تهدید میلیشیا و انتخابات آمریکا؛
احتمال درگیریهای مسلحانه با اعلام نتایج انتخابات آمریکا
براساس نظرسنجیها در آمریکا، ۷۵ درصد از مردم این کشور نگران خشونتهای انتخاباتی هستند یعنی از هر چهار شهروند سه نفر از وقوع خشونتهای انتخاباتی بیم دارند.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ،
روزنامه یواِساِی تودی و دانشگاه سافولک در جدیدترین نظرسنجی خود در ارتباط با احتمال وقوع درگیریهای مسلحانه با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اعلام کردند: ۷۵ درصد از مردم این کشور نگران خشونتهای انتخاباتی هستند یعنی از هر چهار شهروند سه نفر از آنها از وقوع خشونتهای انتخاباتی بیم دارند.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و همچنین بعد از انتخابات، پنج ایالت این کشور شامل پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، ویسکانسین و اورگان با بیشترین خطر و گستردهترین تهدیدهای گروههای شبه نظامی در آمریکا موسوم به میلیشیا مواجهند.
روزنامه یواِساِی تودی خطر فعالیتهای میلیشیا را در این پنج ایالت با استناد به گزارش مشترک «پروژه دادههای رویدادها و نقاط درگیری مسلحانه» و سایت «دیده بان میلیشیا» اعلام کرده است. در ایالات کارولینای جنوبی، تگزاس، ویرجینیا، کالیفرنیا و نیومکزیکو خطر فعالیت میلیشیا در حد متوسط اعلام شد.
فعالترین گروههای میلیشیا در آمریکا ۹ گروه از میلیشیا نسبت به گروههای دیگر میلیشا فعالتر از دیگر گروهها هستند که محتمل است با توجه به نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات آمریکا یا زمان پس از برگزاری آن اقدامات خود را عملی کنند.
این گروهها به شرح ذیل است..
- سه درصدیها Three Percenters
- پسران مغرور Proud Boys
- حافظان سوگند Oath Keepers
- میلیشیای چابک Light Foot Militia
- نیروی دفاعی غیرنظامی Civilian Defense Force
- روز مبادای آمریکا American Contingency
- نیایشگر میهنپرست Patriot Prayer
- پسران بوگالو Boogaloo Bois
- حقوق مردم People’s Rights
این لیست ۹ گانه توسط ناظران مذکور از اوایل تابستان سالجاری و در پی بررسی فعالیتها و اقدامات بیش از هشتاد گروه مسلح که عمدتا راستگرا بودند جمع آوری شده است. در بین این فهرست، پسران مغرور اخیرا خبرساز بوده و فعالیت بیشتری داشته اند.
هافینگتون پست نیز چندی پیش در این ارتباط نوشته است نتیجه تحقیقات ۲ نهاد آمریکایی ACLED میلیشیا واچ نشان میدهد گروههای شبه نظامی تهدیدی جدی برای رای دهندگان آمریکایی در ایالتهای سرنوشت ساز هستند.
تصاویری از گروههای میلیشیا در آمریکا
ساختار میلیشیا در ایالات متحده
سلاح در آمریکا از اولویت هاست و در درجه اول داشتن سلاح برای یک آمریکایی از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. نقش سلاح در زندگی آمریکاییها بسیار تعیین کننده است و جزعی از فرهنگ آنهاست. موافق حمل سلاح در آمریکا از لابی قدرتمندی در نهادهای قدرت آمریکا از کنگره گرفته تا کاخ سفید برخوردارند. میلیشا بعنوان گروه صاحب قدرت و اعتبار و اخبار مربوط به این گروه همواره جزء خبر اول رسانههای آمریکا در عرصههای مختلف ازجمله سیاسی و امنیتی است. اگرچه به عنوان یک جریان تاریخی در پی تغییر وضعیت سیاسی جامعه هستند، اما تاثیر سیاسی عمیق در تحولات سیاسی، اجتماعی ندارند و اطلاق مسلحانه بودن آن هم هیچگاه تهدید جدی برای دولت و منافع ملی نبوده است. البته ناگفته نماند این جریان بر انتخابات ۲۰۱۶ و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات قبلی تاثیر گذاشته است.
