پخش زنده
امروز: -
وزیر اقتصاد: سالمترین درآمد دولت، مالیات است و باید افزایش یابد، اما در شرایط کنونی که از نظر درآمدهای نفتی در مضیقه هستیم، نباید به مودیان مالیاتی فشار آورد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما: آقای فرهاد دژپسند در اختتامیه مسابقه آثار کوتاه رادیویی کار و تولید رادیو اقتصاد افزود: لایحه دو فوریتی در مجلس برای افزایش سرمایه شرکتها و تعمیق بورس از مالیاتها داریم.
وی اضافه کرد: داراییهای بی شمار انسانی و مالی در کشور وجود دارد و چنانچه بتوانیم عزم خود را برای استفاده بهینه از این داراییها جذب کنیم، میتوان بسیاری از دغدغهها را کاهش داد و رسانهها میتوانند این باور را در جامعه ایجاد کنند.
دژپسند گفت: این باور که مؤدیان خودشان بیایند و داوطلبانه مالیات حقه خود را بدهند نیاز به فرهنگ سازی دارد و رسانه به بهترین وجه میتواند آن را انجام دهد.
وی افزود: بازار سرمایه، کریدور مهمی برای تأمین مالی بنگاهها و هدایت نقدینگی به سمت تولید است، رسانههای گروهی بویژه رسانه ملی باید با کار رسانه ای، مردم را آگاه کنند و به این باور برسانند که در بازار سرمایه با مطالعه و مشاوره عمل کنند و از تصمیمات هیجانی پرهیز کنند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: به جرأت میگویم کشور ما دارای داراییهای فیزیکی، مالی و انسانی بیشماری است، اگر بتوانیم عزم را جزم و از این داراییها به نحو حداکثری استفاده کنیم، میتوانیم با سهولت و سرافرازانه، مشکلات و موانع را پشت سر بگذاریم.
وی گفت: از رادیو اقتصاد و دیگر رسانههای گروهی و اصحاب هنر، انتظار این است که این باور و دغدغه در جامعه نهادینه کنند که از هر چه داریم به بهترین نحو استفاده کنیم.
وزیر اقتصاد افزود: باید در فضایی مثبت، هم افزایی در جامعه ایجاد کنیم و با وحدت کلمه، ایران را در اقتصاد جهانی به جایگاهی برسانیم که شایسته آن است و برای اینکه از همه دارایی هایمان به بهترین نحو استفاده کنیم فقط به دانش نیاز نداریم بلکه بیشتر به باور هم نیاز داریم.
وی اضافه کرد: دو محور اساسی تحقق جهش تولید، بحث بهره برداری حداکثری از ظرفیتها و سرمایه گذاریهای موجود و افزایش بهره وری در استفاده از منابع است.
دژپسند گفت: امروز اقبال نسبت به بازار سرمایه بسیار عالی است، اما مردم نباید با برخی اقدامها، شکنندگی سبد داراییهای خود را بالا ببرند، زیرا بورس در سطح جهان، پذیرش ریسک را در ذات خود به همراه دارد.
وی افزود: از سال ۹۱ تا کنون، سه سال رشد سرمایهگذاری مثبت بوده و در بقیه سالها منفی شده، همچنین نرخ بهره برداری از ظرفیتهای تولید در کشور، حدود ۵۰ درصد است و در هر دو این موارد، تامین مالی ثابت و سرمایه در گردش را نیاز داریم.
دژ پسند تصریح کرد: نظام اقتصادی ایران بانک محور است، وقتی صحبت از تامین مالی میشود، بانکها مورد توجه قرار میگیرند و بیماری بدتر آنکه، هر بنگاهی با عارضه روبرو شود، فکر میکند باید وام بگیرد تا مشکلش حل شود.
وی گفت: امروز بانکداری کشور در آستانه تحول است و در ماههای گذشته از سیستمهایی رونمایی شده که میتوان در آن بدون مراجعه به بانک، حساب باز کرد، تسهیلات گرفت و احراز هویت کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مجاری تامین مالی در کشور متنوع شده، امروز برای تامین مالی ثابت، نیاز به مراجعه به بانک از سوی صنایع کوچک و متوسط نیست، همچنین بنگاههای بزرگ میتوانند با مراجعه به بازار سرمایه، به تامین سرمایههای مورد نیاز بپردازند که یک کریدور قابل اعتماد برای تامین منابع است.
دژپسند افزود: حضور پررنگ و عمیق بازار سرمایه در تامین مالی، در اقتصاد به بهبود کسب و کار و افزایش سرمایه گذاریها کمک میکند، اما ورود به بازار سرمایه، باید با مشاوره و مطالعه انجام شود.
وی درباره مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: برخی به غلط تصور میکنند در اقتصاد مقاومتی باید حصاری به دور خود کشید، اما اینطور نیست و باید با جهان پیرامونی ارتباط داشت و از تامین مالی خارجی و فناوریهای نوین بهرهمند شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: موضوع روانی در گمرک و به ویژه در واردات کالاهای سرمایهای واسطهای و مواد اولیه که بیش از ۸۵ درصد واردات کشور را تشکیل میدهند، باید مورد توجه قرار گیرد.