پخش زنده
امروز: -
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد امروز سه شنبه یکصدوهشتادمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی این سازمان ادامه مییابد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما براساس این گزارش، هیئتهای کشورهای عضو برای رایزنیهای بیشتر امروز تشکیل جلسه میدهند.
روزگذشته یکصدو هشتادمین نشست وزرای نفت و انرژی اوپک بصورت ویدیو کنفرانس برگزارشد.
وزیر نفت ایران پس از برگزاری این نشست چهارساعته گفت: در این نشست، بحث تمدید توافق کاهش تولید به مقدار ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه مطرح بود.
بیژن زنگنه، بابیان اینکه برخی اعضای اوپک گلایههایی مبنی بر مراعات نکردن تصمیمهای پیشین از سوی بعضی دیگر از اعضا داشتند، گفت: با این حال در اوپک اجماع نسبی وجود دارد و این گلایهها آنطور نبود که بتواند مانع تصمیم برای تمدید توافق کنونی شود.
وی افزود: نگرانی اصلی اعضای اوپک از نحوه همکاری اعضای غیراوپک است.
اگرچه وزیر نفت ایران پس از نشست شب گذشته از تشکیل جلسه مشترک اوپک و اعضاء غیر عضو موسوم به اوپک پلاس درروز سه شنبه خبر داده بود، اما به نظر میرسد این نشست به تعویق افتاده است.
برخی رسانهها از اختلاف نظر اعضاء اوپک پلاس در نشست غیر رسمی روز یکشنبه خبر داده اند. گفته میشود گروهی از وزیران اوپک پلاس در دیدار غیررسمی روز یکشنبه نتوانستند درباره به تاخیر انداختن برنامه افزایش تولید نفت در ژانویه به توافق برسند و این موضوع پیش از نشست رسمی اوپک پلاس در روز سه شنبه حل نشده باقی مانده و احتمالا میرود
نشست رسمی اوپک پلاس که قراربود روز سه شنبه یازدهم آذرماه برگزار شود، به تعویق بیافتد.
یک نماینده اوپک پلاس گفته: اکثر وزیران که در جلسه آنلاین غیررسمی بعدازظهر یکشنبه حضور پیدا کردند، از حفظ محدودیت عرضه فعلی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ حمایت کردند. در حالی که الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه از به تاخیر انداختن افزایش تولید در سال آینده حمایت کرد، اما امارات متحده عربی و قزاقستان با این پیشنهاد مخالفت کردند.
برخی کارشناسان معتقدند اگر توافقی که در آوریل تصویب شده بود در نشست هفته جاری مورد بازبینی قرار نگیرد، تولید نفت اوپک پلاس در ژانویه حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا میکند و احتمالا بازار جهانی را دچار مازاد عرضه خواهد کرد و افزایش اخیر قیمتها را تضعیف میکند.
اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس که متشکل از ۲۳ کشور است و بیش از نیمی از نفت جهان را تولید میکند، در اوج پاندمی ویروس کرونا و سقوط تقاضا، کاهش تولید تاریخی ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشته و با پیش بینی احیای تدریجی اقتصاد جهانی، تسهیل محدودیت عرضه در آغاز سال ۲۰۲۱ را تصویب کرده بودند. اما موج دوم شیوع ویروس کرونا و ضعیف شدن تقاضا برای انرژی باعث شده است این تولیدکنندگان گزینه تاخیر در افزایش تولید را بررسی کنند.