افزایش تولید عسل در سیستان و بلوچستان
تولید عسل در سیستان و بلوچستان، امسال ۳۴درصد افزایش داشته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تولید عسل در استان از ۶٧تُن و٣٠٠کیلوگرم سال گذشته، امسال به ٩٠تُن و٣١٩ کیلوگرم رسیده است.
غلامرضا سرگزی افزود: تعداد کلنیهای زنبورعسل استان هم از ٨هزار و ٨٠کلنی سال گذشته به ١٠هزار و ٣۴۵کلنی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: عسل تولیدی سیستان و بلوچستان به علت شرایط آب و هوایی مناسب از نظر کم بودن رطوبت، تنوع گیاهی، وجود انواع گونههای گیاهان دارویی و ارگانیک بودن شهد گیاهان مرتعی از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: عسل تولیدی سیستان و بلوچستان به دلیل کیفیت بالا در کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار طرفدار دارد به طوری که سالیانه بخشی از آن به این کشورها صادر میشود.
سرگزی تاکید کرد: ٣٠۴نفر در این استان به امر زنبورداری و تولید عسل مشغول هستند.
عسل حاوی مقدار زیادی موادی مانند مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز حدود 70 الی 80 درصد قند است که شیرینی آن را فراهم می کند.
- عسل از ویژگی های ضدعفونی و ضدباکتریائی برخوردار است. علم پزشکی مدرن در صدد است تا از عسل در بهبود زخمهای مزمن و مبارزه با عفونت استفاده کند.
یک قاشق سوپ خوری عسل شامل 64کالری، 17/3 گرم قند و عاری از فیبر، چربی و پروتئین است.
استفاده از عسل فراوری شده و و بدون قند می تواند منجر به فواید طولانی مدت شود.
عسل به اثرات تسکین دهنده مواد آنتی اکسیدان و ضدمیکروب شناخته شده است.
همچنین عسل حاوی مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفات، سدیم، کلر، پتاسیم و منیزیوم است.