به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، شاخص کل بورس اوراق بهادار در معاملات روز پنجشنبه کاهش یافت و انتظار میرود شاخص کل سهام بورس نیویورک شامل شاخص سهام صنعتی داو جونز، شاخص سهام نزدک و شاخص سهام استاندارد اند پورز نیز در پایان معاملات امروز کاهش یابد.
همچنان که در وال استریت، قراردادهای آتی که بر روی شاخصهای بورس نیویورک شامل شاخص سهام صنعتی داو جونز، شاخص سهام نزدک و شاخص سهام استاندارد اند پورز، منعقد میشود، یعنی قراردادهایی که تحویل دارائی پایه و سهام در آینده صورت میگیرد در معاملات امروز بین ۰.۷ درصد تا ۱.۴۵ درصد کاهش یافتند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، ارزش شاخص سهام بورس پاریس (CAC ۴۰) در پایان معاملات امروز با ۰.۸۴ درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۵ هزار و ۶۵ واحد رسید.
شاخص سهام بازار بورس فرانکفورت آلمان (Dax) هم که سهام شرکتهای مهم صادراتی این کشور درآن در هر روز کاری ارزشگذاری و خرید و فروش میشود در معاملات امروز ۰.۶۵ درصد کاهش یافت.
شاخص سهام بورس فوتسی ۱۰۰ لندن (FTSE ۱۰۰) هم که در آن در هر روز کاری سهام ۱۰۰ شرکت مهم و بزرگ انگلیس، ارزشگذاری و خرید و فروش میشود نیز ۰.۵۵ درصد کاهش یافت.
شاخص سهام فوتسی یوروفرست ۳۰۰ (FTSEurofirst ۳۰۰) نیز که در آن در هر روز کاری سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ منطقه یورو، ارزشگذاری و خرید و فروش می شود، ۰.۶۳ درصد در معاملات امروز کاهش یافت.
شاخص سهام بورس یورواستاکس ۵۰ (EuroStoxx ۵۰ ) که در آن در هر روز کاری سهام ۵۰ شرکت بزرگ منطقه یورو ارزشگذاری و خرید و فروش میشود، در معاملات امروز ۰.۷۱ درصد و شاخص سهام بورس استاکس ۶۰۰ (Stoxx ۶۰۰) نیز ۰.۷۵ درصد کاهش یافت.
بیانیه بانک مرکزی اروپا که قرار است در ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه به وقت گرینویچ منتشر شود و ۴۵ دقیقه بعد از آن قرار است کنفرانس خبری کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، چیز جدیدی برای گفتن نخواهد داشت و در نتیجه، تاثیری در شاخص کل بورس اوراق بهادار اروپا نخواهد داشت.
تنها چیزی که میتوان از این بیانیه و کنفرانس مطبوعاتی انتظار داشت، تاکید بر ادامه اجرای گشایش پولی، سیاستی که در چارچوب آن بانکهای مرکزی با هدف پایین آوردن هزینه تامین مالی شرکتها و فراهم کردن زمینه رشد اقتصادی بیشتر، با بازخرید اوراق قرضه دولتی و خصوصی و اقدامات پولی دیگر، نقدینگی و حجم پول در گردش را در کشورهای مورد نظر افزایش میدهند، خواهد بود.
یک روز بعد از امیدهایی که در خصوص تولید واکسن ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) به وجود آمد، امروز دوباره ریسک گریزی بر بازارهای اروپایی حاکم شد. علت این مسئله نیز انتشار گزارشهای عملکرد اقتصادی در چین بود که نشان میدهد، رشد اقتصادی دومین اقتصاد آنچنان که باید بالا نیست.
بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته و آمار و ارقامی که امروز در چین منتشر شد، این کشور در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن (سه ماهه دوم) امسال، معادل ۳.۲ درصد رشد اقتصادی در مقیاس سالیانه، یعنی نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته، داشته است. اما شاخص خرده فروشی که خرید مستقیم کالا، محصولات و خدمات مصرفی از تولیدکنندگان و فروش آنها به مصرف کنندگان را شامل میشود و از آن به عنوان ابزاری برای سنجش میزان هزینه و مصرف خانوارها در طول ماه در کشورها استفاده می شود، کاهش قابل توجهی را نشان میدهد. کاهش این شاخص نشان میدهد، تقاضای مصرف کنندگان در کشور به علت پایین آمدن قدرت خرید مردم پایین آمده است. در نتیجه، کاهش شاخص خرده فروشی به طور مستقیم بر رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی تاثیر منفی خواهد گذاشت.
اختلاف میان چین و آمریکا بر سر تحولات هنگ کنگ نیز همچنان مایه نگرانی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و مالی شده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرده است ممکن است اقدامات تحریمی بیشتری علیه مقامات چینی به اجرا گذاشته شود. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد، واشنگتن در اعطای روادید به کارکنان شرکتهای چینی مانند شرکت هوآوی، محدودیتهایی اعمال خواهد کرد.
در معاملات امروز، بازار اوراق قرضه و اسناد بهادار نیز نوسان داشت. به طوری که نرخ سود اوراق قرضه خزانه داری با سررسید ۱۰ ساله این کشور در معاملات امروز به ۰,۶۰۱ درصد رسید. حال آنکه نرخ سود این نوع اوراق با همین مدت زمان سررسید در آلمان منفی -۰,۴۴۵ درصد بود. هر یورو نیز در مقابل یک دلار و ۱۴ سنت داد و ستد میشد.