پخش زنده
امروز: -
مدیر کل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات: اگر در مناطق مرزی اشتغال پایدار داشتیم، نیازی به ارائه راهکارهایی، چون تهلنجی نبودیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سید عبدالمجید اجتهادی در مصاحبه با رادیو گفتگو؛ با بیان اینکه موضوع ته لنجی و بازار ته لنجی در برخی مناطق جنوبی کشور سابقه دیرینه دارد، افزود: این نوع بازار در برخی استانهای جنوبی کشور مانند قسمتی از استان خوزستان در شهرهای هندیجان و آبادان و استان بوشهر در شهرهای گناوه و دیلم از گذشته وجود داشته است.
وی گفت: در این بازار جاشوها و خدمه لنج طبق رسم و رسوم در بازگشت از سفر دریایی خود اجازه داشتند اجناس مانده ته لنج را برای خود نگه دارند یا به فروش برسانند.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات تاکید کرد: طی سالهای اخیر این موضوع گسترش پیدا کرد و عدهای به سوء استفاده از این موضوع پرداختند.
اجتهادی عنوان کرد: در سالهای گذشته قانون ساماندهی معاملات مرزی تدوین شد و بر این اساس سهمیه خاصی برای خدمه کشتی در نظر گرفته شد.
وی عنوان کرد: براساس این قانون خدمه کشتی باید لیست اجناس را به گمرک اعلام میکردند تا مجوزهای لازم را اخذ کنند چراکه بسیاری از این اجناس نیازمند مجوزهای لازم از وزارتخانههای بهداشت، صنعت ومعدن و کشاورزی هستند.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات اظهار داشت: متاسفانه از اواخر دهه ۸۰ هیچ یک از این موارد رعایت نمیشود و این رویه به عنوان راهی برای دور زدن قانون از سوی برخی سودجویان تبدیل شده است.
اجتهادی تاکید کرد: برخی افراد سودجو کالاها از جمله کالاهای ممنوعه را تحت عنوان ته لنجی به کشور وارد میکنند.
وی ادامه داد: از سال گذشته دولت آیین نامه اجرایی برای این موضوع تدوین کرده است، اما برخی مسئولان سیاسی این استانها زیر بار اجرای این آیین نامه نمیروند.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات گفت: در جلسات مختلفی همه استانداران مرزی دعوت و تاکید شد که این مصوبه دولت باید اجرایی شود، اما اینگونه نشده است.
اجتهادی خاطرنشان کرد: متاسفانه درحال حاضر خدمه کشتی از این موضوع بهره نمیبرند و درواقع میتوان گفت چیزی گیر ملوان نمیآید بلکه افرادی سودجود و متخلف از این راه درحال کسب سود هستند.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از این نوع سودجوییها لازم است قانون ساماندهی معاملات مرزی به صورت کامل اجرایی شود.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات با اشاره به وضعیت نابسمان اقتصادی کشور گفت: اگر بتوانیم خلعهای موجود اقتصادی مانند رفع مشکلات اقتصادی مردم مناطق مرزی را فراهم کنیم دیگر مجبور به ارائه راهکارهایی تحت عنوان ته لنجیها نیستیم.
اجتهادی اضافه کرد: قانون مبارزه با قاچاق دولت را مکلف کرده تا برای معیشت مرزنشینان برنامهها و سیاستهایی را تدوین کنند.
وی تاکید کرد: قانون اشتغال پایدار برای مناطق مرزنشین تدوین شده است، اما تاکنون در مجلس شورای اسلامی به این موضوع توجه نشده است باید در استانهای مرزی کشور سراغ اشتغال پایدار برویم.