پخش زنده
امروز: -
با تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی، ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید انرژی برق کشور افزوده میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حمید سرداری در نشست خبری افزود: هم اکنون با تبدیل برخی از نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی ۳ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در کشور افزوده شده و با تبدیل نیروگاههای دیگر، ۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق دیگر در کشور تولید خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون احداث بخش بخار در نیروگاههای پرند، کاشان، سبلان، فردوسی، عسلویه، چابهار، ارومیه، رودشور و جهرم انجام شده است و کار تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی در نیروگاههای زیاد دیگری از جمله زاگرس، سمنان، ایرانشهر، گنو، ماهشهر، جنوب اصفهان، حافظ، شهید کاوه، شاهرود و خلیج فارس در حال انجام یا مذاکره است.
سرداری افزود: راندمان نیروگاههای گازی در کشور حدود ۳۱ درصد است که در صورت تبدیل به سیکل ترکیبی، این راندمان به ۴۸ درصد خواهد رسید.
وی تصریح کرد: با نصب واحدهای بخار در نیروگاههای گازی، راندمان کل شبکه تولید نیز ۵ درصد افزایش خواهد یافت.
مجری طرحهای بیع متقابل شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران در خصوص مجوزهای قانونی این اقدام نیز گفت: قوانین متعددی وزارت نیرو و شرکتهای تولید برق را به این کار تکلیف کرده اند و بطور مثال، در مورد نیروگاههای در آستانه بهره برداری از جمله نیروگاه جهرم، قانون بودجه سالهای ۱۳۹۲ و ۹۳ این امر را به وزارت نیرو تکلیف کرد و پس از تدوین آیین نامه مربوط، قراردادهای متعددی بین دولت و سرمایه گذاران و نیروگاهها و از جمله بخش خصوصی به امضا رسید و بزودی شاهد بهره برداری رسمی از دو واحد بخار نیروگاه جهرم نیز خواهیم بود.
همچنین در این نشست خبری، حسنعلی تقی زاده مدیرعامل شرکت انرژی تابان هور که مجری واحد بخار نیروگاه جهرم است در توضیحاتی گفت: نیروگاه جهرم دارای دو بخش نیروگاه گازی به ظرفیت ۹۶۴ مگاوات در شش واحد و ۴۸۰ مگاوات واحد بخار شامل سه واحد ۱۶۰ مگاواتی و در مجموع بیش از ۱۴۰۰ مگاوات ظرفیت است.
وی افزود: دو واحد بخار این نیروگاه که در ۲۷ کیلومتری جهرم واقع شده است، در روزهای آینده با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو به بهره برداری میرسند تا بخشی از انرژی برق منطقه جنوب کشور تامین شود.
تقی زاده افزود: واحد سوم بخار این نیروگاه هم، تا پایان سال سنکرون شده و پیش از پیک مصرف سال آینده، به بهره برداری کامل خواهد رسید.
وی افزود: در اجرای سیکل ترکیبی این نیروگاه، از توربینهای بخار تایپ E شرکت مپنا تحت لیسانس زیمنس آلمان استفاده شده است و میزان سرمایه گذاری برای احداث این دو واحد بخار بالغ بر ۲۵۰ میلیون یورو است که با مشارکت سهامداران شامل چند بانک، تامین مالی شده است.