به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد نعمانی رییس انجمن حقوق بشر یمنیِ فعال در انگلیس در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: ابتدا از رئیس قوه قضاییه ایران و همچنین دکتر علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر ایران و همچنین از مسئولان، وزرا و شرکت کنندگان در نشست سالانه حقوق بشر در اسلام تشکر میکنم.
وی افزود: حقیقت این است که اسلام به انسان حق زندگی در امنیت و سلامت، حق فعالیت و حق آزادی بیان و تغییر و همچنین حق ابراز عقیده و مشارکت در حکومت از طریق مجلس شورا اعطا کرده است.
این فعال حقوق بشری ادامه داد: در حقیقت این حق امروز در یمن از سوی نیروهای اشغالگر سعودی و اماراتی طی شش سال اخیر پایمال شده است؛ این کشورها طی ۶ سال اخیر از طریق به راه انداختن جنگ ظالمانهای علیه یمن هزاران نفر از انسانهای بیگناه از جمله کودکان و زنان را به قتل رساندند.
وی یادآور شد: همچنین با محاصره اقتصادی یمن از سوی حاکمان ظالم اماراتی، سعودی و آمریکایی-صهیونیستی مانع رسیدن هواپیماها و کشتیهای حامل مشتقات نفتی به یمن شدند. امارات در جنوب یمن دست به احداث زندانهای سری زده است و مخالفان سیاستهای ائتلاف سعودی-آمریکایی را به این زندانهای سری انتقال میدهد؛ ساخت این زندانها در امتداد اراضی جنوب یمن تا خلیج عدن و حتی در منطقه الاماره ادامه داشته است.
رییس انجمن حقوق بشر یمنیِ فعال در انگلیس بیان داشت: از سویی سعودیها هم تلاش میکنند در منطقه الاماره با تصرف و اشغال اراضی و تغییر جمعیتی و اهالی این منطقه به دریای عرب برسند.
وی افزود: حقوق بشری که اسلام برای انسان در نظر گرفته امروز به معنای واقعی کلمه در یمن پایمال شده و متجاوزانی که ظاهرا مدعی حمایت از صلح هستند در حق مردم یمن ظلم میکنند.
این فعال حقوق بشری تصریح کرد: امیدوارم این نشست اقدامات جنایتکارانه و وحشیانه در یمن را که عربستان و امارات به آن دست میزنند بررسی و محکوم کند. همچنین امیدوارم ستاد حقوق بشر ایران به یمنیها در محکومیت نقض آشکار حقوق بشر در جنوب یمن و استانهای جنوبی این کشور توسط امارات و عربستان کمک کند.
محمد نعمانی افزود: امارات علیه یمنیها در مناطق مختلف از جمله ساحل غربی و شرقی یمن جنایت میکند.
امت اسلامی در همه جای دنیا باید علیه سرکوب حقوق مسلمانان صدای خود را بلند کنند
وزیر حقوق بشر پاکستان گفت: امت اسلامی بویژه مردم مسلمان باید علیه سرکوب و نادیده گرفته شدن حقوق بشر مسلمانان در هرجای دنیا صدای خود را بلند کنند.
«شیرین مزاری» وزیر حقوق بشر پاکستان در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در اسلام یک روز خاص نیست که حقوق بشر مورد تکریم قرار میگیرد، بلکه اسلام، حقوق بشر را بعنوان یک باور و مذهب در بر داشته و تمامی جوانب حیات بشر را پوشش میدهد.
وی افزود: بر اساس اسلام، حمایت از حقوق زنان، حقوق مستضعفان و حتی حقوق کودکان رعایت شده و در کتاب مقدس ما تشریح شده اند و البته ناظران حقوق بشر از جمله پیامبر و اهل بیت ایشان نیز وجود دارند که بهترین مثال آن، فداکاری امام حسین (ع) در کربلا بود؛ بنابراین وقتی از روز حقوق بشر اسلامی صحبت میکنیم، این امر یک مفهوم غربی است چراکه در زندگی یک فرد مسلمان، هر روز باید در بر گیرنده حقوق بشر اسلامی باشد که بخشی از روح و ذات اسلام است.
وزیر حقوق بشر پاکستان ادامه داد: متاسفانه مسلمانان، روح اسلام و بنابراین این جنبه اسلام که حقوق بشر جزء جدانشدنی از آن است را از یاد برده اند و در نتیجه ما در سراسر جهان شاهد رنج مسلمانان هستیم، از جمله شرایط بحرانیِ یمن که در آن شهروندان بیگناه در منازعاتی که ایالات و گروههای اسلامی مختلف را درگیر کرده است، در حال کشته شدن هستند، همچنین شرایط غیر انسانی اشغال غیر قانونی فلسطین توسط اسرائیلیها، جایی که اسرائیلیها در آن مرتکب جرایم جنگی میشوند و نیز در همسایگی خودِ پاکستان ما شاهد اشغال غیرقانونی جامو و کشمیر توسط هندیها هستیم، این موضوع بروز مجدد فاشیسم نازیهاست.
وی بیان داشت: بنابراین، تا زمانی که امت اسلامی و دولتهای متأثر در جهان اسلامی گردهم نیایند، و تصمیم نگیرند که باید به روح اسلام و حقوق بشرِ نهفته در آن بازگردند، مسلمانان همچنان در رنج و سختی خواهند ماند.