بررسی عللهای تاریخی
نقش سلاح به منظور دفاع از خود در آمریکا که با ورود اولیه مهاجران مسلح اروپایی به خاک آن کشور شکل گرفته بسیار تعیین کننده است. مهاجران اولیه با تشکیل گروه یا به صورت انفرادی به دفاع از داشتهها و منافع خود میپرداختند. درگیری با بومیان و سرخپوستان جز نخستین نزاع بود که در نهایت به اشغال سرزمینی منجر و با سرکوب شدید سرخپوستان مواجه شد. استقرار و کسب حاکمیت و نداشتن باور به نیروهای ارتش و پلیس حکومتی منجر به تشکیل گروههای مسلح غیرقانونی شد با این تصور که ارتش و پلیس توانایی ایجاد نظم و پیاده کردن قانون را نداشته و ضرورت تشکیل گروههای مسلح شبه نظامی بیش از پیش ضروری مینمود. میلیشیا به عنوان یک جنبش اجتماعی با بنمایه مسلحانه مطرح است که میهن پرستی و ناسیونالیستی بودن هم شامل خصیصه این گروه میشود.
تعریف اولیه
میلیشیا در متن دولتهایی که با شکست مواجهند بوجود میآید و برای کمک به این دولتها به منظور بازیافتن قدرت خود و جلوگیری از سرنگونی شکل میگیرند و در کنار نیروهای پلیس و به عنوان نیروی امنیتی با معارضان برخورد میکنند، اگر چه تجربه این گروهها در برخی از کشورهای جهان نشان داد از قدرت سوء استفاده میکنند و در ادامه مسیر به رقیبی برای دولت مواجه میشوند.
تاسیس در دهه ۱۹۸۰ میلادی
فکر اولیه شکل گیری میلیشیا بعنوان گروهی انقلابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی ایجاد شد. در سال ۱۹۸۴ ویلیام پوترگیل درباره میلیشیای غیرسازمانی به عنوان نیروی نظامی اولیه کشور که بتواند قیمومیت کمیته ایالات را داشته باشد، نظریه پردازی کرد. ادامه ریشه یابی حاکیست در ۱۹۹۲ لوئیس بیم یک سفیدپوست طرفدار تفوق نژادی مقالهای با عنوان مقاومت بدون رهبر نوشت که در آن از کسانی که عاشق نژاد سفید هستند، نام برد که باید نهادی بدون رهبر را برای مقاومت در برابر نظام فاسدی که دم از حقوق مدنی میزند دربرابر اقلیتها تشکیل دهند. او پیشنهاد کرد که چنین نهادی باید فعالانه به حکومت به روشی غیرقابل پیش بینی ضربه بزند. فضای دهه ۸۰ متاثر از دو قطبی جنگ سرد بود. در این شرایط گروههای تندرو متفاوتی با هویت ضد کمونیستی، ضدیهودی و متمایل به نظریههای نژادپرستانه شکل گرفت. دیویددیوک در ۱۹۸۹ نماینده جمهوری خواه از لوئیزیانا و موسس گروهی به نام خود بود. دیوک در سال ۱۹۵۰ در شهر تولز در ایالت اوکلاهما متولد شد و اجدادش از بنیانگذاران ایالات متحده بودند. وی پس از ۲۵ سال فعالیت سیاسی، به عنوان نماینده مجلس نمایندگان ایالت لوئیزیانا انتخاب شد و در تمام مدت مبارزه سیاسی خود، علیرغم فشار سنگین یهودیان علیه وی به افشاگریهای خود درخصوص قدرت و نفوذ مخرب یهودیان در جامعه آمریکا پرداخت.
او میگوید: در آخرین دهة قرن بیستم، انتقاد از یهودیان، دین و ملت اسرائیل از بدترین جنایات اخلاقی محسوب میشود. پس یهودیت مقدسترین مفاهیم است.
وی، با بیان اینکه یهودیت در آمریکای امروزی تمام تلاش خود را برای ریشهکنی مسیحیت به کار گرفته است، معتقد بود: در حکومت آمریکا، حضور یهودیت هویداست و حضور مسیحیان اصلاً دیده نمیشود؛ و در ادامه میگویدد: یهودیان، با سلطه بر رسانهها و وسایل ارتباط جمعی، توانستهاند میلیونها مسیحی را راضی کنند که هنوز هم یهود، ملت برگزیدة خداست و هنوز هم خداوند با قوم یهود عهد و پیمان میبندد، نه قوم دیگر.
البته یهودیان هم بیکار ننشستند و با احاطه گستردهای که بر رسانههای عمومی داشتند، او را به یهودستیزی و نازیسم متهم کردند؛ حیلهای که یهودیان در اعوان تاریخ، به کرات ضد مخالفانشان به کار میبردند. با این وجود، دیوک اعلام میکند:
«من با خود قرار گذاشتم که تا ابد تسلیم نشوم و حقایق را بیان کنم؛ به قدرت یهود بیاعتنا باشم؛ تصمیم گرفتم در مقابل تبلیغات بزرگی که تلاش میکند شیوة زندگیها را دگرگون کند، بایستم. اطمینان دارم که مردمان کشورم روزی بیدار خواهند شد و به جای فروتنی در برابر ظلم، آنها را به مبارزه میطلبند...».
