به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، بیتا ابراهیمی راد با بیان اینکه میوه ها و سبزیجات دارای فیبر و آنتی اکسیدان هستند گفت: تمركز بر مصرف ميوه تازه و كامل، بهتراز آب ميوه است، خصوصاً آب ميوه هاي مصنوعي كه قند بالايي دارند.
وی گفت: ميوه به دليل داشتن فيبر و ويتامين بيشتر فوايد بيشتري را به انسان منتقل مي كند، بنابراين حداقل 2 تا 3 وعده ميوه در روز مصرف كنيد.
مشاور تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش گفت: سبزيجات برگ دار تيره مانند كلم، اسفناج، كلم بروكلي و همچنين سبزيجات نارنجي و زرد مانند هويج، كدو حلوايي، سيب زميني شيرين غني از آنتي اكسيدان هستند و توصيه مي شود اين گروه از سبزيجات راروزانه 2 تا 3 فنجان مصرف كنيد.
بیتا ابراهیمی راد گفت: آنتي اكسيدان ها مواد مغذي در غذاها هستند و مي توانند از تخريب بدن جلوگيري كنند، در واقع آنتي اكسيدان ها باعث خنثي كردن راديكال هاي آزاد مي شوند.
وی گفت: راديكال هاي آزاد، محصولات جانبي طبيعي سوخت و ساز بدن به شمار مي روند، اما حضور آنتي اكسيدان ها اثر اين راديكال هاي آزاد را خنثي كرده و آسيب هاي ناشي از آن ها را به حداقل مي رسانند.
مشاور تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش افزود: كليسم به حفظ و نگهداري سلامت استخوان ها كه با افزايش سن بيشتر در معرض آسيب هستند، كمك مي كند و مصرف كلسيم به مقدار نياز براي جلوگيري از پوكي استخوان و شكستگي هاي استخوان ضروري است.
وی گفت: منابع غذايي كربوهيدرات را از غلات كامل كه غني تر هستند، انتخاب كنيد و تا جايي كه امكان دارد، محصولاتي كه با آرد سفيد تهيه مي شوند را مصرف نكنيد.
ابراهیمی راد گفت: با بالا رفتن سن خطر تحليل رفتن عضلات وجود دارد، بنابراين يكي از دلايلي كه باعث مي شود شما پروتئين را در وعده هاي غذايي داشته باشيد، جلوگيري از تحليل بافت عضلات است و سعي كنيد پروتئين مورد نياز را در وعده هاي غذايي تقسيم كنيد.
وی گفت: براي تأمين پروتئين بدن فقط به گوشت قرمز اكتفا نكنيد، بلكه از ديگر منابع مانند ماهي، لوبيا، نخود فرنگي، تخم مرغ، آجيل، دانه ها، شير و پنير نيز استفاده كنيد، توصيه ما مصرف بيشتر ماهي است.
مشاور تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش افزود: با افزايش سن، بدن برخي ها مستعد كم آبي مي شود، چرا كه بدن برخي توانايي ها براي تنظيم سطح مايعات بدن و احساس تشنگي را از دست مي دهد. بنابراين ضروري است حداقل 8 ليوان آب در روز ميل كنيد. اين كار از عفونت دستگاه ادراری و يبوست جلوگيري مي كند.
ابراهیمی راد گفت: خوردن غذاهاي غني از فيبر در رژيم غذايي مي تواند خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي، سكته مغزي و ديابت را كاهش دهد، همچنين در كمك به بهبود سلامت پوست، كاهش وزن و تقويت سيستم ايمني بدن نقش دارد. با افزايش سن قدرت هضم كاهش پيدا مي كند، بنابراين وجود فيبر در رژيم غذايي ضروري است.
وی افزود: منابع خوبي از فيبر شامل غلات كامل، حبوبات، گندم، جو، جو دوسر، آجيل، سبزيجات مانند هويج، كرفس، گوجه فرنگي و ميوه ها مانند سيب، انواع توت ها، مركبات و گلابي مواردي هستند كه مي توانيد براي دريافت فيبر به رژيم غذايي تان اضافه كنيد.همچين با خوردن ميوه كامل به جاي آب ميوه آن، مي توانيد فيبر بيشتري دريافت كنيد و از طرف ديگر كالري كمتري نيز وارد بدن شود.