مزاری یادآور شد: امت اسلامی بویژه مردم مسلمان باید علیه سرکوب و نادیده گرفته شدن حقوق بشر مسلمانان در هرجای دنیا صدای خود را بلند کنند؛ چه در یمن، چه فلسطین، چه کشمیر و چه در روهینگیا. همچنین نباید نادیده گرفت که مسلمانان در کشورهای غربی نیز حقوقشان نادیده گرفته میشود؛ در کشوری مانند اتریش مساجد را میبندند در کشوری دیگر مسلمان نمیتوانند پوشش مورد نظر خود را بپوشند، اما چرا مسلمانان با این اتفاقات (نادیده گرفته شدن حقوق بشر آنها) رو به رو میشوند؟ مسلمانان و کشورهای متأثر و قانونگذاران اسلامی در برابر ستمی که به امت اسلامی در سراسر جهان میشود مسئول هستند؛ بنابراین من بار دیگر شدیداً از امت اسلامی و رهبران اسلامی میخواهم تا به روح اسلام که پوششی است که حقوق بشر را در خود دارد، فکر کنند تا اینکه این حقوق را اجرایی نماییم.
انسان در لبنان هزینه سیاست آمریکایی-صهیونیستی واپس گرا را در زندگی و امنیت و کرامت خود پرداخت میکند
سردبیر روزنامه البناء و تحلیلگر برجسته لبنانی گفت: انسان در لبنان هزینه سیاست آمریکایی-صهیونیستی واپس گرا را در درآمد و زندگی و امنیت و کرامت خود پرداخت میکند.
آقای «ناصر قندیل» سردبیر روزنامه البناء و تحلیلگر برجسته لبنانی، در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در دورانی که جهان اسلام با بحران حقوق بشر روبروست برگزاری چنین همایشی را به شما تبریک میگویم. این بحران به صورتی غیر واقعی و جعلی مطرح شده که گویی نتیجه دفاع از هویت و قضیه است. اما در حقیقت رنج انسان در جهان اسلام در ذات و عناوین اصلی خود نتیجه زورگویی استعمار و قدرت طلبی و دخالتهای امریکاست.
وی افزود: در لبنان پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از اشغال رژیم صهیونیستی که در سال ۷۸ از بخشی از جنوب این کشور آغاز شد در سال ۹۲ به بیروت رسید و از حمایت مستقیم آمریکا تحت عنوان حضور نیروهای مارینز و نیروهای ۱۷ ایار برخوردار بود؛ و پس از مبارزهای مجدانه و جان فشانی و ایثار مردم لبنان این کشور توانست یکی از مهمترین عناوین حقوق انسان یعنی آزادی سرزمین و بیرون راندن اشغالگران را به دست آورد؛ اما پس از آن که در جنگهای پیاپی که برای انسان ارزشی قائل نیستند در سالهای ۹۳ و ۹۶ تا آزادی کامل در سال ۲۰۰۰ دهها هزار لبنانی در زندانهای اشغالگران هزینه آن را پرداختند و هزاران تن دیگر به شهادت رسیدند و دهها هزار تن مجروح شدند و صدها هزار تن آواره گشتند.
این فعال رسانه گفت: از سال ۲۰۰۰ لبنان شاهد جنگی است که تحت عنوان تحریمهای اقتصادی و تجاوزهای اسرائیل میخواهد انسان را زیر پا له کند. تجاوزهای اسرائیل به تمامیت ارضی لبنان از راه زمین و هوا و دریا ادامه یافت و در جنگ خشونت بار تموز ۲۰۰۶ به اوج خود رسید که بیشتر نمادهای سازندگی در لبنان را ویران کرد و فرودگاه و بندر و زیرساختها و پلها و جادهها و برق و دیگر منابع زندگی که انسان در هر کشوری به آنها وابسته است را نابود کرد.
وی افزود: علاوه بر همه اینها آمریکاییها از سال ۲۰۰۰ برنامه منظمی را برای تحریم اقتصادی لبنان دنبال کردند تا انسان را در این کشور تحریم اقتصادی کنند. با نگاهی به وضعیت اقتصادی لبنان آشکار است که این کشور از لحاظ تولید در زمینه کشاورزی و صنعت ضعیف و به شکل عمده به سه منبع وابسته است: منبع اول گردشگری، منبع دوم غرامتهایی است که از خارج به لبنانیها پرداخت میشود و منبع سوم سیستم بانکی است.
ناصر قندیل بیان داشت: آمریکاییها به هر سه این منابع حمله کردند. گردشگری متوقف شد؛ چه به دلایل مشکلات امنیتی که آمریکاییها به وجود آوردند و چه به دلیل جنگ سوریه که یکی از عناوینی بود که لبنان هزینه سنگینی برای آن پرداخت به خاطر وضعیت زندگی انسان لبنانی و به دلیل حضور تروریسم که امنیت لبنانیها را هدف قرار داد و گردشگری را در این کشور متوقف کرد.
