پخش زنده
امروز: -
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: هنرمندان و صنعتگران استان اردبیل سالانه یک میلیون مترمربع ورنی و گلیم تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اردبیل/ علیرضا دباغ عبداللهی افزود: استان اردبیل جزو استانهای مستعد در حوزه صنایع دستی است به طوری که ما در شرایط موجود پتانسیل های بالقوه ای در صنایع دستی داریم که به راحتی می توانیم این توانمندی ها را به عرصه ظهور و بروز برسانیم.
وی با بیان اینکه در 61 رشته صنایع دستی در استان اردبیل پروانه تولید صادر شده است اظهار داشت: ما در اکثر رشته های صنایع دستی قابلیت منحصربفردی را در تولید و عرضه محصولات به بازار داریم به طوری که در تولید بافته های داری نظیر ورنی، گلیم و جاجیم جزو استان های ممتاز کشور هستیم.
معاون صنایع دستی استان اردبیل تولید یک میلیون مترمربع ورنی و گلیم را منبع درآمد بیش از 10 هزار نفر از فعالان این عرصه در استان اردبیل بیان کرد و افزود: ما تاکنون نتوانسته ایم همه این استعدادها را که قابل قبول و هدایت هستند درست شناسایی کرده و از آنها بهره برداری کنیم که یکی از دلایل این کار عدم تشکیل اتحادیه ها و انجمن های صنفی در ارتباط با صنایع دستی است.
دباغ عبداللهی با بیان اینکه در اکثر استان های پرآوازه در صنایع دستی این اتحادیه و انجمن ها شکل گرفته است گفت: قطعا با این حرکت زمینه تولید، فروش و عرضه مناسب محصولات صنایع دستی فراهم آمده و فعالان این عرصه می توانند پیگیر حق و حقوق قانونی خود از طریق مسئولان و دولتمردان باشند.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: تاکنون در کشور 10 نشان ملی جغرافیایی صنایع دستی صادر شده که استان اردبیل با دریافت سه نشان در این حوزه پیشتاز است.
وی گفت: از پنج پرونده در نوبت رسیدگی نشان بین المللی جغرافیای صنایع دستی از کشورمان یک پرونده مربوط به ورنی مغان در نوبت بررسی و رسیدگی است که امیدواریم شاهد ثبت جهانی ورنی مغان در آینده ای نزدیک باشیم./