گروه مقاومت سفیدهای آریایی از درون فعالان کوکلاس کلانها در دههی ۸۰ با گرایش نئونازی تاسیس شد. آنها به اهدافی از یهودیان، همجنس بازها و سیاهان حمله میکردند. گروه نظم (order) نیز به عنوان گروهی ضدیهودی و مخالف اقدامات دولت فدرال و ضدمالیات با ۶۰ عضو و مخالف اشغال حکومت آمریکا توسط صهونیسم تاسیس شد که منتهی به قتل الن برگ یک یهودی لیبرال در ۱۹۸۴ شد. هدف اصلی این گروه از واکنش به انتشار کتاب پروتکلهای اولیه دانشوران صهیون شکل گرفت.
یکی از تاثیرگذارترین افراد در ملی گرایان غیرمسلح ویلیام لوتر پیرس فیزیکدان و فعال ملی گرا بود که اقدام به ایجاد جنبش اتحاد ملی کرد. او در کتاب خاطرات ترنر انقلابی خشن برای کشورش متصور بود که دولت فدرال را ساقط خواهد کرد. پیرس به شدت ضدصهیونیست، نفی کننده هولوکاست، مخالف حضور ایالات متحده در جنگ جهانی و مخالف اسرائیل بود. سپس در این دهه گروههای ایدئولوژیک هویت مسیحی، ملتهای آریایی، پایداران هویت (Identity survivalists) که عمدتا ماهیت تعصب مسیحی داشتند و بر مبنای انجیل و تعالیم مسیحی اقدام میکردند، شکل گرفتند. بررسیها نشان میدهد ۱۳ ایالت از کشور دارای تشکیلات میلیشیا میباشد. این ایالتها عبارتنداز:آریزونا، کلرادو، فلوریدا، آیداهو، ایندیانا، میشیگان، میسوری، مونتانا، نیوهمپشایر، نیومکزیکو، کارولینای شمالی، اوهایو، ویرجینیا
جایگاه کنونی در ساختار آمریکا
نقش میلیشیا همچنان در تحولات سیاسی آمریکا پررنگ است. چندی پیش بعد از قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکا به دست یک پلیس سفیدپوست این کشور شاهد هرج و مرج افسارگسیخته و غیرقابل کنترل در همه ایالتهای آمریکا بودیم. تظاهرات و راهپیماییها و تجمعات روزانه و شبانه که همچنان هم ادامه دارد با سرکوب شدید نیروهای امنیتی ویژه و پلیس آمریکا مواجه میشوند. خشم عمومی از برخورد خشونت آمیز پلیس آمریکا با سیاهپوستان باعث شد در خیابانهای ایالتهای مختلف آمریکا شاهد حضور میلیشیاها باشیم که رجز خوانی میکردند و با حضور نیروهای مسلح خود به صورت منسجم، دولت مرکزی را تهدید میکردند که دست از سرکوب سیاهپوستان و مردم معترض به بی عدالتی نهادینه آمریکا بردارند. نقش میلیشیا در عصر حاضر به عنوان حامی سیاهان و در تقابل با پلیس آمریکا نشان از مقبولیت چنین گروههای اجتماعی مسلح نزد برخی افکار عمومی آمریکا دارد.
نتیجه گیری
میلیشیا به عنوان گروههای مسلح در آمریکا فقط در قرن ۱۹ میلادی در درگیریها و جنگهای شمال و جنوب آمریکا حضوری پر رنگ و نقش بسزایی داشتند. با این حال به نظر میرسد اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، پیروز شود میلیشیا اقناع از خواسته قلبی خود مطمئنا در بحران آفرینی در جامعه آمریکا اقدامی نخواهند کرد، اما درصورت پیروزی جو بایدن، گروههای میلیشیا فعال خواهند شد و با فراخوان نیروهای مسلح خود در کف خیابانها و ایجاد تنش و هرج و مرج، مخالفت خود را با شرایط حاکمه ابراز کرده و به تنشها دامن میزنند. با این وجود بوی باروت بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری این دوره آمریکا استشمام میشود.
نویسنده: حسین روحانی فرد
کارشناس مسائل آمریکا
|
|