وی ادامه داد: آمریکاییها به سیستم بانکی لبنان نیز حمله کردند که در نتیجه اقدامات دولت آمریکا دو بانک لبنانی بسته شدند و به دلیل تحریمها معاملات لبنانیها پیچیده شد و بانکهای لبنانی نقش خود را به عنوان عامل اصلی جمع آوری سرمایهها در منطقه از دست دادند.
این تحلیلگر برجسته لبنانی خاطرنشان کرد:، اما بعد بزرگتر و مهم تر، کاهش دریافتهای مالی لبنانیها از خارج بود که از ۱۲ میلیارد دلار بعد از پیروزی سال ۲۰۰۰ به دو میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ رسید. این کاهش چشمگیر نتیجه جنگهای متعددی بود که از سوی آمریکاییها و با همکاری همه هم پیمانانشان صورت گرفت. تنش لبنان به آفریقا رسید و اسرائیلیها تشویق شدند که جای لبنان را در ساخت و تجارت الماس بگیرند. تنش لبنان به اروپا هم رسید که به صورت عمده بر تجارت خودرو استوار است. همچنین به آمریکای جنوبی و خانوادههای لبنانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس مشغول کارند نیز رسید و باعث شد منبع درآمد خود را به شکلی ظالمانه و بی دلیل از دست بدهند. انسان در لبنان هزینه سیاست آمریکایی-صهیونیستی واپس گرا را در درآمد و زندگی و امنیت و کرامت خود پرداخت میکند. سیاستی که تلاش دارد او را از سادهترین عناصر کرامت محروم کند و در غیر این صورت با تهدید زندگی و گرسنگی و خشونت و در نهایت از دست دادن توان زنده ماندن روبرو میشود.
نماینده اسبق حماس: عزت و حقوق انسانی و ملی فلسطینیها توسط کشورهای عربی پایمال میشود
نماینده اسبق حماس در سوریه و لبنان، گفت: مشکل اصلی ما فلسطینیها این است که عزت ما و حقوق انسانی و ملی ما توسط کشورهای عربی پایمال میشود چه کشورهای عربی اطرافمان و چه کشورهای عربیای که دور از ما هستند.
آقای مصطفی یوسف اللداوی، نماینده اسبق حماس در سوریه و لبنان، امروز در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: با وجود اینکه ما در قرن ۲۱ زندگی میکنیم و این قرن، قرن حقوق بشر است و در آن، حقوق بشر مانند حق زندگی، حق زندگی عزتمندانه، حق زندگیِ همراه با امنیت، حق سفر و حق مالکیت محترم شمرده میشوند، اما حقوق اساسی ما فلسطینیها نه تنها در فلسطین اشغالی، بلکه در همه جا پایمال میگردد.
وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، خاک ما را غصب کرده و کشور ما را به اشغال خود درآورده است. این رژیم اشغالگر، مردان ما را میکشد و فرزندان ما را زندانی و زمینمان را مصادره میکند و خانه هایمان را ویران میسازد و ما را از حقوقمان محروم میدارد.
نماینده اسبق حماس در سوریه و لبنان، گفت: این رژیم، دشمنی بی رحم و غاصب است و نمیتوان چیز دیگری از آن انتظار داشت، اما حقوق ما فلسطینیان فقط توسط رژیم اشغالگر اسرائیل غصب و نقض نمیشود. این رژیم، تمامی این گناهان کبیره را در جلوی چشمان همه جهانیان مرتکب میشود و جهانیان، تجاوزهای آشکار، منزجر کننده و عجیب و غریب صهیونیستها را به میهن، خاک، حقوق و مقدسات ما لمس میکنند، اما تنها به تماشا مینشینند و سکوت میکنند.
وی بیان داشت: این در حالی است که همه آنان معتقدند که احترام به حقوق بشر ضروری است و انسان باید از حقوق خود مانند حق زندگی و زندگی عزتمندانه برخوردار باشد؛ اما وقتی موضوع به فلسطین اشغالی و فلسطینیها مربوط میشود جهان، چشمش را میبندد و زبان در کام میگیرد و از ابراز حق، سر باز میزند؛ زیرا متجاوز، این بار، رژیم صهیونیستی اسرائیل است.
مصطفی یوسف اللداوی، گفت: متأسفانه حقوق ما فلسطینیها در فلسطین، توسط دشمن پایمال میشود، اما ما اهمیتی نمیدهیم و از این دشمن، انتظار نداریم که به ما آزادی و عزت بدهد؛ زیرا همانطور که گفتم این دشمن، خاک ما را به اشغال درآورده است و نمیتوان از یک اشغالگر، چیزی جز سرکوب و تحقیر انتظار داشت. اما مشکل اصلی ما فلسطینیها این است که عزت ما و حقوق انسانی و ملی ما توسط کشورهای عربی پایمال میشود چه کشورهای عربی اطرافمان و چه کشورهای عربیای که دور از ما هستند.
وی ادامه داد: ما به جای اینکه شاهد حمایت و تأیید دولتهای عربی باشیم شاهد رفتارهای ظالمانه و بی رحمانهای از سوی آنها هستیم، آنها ما را محاصره میکنند و در تنگنا قرار میدهند و تنها دلیلش آن است که ما مردم فلسطین، در برابر دشمن مقاومت میکنیم و خواستار حقوقمان هستیم.
