از ابتدای سال تا اواسط تیرماه
کاهش واردات لاستیک سنگین
سخنگوی گمرک خبر داد: واردات لاستیک سنگین ۶۴ درصد کاهش داشته است.
سخنگوی گمرک درمصاحبه اختصاصی با
خبرگزاری صدا وسیما از واردات ۳۶۲ تن لاستیک سنگین به ارزش ۶۱ میلیون دلار از ابتدای سال تا اواسط تیر ماه خبرداد.
آقای سید روح اله لطیفی با بیان اینکه طی مدت مشابه در سال قبل ۵۳ هزار ۴۶۶ تن لاستیک سنگین به ارزش ۱۷۱ میلیون دلار وارد کشور شده است، گفت: این میزان از واردات از نظر وزنی ۶۵ درصد و از نظر ارزشی ۶۴ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش برخی فعالان بازار بسته بودن مرزها به دلیل بروز کرونا، و برخی دیگر افزایش مجدد تعرفه واردات لاستیک به ۲۶ درصد را علت کاهش واردات میدانند، اما برخی دیگر نیز افزایش توان داخلی را علت اصلی کاهش ۶۵ درصدی واردات لاستیک سنگین به کشور میدانند که نکته مهمی است.
اواخر سال گذشته وزیر سابق صنعت معدن و تجارت در افتتاحیه نمایشگاه توانمندیهای فنی و مهندسی ایرانی، از تقویت صنعت تولید لاستیک کشور خبرداد و گفت: سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد نیاز لاستیک سنگین در داخل تولید شد، در سال ۹۸ این رقم به ۵۵ درصد رسیده و کشور تا سال ۱۴۰۰ در تولید لاستیک سنگین خودکفا خواهد شد.
موضوعی مهم که در سال جهش تولید، در دستور کار قرار گرفته است. ۱۱ مرداد مسئولان وزارت صمت با اعلام فراخوانی به تولیدکنندگان لاستیک سنگین، اعلام کردند متقاضیان سرمایه گذاری در تولید لاستیک سنگین، میتوانند در شهرکهای صنعتی زمین رایگان دریافت کنند. همچنین اعلام شد متقاضیان تولید لاستیک سنگین از تسهیلات ریالی تبصره ۱۸ برخوردار، و منابع ارزی مورد نیاز آنها نیز تأمین خواهدشد. سیاستهایی که با اعتماد مردم، و اولویت دادن به خرید کالای ایرانی میتواند بیش از بیش به خودکفایی کشور و توسعه اقتصادی و کاهش بیکاری در کشور کمک کند.
صادرات ۳۸ میلیون دلاری آب میوه ایرانی به ۳۵ کشور جهان
ایران در ۴ ماه اول سال ۹۹ بیش از ۳۸ میلیون دلار آب میوه به ۳۵ کشور جهان کرده است.
سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک گفت: صنعت آبمیوه و کنسانتره در ایران را میتوان صنعتی جوان تلقی کرد که در گروه صنایع تبدیلی کشور قرار میگیرد. در شرایطی که تا سال ۱۳۶۵ در این بخش تنها سه واحد تولیدی فعالیت داشت، طی این سالها شمار واحدهای تولیدی صنعت آبمیوه و کنسانتره ایران در حد قابل توجهی افزایش داشته است. بطوریکه کشورمان در طی ۴ ماه اول امسال اقدام به صادرات بیش از ۴۸ هزار تن آب میوه به ارزش ۳۸ میلیون و ۱۰۷ هزارو ۴۱۳ دلار صادرات داشته است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: صادرات آب میوه ایرانی شامل، آب میوه، مخلوط آب میوه ها، مخلوط آب میوه وسبزیجات، عصاره میوه، اسانس آب میوه، تخمیر بدون الکل، آب میوه تغلیظ شده، آب انواع مرکبات شامل پرتقال، وگریپ فروت وآب انگور، آب سیب و آب آناناس است.
لطیفی خاطر نشان کرد: صادرات آب میوه به بیش از ۳۵ کشور جهان شامل کشورهایی نظیر، آلمان، پاکستان، افغانستان، مالدیو، استرالیا، کانادا، سوئیس، هلند، ترکیه، پاکستان، زلاندنو، روسیه، نروژ، ترکیه، کویت و... بوده است که در این میان مهمترین مقاصد این محصولات به پاکستان با ۹ میلیون و ۶۶۵ هزارو ۳۶۰ دلار در رتبه نخست و سپس ترکیه با ۶ میلیون و ۵۲۵ هزارو ۸۸۵ دلار وافغانستان با ۶ میلیون و ۱۵۱ هزارو ۴۵۳ دلار قرار دارند.
این مقام آگاه گمرک گفت: در مقابل این میزان صادرات آب میوه در این بازه زمانی، کشورمان صرفا ۲ هزارو ۱۱۱ تن به ارزش ۲ میلیون و ۱۱۰ هزارو ۹۵۲ دلار، آب میوه از ۸ کشور جهان واردات داشته است که این کشورها ترکیه، برزیل، بلژیک، امارات، اسپانیا، تایلند، هند وایتالیا هستند که بیشترین واردات کشورمان از تایلند به میزان یک هزارو ۷ تن آب آناناس و آب آناناس تلغیظ شده به ارزش ۲ میلیون و ۱۰۶ هزارو ۹۳۷ دلار است.