نماینده اسبق حماس در سوریه و لبنان، گفت: چگونه آنچه را امروز در نوار غزه در حال رخ دادن است تفسیر میکنیم؟ این نوار که مساحتی بسیار کوچک – حدود ۳۶۵ کیلومتر مربع - دارد و بیش از دو میلیون فلسطینی در آن زندگی میکنند، تحت یک محاصره شدید است و یک بار از سوی دریا و بار دیگر از سوی رژیم صهیونیستی تحت محاصره قرار میگیرد. این محاصره از سوی دشمن، امری طبیعی است، اما کشورهای عربی نیز، فلسطین را در محاصره قرار داده اند و مرزهایشان را به رویش بسته اند و از رسیدن کمکها به آن جلوگیری میکنند، حتی این کشورها مانع ورود یا خروج فلسطینیها میشوند.
وی تصریح کرد: متأسفانه حقوق ما فلسطینیها در کشورهای عربی و اسلامی نیز پایمال میشود. به جای آنکه از ما فلسطینیهای مقاوم حمایت کنند نمیگذارند که ما وارد کشورشان شویم و اگر وارد شویم نمیگذارند که در آنجا کار کنیم و ما را از حق مالکیت در آنجا محروم میکنند، بلکه بسیاری از فرزندان ما در آن کشورها هم اکنون در زندان به سر میبرند، به طور مثال در عربستان در حال حاضر دهها فلسطینی زندانی هستند و تنها اتهامشان مقاومت در برابر دشمن و جمع آوری پول برای نجات دادن خانواده شان در فلسطین اشغالی است.
مصطفی یوسف اللداوی، اظهار داشت: همه جهان میداند که فلسطینیها رنج میکشند، اما صدایشان را برای حمایت از ملت فلسطین بلند نمیکنند؛ زیرا کاملاً میدانند کسی که حقوق فلسطینیها را نقض میکند دشمن صهیونیستی است و کسی که به دشمن صهیونیستی در نقض حقوق فلسطینیها کمک کند در خدمت برنامههای اسرائیل است.
وی افزود:، اما ما میگوییم با وجود این که فلسطینیها با انواع مختلف سرکوب و تحقیر روبرو هستند، اما بر پایبندی به حقوقشان و بازگشت به میهنشان و بازپس گیری سرزمینشان و پاکسازی اماکن مقدسشان اصرار میورزند، حال میخواهد هر مانع و چالشی جلوی راهشان باشد و حقوشان به انواع مختلف تضییع گردد. فلسطینیها هرگز حقوق خود را فراموش نمیکنند.
نماینده اسبق حماس در سوریه و لبنان، گفت: آیا میدانید برای اینکه کمی عزت و احترام به انسان فلسطینی ببخشند از او چه میخواهند؟ از او میخواهند که فلسطین، قدس و حقش در بازگشت به خاکش را فراموش کند، اما این موضوع، ناممکن است. امکان ندارد که انسان فلسطینی از حقوق خود چشم بپوشد. صحبت من در اینجا تنها در خصوص فلسطینیهای ساکن نوار غزه که تحت محاصره هستند نیست، بلکه فلسطینیهای کرانه باختری که در خاک اشغال شده فلسطین در سال ۱۹۴۸ م زندگی میکنند و نیز فلسطینیهایی که در دیگر نقاط جهان به سر میبرند نیز همینطور هستند.
وی بیان داشت: هویت فلسطینی، مورد شکنجه و ظلم قرار گرفته است؛ چرا که در مقابل هویت اسرائیلی قرار گرفته و این هویت فلسطینی است که حق زندگی در فلسطین اشغالی را دارد؛ زیرا فلسطین، خاک ماست و اماکن مقدس ما در آن وجود دارد و باید به آن برگردیم. ما از همه آزادگان و راستگویان جهان که شعار آزادی و حقوق بشر سر میدهند میخواهیم از ملت فلسطین حمایت کنند؛ زیرا این ملت، حق دارد زندگی کند.
مصطفی یوسف اللداوی، اظهار داشت: الآن حدود یک قرن است که این ملت در رنج و عذاب و تحت ظلم و ستم است. حق این انسان و این شهروند است که آزادانه و با عزت و کرامت و با سرافرازی در میهن خود زندگی کند. از این رو، کمیتههای حقوق بشر، سازمانهای بین المللی و تمامی کسانی که شعار حقوق بشر سر میدهند باید از ملت شکنجه و ستمدیده فلسطین حمایت کنند. در غیر این صورت معلوم میشود که آنان دارند به خودشان و به جوامعشان دروغ میگویند.
وی خاطرنشان کرد: این حق ملت فلسطین است که در میهن خود و نیز در هر جای دیگر از این جهان که به ناچار به آنجا کوچ کرده است آزادانه و با عزت زندگی کند. به امید خدا یک روز به فلسطین بازخواهیم گشت و به حقوق یکدیگر در فلسطین احترام خواهیم گذاشت و آزادانه و با عزت زندگی خواهیم کرد و به تمامی کسانی که در میان ما و با ما به عنوان مهمان یا پناهنده زندگی خواهند کرد احترام خواهیم گذاشت.
وزیر خارجه ونزوئلا: تحمیل تحریمها در همه گیری کووید-۱۹ یک جنایت است
وزیر خارجه ونزوئلا گفت: تحمیل تحریمها در همه گیری کووید-۱۹ یک جنایت است، به همین خاطر ما در حال کشاندن ایالات متحده، کارمندانش، روسای جمهورش و کارکنانش به دیوان کیفری بین المللی هستیم.
«خورخه آریسا» وزیر خارجه ونزوئلا در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: قطعا ملتهای با عزت و آزاده هرگز تسلیم نمیشوند، اهل تسلیم شدن نیستند، اهل سرفرود آوردن نیستند و با بذل هر گونه فداکاری از استقلال خود دفاع خواهند کرد.
وی افزود: ما نیز، چون ایران دههها از تحریمها و اثرات آن رنج برده ایم و همچنین از دشواریهای صادرات نفت مان، به عنوان منبع درآمد ملی جهت برآورده کردن نیازهای مردم ونزوئلا در حوزههای سلامت، آموزش، زیرساخت و مسکن.
وزیر خارجه ونزوئلا تصریح کرد: در اثر این تحریمها تجارت ما به طور کامل به هم ریخته، اقتصاد ونزوئلا مختل شده، پول ملی ونزوئلا مورد هجمه قرار گرفته، شرکت اصلی نفت ونزوئلا در اثر تحریم دچار آسیب و زیان شده، تولید نفت ما، پالایشگاههای ما، شرکتهای ما در ایالات متحده مصادره شده اند، صحبت از میلیاردها و دهها میلیارد دلار پول است. تنها راه برای حل این وضعیت، بازگشت به چارچوب این منشور است، باید ایالات متحده را مجبور کرد که به حقوق بین الملل و استقلال و حق حاکمیت ملتها احترام بگذارد.
وی ادامه داد: برای این منظور باید مشترکا اقدام کنیم، ایران و ونزوئلا به یک الگو تبدیل شده اند، ما از تجریه ایران بسیار آموخته ایم، از رنج ملتش در اثر این تمهیدات زورگویانه یک جانبه و همچنین از موفقیت هایش، اینکه چطور توانسته به شکل مستقل و خودکفا علی رغم تحریمها و حتی گاهی با استفاده از تحریمها پیشرفت کند و اقتصاد خود را توسعه دهد. برای ما باعث افتخار است که بتوانیم از تجربه جمهوری اسلامی ایران یاد بگیریم و آن را در ماههای گذشته نشان داده ایم. این محمولههای سوخت یا مواد غذایی که با به چالش کشیدن تحریمهای واشنگتن از ایران میآید، درسی است برای ملت ونزوئلا و ملت ایران و به ویژه برای دولتهایی که قصد سلطه و تحمیل اراده خود بر ملتهای ما را دارند.
خورخه آریسا ادامه داد: این سیاست تغییر رژیم، تغییر دولت با استفاده از زور و تغییر دولت از طریق ایجاد درد و رنج به واسطه تحریم ها، هیچ جایگاهی در قرن بیست و یکم ندارد و نخواهد داشت. ونزوئلا کلیه تحریمهای یکجانبه اعمال شده از طرف ایالات متحده یا هر مرکز قدرت دیگری علیه کشورهای مستقل را محکوم میکند و بدین ترتیب در این مبارزه و نبرد در کنار ایران هستیم. ما باید به راه خودمان ادامه دهیم، گروهی متشکل از کشورهای تحت تحریم که هدف اقدامات زورگویانه یکجانبه قرار گرفته اند تشکیل دهیم تا بتوانیم از تجربه یکدیگر بیاموزیم و در سازمان ملل متحد کاری کنیم که صدای ملتهای مستقل شنیده شود و مجبور شوند این تحریمها را بردارند.
وی تصریح کرد: تحمیل تحریمها در همه گیری کووید-۱۹ یک جنایت است، به همین خاطر ما در حال کشاندن ایالات متحده، کارمندانش، روسای جمهورش و کارکنانش به دیوان کیفری بین المللی هستیم تا در آنجا تحقیقاتی آغاز شود و مسئولیتها مشخص گردد، مقصرین تعیین شده و مجازاتهای مربوطه را متحمل گردند و خسارتی را که به ملت جمهوری بولیواری ونزوئلا وارد کرده اند جبران کنند، همانطور که این کار را باید برای ملت ایران، ملت کوبا، ملت سوریه، ملت زیمبابوه و ملتهای دیگر انجام دهند.
وزیر خارجه ونزوئلا خاطرنشان کرد: ما از ونزوئلا، همراه با ایران و کلیه کشورهایی که واقعا آزاده و مستقل باشند به این مبارزه ادامه خواهیم داد.
قرآن کریم، قانون اساسی مشترک میان کشورهای اسلامی است
رییس شورای عالی قضایی عراق با بیان اینکه قرآن کریم، قانون اساسی مشترک میان کشورهای اسلامی است، گفت: ما به عنوان کشورهای اسلامی باید به منظور جلوگیری از بازیچه قرار گرفتن این حقوق توسط دیگران با یکدیگر همکاری کنیم.
فائق زیدان، در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدا مایلم از برادرم رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران جناب آقای ابراهیم رییسی به خاطر دعوت از ما برای شرکت در این کنفرانس بسیار تشکر و قدردانی کنم.
رییس شورای عالی قضایی عراق در ادامه خاطرنشان کرد: برادران عزیز، بر هیچ کس پوشیده نیست که قرآن کریم، قانون اساسی مشترک میان کشورهای اسلامی است و اصول حقوق بشر که در قرآن کریم آمده است والاترین اصولی است که میتوان برای تضمین حقوق بشر یافت؛ زیرا خداوند متعال، انسان را آفرید و او را بسیار گرامی داشت، آنجا که فرمود: بسم الله الرحمن الرحیم * وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَی کَثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلًا صدق الله العظیم. از این رو قانونهای اساسی کشورهای اسلامی از جمله قانون اساسی جمهوری عراق بر خود لازم دیدند که بر احترام گذاشتن به حقوق بشر و حفاظت از آن تصریح کنند.
وی بیان کرد: از جمله این حقوق میتوان به حق برابری میان شهروندان، زندگی، امنیت، آزادی، برابری فرصت ها، محاکمه عادلانه، مالکیت، مسکن و بهداشت اشاره کرد و هدف از همه اینها دستیابی به زندگیای آزاد و عزتمندانه است. به همین خاطر، ما به عنوان کشورهای اسلامی باید به منظور جلوگیری از بازیچه قرار گرفتن این حقوق توسط دیگران با یکدیگر همکاری کنیم؛ به ویژه اینکه ما در سالهای اخیر شاهد نقض آشکار اصول حقوق بشر هستیم به ویژه از سوی کشورهایی که داعیه حقوق بشر دارند و خواهان محترم شمردن آن هستند؛ اما اعمالشان با گفتارشان همخوانی ندارد.
فائق زیدان در ادامه اظهار کرد: ما شاهد این امر در دخالت مستقیم و غیر مستقیم آنها در برخی از کشورهای اسلامی مان هستیم؛ مانند عراق، سوریه، فلسطین، یمن و لیبی. این دخالتها باعث محرومیت بسیاری از شهروندان این کشورها از شاخصترین حقوقشان یعنی حق زندگی در امنیت و صلح شد.
رییس شورای عالی قضایی عراق در ادامه اذعان کرد: برادران عزیز، به همین مناسبت شما را فرا میخوانم به عمل به آنچه قرآن، ما را بدان دعوت کرده است، آنجا که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا ۚ وَاذکُروا نِعمَتَ اللَّهِ عَلَیکُم صدق الله العظیم. ما با وحدت خود میتوانیم از مردم خود در برابر هر گونه تعدی به حقوقشان حفاظت کنیم؛ حقوقی که خداوند متعال، ما را دعوت کرد به اینکه از آن حفاظت کنیم و به آن احترام بگذاریم.
وی در پایان گفت: بار دیگر از شرکت کنندگان در این نشست و دعوت کنندگان بسیار تشکر میکنم.
ایران و همپیمانانش در محور مقاومت از حقوق بشر دفاع میکنند
نماینده سابق پارلمان کویت، گفت: جمهوری اسلامی ایران و همپیمانانش که مؤمن به همان رسالت هستند و محور مقاومت را تشکیل میدهند امروزه از بشر و حقوق بشر دفاع میکنند.
عبدالحمید دشتی، نماینده سابق پارلمان کویت، رئیس شورای بین المللی حمایت از محاکمه عادلانه و حقوق بشر، در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که امروز به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: این کنفرانس در حالی برگزار میشود که جهان و ملتهای سازمان ملل متحد، به دلیل وحشیت بشر، شاهد شرایط فوق العادهای هستند. بسیار علاقه داشتم که اکنون در کنار شما در تهران، پایتخت جمهوری اسلامی ایران باشم، اما به دلیل شیوع ویروس کوید ۱۹ و ممنوعیت سفر از این امر محروم شدم.
وی تصریح کرد: منشور سازمان ملل متحد که هدف از آن، نجات ملتها از فجایع و غمهای غیرقابل توصیف جنگهای اول و دوم و نیز نجات نسلهای آینده بود و در سال ۱۹۴۵ م صادر شد و پس از آن بیانیه حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ م و سپس دو پیمان بین المللی حقوق بشر در سال ۱۹۶۶ م که منشور بین المللی حقوق بشر را تشکیل دادند هدف از همه این ها، آن بود که روحیه مسامحه داشته باشیم و در صلح و حسن همجواری زندگی کنیم و نیروهای سازمان ملل متحد، حافظ امنیت و صلح بین المللی باشند.
نماینده سابق پارلمان کویت اظهار داشت:، اما اگر نگاهی کلی و عینی به اوضاع کنونی جهان و نتایج ابزارهای جهانی و فجایع و جنگها بیندازیم میبینیم که برخی از اعضای سازمان ملل متحد با لجاجت، ساز مخالف میزنند و تمامی قوانینی که خود تصویب کرده بودند سرکشی مینمایند و در اجرای تصمیمات یکجانبه خود به زور متوسل میشوند و سیاست یک بام و دو هوا را در تعامل با حقوق بشر در پیش گرفته اند، به طوری که بر اساس منافع خود، برخی مردم را محروم نگه میدارند و برای برخی دیگر، قائل به حق میشوند. مانند ملت جمهوری اسلامی که تحت تحریم است. همچنین ملتهای سوریه، ونزوئلا و یمن نیز تحریم هستند.
وی ادامه داد: همچنین شاهد جرایم نظام (سعودی) در بلاد الحرمین هستیم که که در حق مردمش روا میدارد. مردم خلیج در رنج و عذاب هستند؛ اما سرمایههای این ملتها در راه سرکوب بشر استفاده میشود به طور مثال در بحرین، کویت، امارات و دیگر کشورهای خلیج فارس. همچنین از آن سرمایهها در راه حمایت مالی از جنگ علیه کشورهای عربی و اسلامی و ایجاد فتنه و برانگیختن انواع مختلف گرایشهای نژادپرستانه علیه مسلمانان استفاده میشود.
عبدالحمید دشتی افزود: همچنین نیجریهایها و مردم روهینگا و بسیاری دیگر از مردم در رنج و عذاب هستند. امروز که کنفرانس با برکت شما به مناسبت روز حقوق بشر اسلامی برگزار میشود ما واقعیاتی را مطرح میکنیم که در وجدان انسان وجود دارد و ساخته ما نیست. آن واقعیات، عبارت است از اینکه اسلام به دستور خداوند، انسان را مورد تکریم قرار داده و حقوق زیادی را برایش قائل شده که در حیات انسانی، اخلاقی، فطری، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، دینی، فرهنگی و تمدنانه اش تجلی یافته است.
وی گفت: سازمان ملل متحد اذعان نموده است به اینکه امام علی ابن ابی طالب علیه السلام، اولین اصل حقوق بشر را بنا نهاد آنجا که فرمود: "الناس صنفان: إما أخ لک فی الدین أو نظیر لک فی الخلق" (مردم بر دو نوع هستند: یا برادر دینی ات هستند و یا هم نوع تو). این اصل، همان چیزی است که مشاوران حقوقی سازمان ملل متحد بر آن تکیه کردند. همچنین در گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۲ م به توصیه امام علی بن ابی طالب علیه السلام به مالک اشتر به هنگام انتصاب او به عنوان والی مصر اشاره شده است. جامعه بین الملل به ویژه بودن شخصیت امام علی علیه السلام در محترم شمردن حقوق تمامی بشر اعم از مسلمانان و غیر مسلمانان و ترویج عدالت و برابری میان مردم و احترام گذاشتن به نظر دیگری اذعان کرده است.
نماینده سابق پارلمان کویت اظهار داشت: امروز شما گرد هم آمدید تا در این کنفرانس به بحث و بررسی موضوع حقوق بشر بپردازید. این در حالی است که تمامی جهان و بشریت با چالشی بزرگ روبرو است؛ چرا که انسان در این سیاره هیچ گاه تصور نمیکرد که چه حجمی از وحشی گری در انتظارش است. آفرین بر شما که این کنفرانس با برکت را ترتیب دادید.
وی گفت: امام روح الله خمینی که بنیاگذار انقلاب اسلامی است به حقوق بشر ایمان داشت؛ بشری که اسلام، آن را گرامی داشته است. ایشان در راستای پیشبینی آینده، با بررسی نقشههای استکبار و صهیونیسم جهانی مبنی بر تضعیف و نابودی بشریت، تلاش کرد تا به ملتهای مستضعف کمک کند و حکومتی قوی تأسیس کند که امروز، امید امت و تمامی آزادگان جهان است.
عبدالحمید دشتی، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و همپیمانانش که مؤمن به همان رسالت هستند و محور مقاومت را تشکیل میدهند امروزه از بشر و حقوق بشر دفاع میکنند. جهان امروز با چالشی بزرگ و طرحی وحشیانه و بزرگ روبرو است و تنها امیدمان به خدا و کسانی است که با شما هم اندیشه هستند و زیر پرچم، ولی فقیه امام خامنهای (دام ظله) به مقاومت در برابر قدرتهای مستکبر و صهیونیسم جهانی میپردازند تا بشریت و آزادگان جهان را به آرزویش برسانند و نسلهای آینده را از فجایع جنگ و توطئه نجات دهند تا همگی به برکت خون شهیدان و فداکاریهای جانبازان و مقاومان در میادین مختلف جهاد در صلح و حسن همجواری و صلح و امنیت بین الملل زندگی کنند.
آمریکا؛ پایمالکننده کرامت انسانها و حقوق بشریت
وزیر اوقاف سوریه با بیان اینکه آمریکا امروز جایگاه انسانها و کرامت و حقوق بشریت را پایمال میکند، گفت: براستی که ایالات متحده آمریکا چنین است.
محمد عبدالستار، وزیر اوقاف سوریه در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در آغاز لازم میدانم سلام همراه با دوستی و قدردانی خود را در این جلسه با ارزش مرتبط به حقوق بشر، به ملت برادر و دوست ایران وهمچنین رهبری و دولت تقدیم کنم.
وی افزود: پیش از هر چیزی عرضه میدارم که دین اسلام براستی دین صلح، امنیت و آسایش و آرامش برای همه انسان هاست و نام اسلام بزرگ از سلام وصلح برگرفته شده است؛ و خداوند است که شما را از پیش مسلمان نام نهاد.
وزیر اوقاف سوریه گفت: به راستی که هیچ عربی بر غیر عرب برتری ندارد و هیچ غیر عربی بر عرب و هیچ سیاهی بر سرخ و هیچ سرخی بر سیاه، برتری ندارند مگر با تقوا و پرهیزگاری.
وی با بیان اینکه آمریکا امروز جایگاه انسانها و کرامت و حقوق بشریت را پایمال میکند گفت: براستی که ایالات متحده آمریکا چنین است.
وزیر اوقاف سوریه گفت: حال که اظهار میداریم که اسلام از همه قواعد حقوق بشری پیشتازتر بوده است، مثال و تصویری در برابر این نشست مبارکی که هم اکنون در تهران در حال برگزاری است، بیان میشود تا که همه جهان ببیند. تصویر نخست، تصویر آن پلیس نژاد پرست امریکاییست که یکماه پیشتر و در قرن بیست و یکم، در نمایشی کینه توزانه، روی گردن یک انسان سیاه پوستی تا سر حد مرگ، پا گذاشت.
وی گفت: اسلام عظیمالشان ما میان سیاه و سفید و یا جنس و نژاد و یا دین و آئین هیچ کسی، تفاوت قایل نیست.
تحریمهای اقتصادی ضد ایران از جمله بدترین موارد نقض حقوق بشر است
عضو ناظر و دائم در شورای حقوق بشر در ژنو، گفت: تحریمهای اقتصادی ضد جمهوری اسلامی ایران از جمله بدترین موارد نقض حقوق بشر است؛ این تحریمها در واقع ضد ملتهاست و برای گرسنگی و تشنگی دادن است.
محمد صفا، دبیر کل مرکز خیام برای حمایت از خانوادههای قربانیان شکنجه در لبنان و عضو ناظر و دائم در شورای حقوق بشر در ژنو، امروز در آیین بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: در حالی این نشست حقوق بشری را برگزار کردهایم که جهان در مرحله گزار تاریخی و سرنوشت ساز قرار دارد. زمانی که کرونا شیوع پیدا کرده است و زمانی که حقوق بشر به صورت آشکار نقض میشود. این نقض حقوق بشر آشکارا در ایالات متحده و نظام بهداشتی جهانی بروز یافته است.
وی تصریح کرد: این موضوع نشان دهنده این است که حقوق بشر، حق زندگی و سلامت بشر آخرین جایگاه را در توجه و برنامه کاری دولتها دارد؛ جنبش حقوق بشر در حالتی خطیر و یک عقبگرد قرار گرفته است؛ امیدوارم که این نشست گامی در راه بازگرداندن حقوق بشر باشد و به ایجاد جنبشی جدید با سازوکاری جدید بر این اساس منجر شود.
عضو ناظر و دائم در شورای حقوق بشر در ژنو، اظهار داشت: در وهله نخست تحریمهای اقتصادی ضد جمهوری اسلامی ایران از جمله بدترین موارد نقض حقوق بشر تلقی شود؛ این تحریمها شامل برخی سازمانهای عربی و جهانی نیر میشود؛ این تحریمها در واقع ضد ملت هاست و برای گرسنگی و تشنگی دادن است؛ برای قتل انسانهاست.
وی بیان داشت: اقدم عملی برای پایان دادن به مشکلات ملت فلسطین ضروری است؛ سرزمین فلسطینیان غصب شده و مردمانش آواره شدند؛ و همچنان از کشتار و شهرک سازی و شکنجه رنج میبرند؛ جایی که هم اکنون ۴ هزار و ۳۰۰ فلسطینی و عرب در زندانهای رژیم اشغالگر قدس زندانیاند که بر خلاف قوانین بینالمللی است.
محمد صفا، گفت: وقت آن رسیده بدترین و زشتترین جنگ پس از جنگ جهانی دوم که همان جنگ ظالمانه علیه یمن است به پایان برسد؛ جنگی که ائتلاف کشورهای عربی مرتجع و آمریکا علیه یمن به راه انداختهاند و مردم این کشور را محاصره کردهاند؛ ملاک و معیار سنجش حقوق بشر را امروز باید با مردم یمن سنجید. سازمان ملل و سازمانهای تابعه اش و هچنین اتحادیه اروپا همگی ثابت کردند در متوقف ساختن این جنگ وحشیانه شکست خوردهاند.
عضو ناظر و دائم در شورای حقوق بشر در ژنو، اظهار داشت: لازمه توقف این جنگ یک اقدام جدی است؛ برگزاری این نشست حقوق بشری را برای تشکیل یک ائتلاف حقوق بشری با رویکردی جدید برای بازگرداندن اعتبار به حقوق بشر و اعلان حقوق بشری اسلامی به تمام جهان و معرفی آن به سازمانهای به اصطلاح حقوق بشری؛ اعم از اسلامی، عربی یا خارجی؛ این ائتلاف میتواند نقطه عطفی برای بازگرداندن حیات و اعتبار به بنیانهای اسلامی، بنیان حقوق انسان در زندگی و حق حفظ کرامت انسانی باشد.