پخش زنده
امروز: -
30 واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی قطب اراک استان مرکزی برای بازگشت دوباره به کار و تلاش، منتظر حمایت مسئولان هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سالهاست در شهرک صنعتی قطب اراک، 30 واحد تولیدی با مهندسان و کارگرانی باتجربه گوشه ای از چرخ اقتصاد کشور را میچرخانند.
نداشتن سند مالکیت، مشکلی است که صاحبان این واحدها سالهاست با اون دست به گریبانند و گرفتارقوانین دست و پا گیر اداری شدند.
کارخانه های بی هویت مسئله ی بزرگ 30 شرکت کوچک و بزرگ واقع در شهرک صنعتی قطب اراک استان مرکزی است که به دلیل قرار گرفتن در گیر دار بوروکراسی اداری و قوانین دست و پا گیر آن یا به تعطیلی کشیده شده اند ، یاچوب حراج به دستگاه های آنها زده شده و یا در حال تعطیلی هستند .
اکثر این کارخانه از اوخر دهه شصت آغاز به کار نموده اند و با تولید قطعات بزرگ و تجهیزات نیروگاهی و پالایشگاهی، قطعات خودرو، ماشین آلات کشاورزی و تولیدات مهم در عرصه صنعت کشور رفع نیاز می نمودند .
مدیر عامل شهرک صنعتی قطب اراک گفت : اواخر دهه شصت زمین شهرک صنعتی قطب در قالب قرارداد اجاره از سوی منابع طبیعی به صنعتگران واگذار شد و در دهه 80 به دلیل قرار گرفتن شهرک صنعتی در محدوده شهری متولی شهرک صنعتی قطب از منابع طبیعی به اداره کل راه و شهرسازی تغییر یافت .
گودرزی افزود : تا پیش از آنکه اداره کل راه و شهرسازی متولی زمین های شهرک گردد 110 واحد تولیدی که توان مالی بهتری داشتند با پرداخت بهای زمین ها اسناد واحدهای خود را دریافت نمودند .
او ادامه داد : 30 واحد باقی مانده از 140واحد این شهرک تا کنون بدون سند باقی مانند که از 15 سال گذشته تا به الان به دلیل عدم تعهد اداره کل راه و شهرسازی به صاحبان صنایع واگذار نشده است .
مدیر عامل این شهرک صنعتی گفت : قوانین حاکم بر شرکت شهرک ها و نواحی صنعتی کشور که مبتنی بر اصل 44 خصوصی سازی است پرداخت بهای زمین ها را منوط به زمان وگذاری به صنعتگران می داند در حالی که مسئولان اداره کل راه و شهرسازی این قانون را قبول نداشته و معتقدند پرداخت بهای زمین ها باید بر مبنای قیمت کارشناسی روز باشد .
عده ای از صنعتگران که واحدهای تولیدی آنها به دلیل نبودن سند و عدم دریافت تسهیلات و دریافت پروانه بهره برداری به تعطیلی کشیده شده نیز گفتند : با وجود تلاش چند ساله هنوز نتوانسته اند سند واحدهای تولیدی خود را دریافت کنند و چاره ای جز مراجعه به سازمان بازرسی کل کشور برای احقاق حق خود ندارند .
آنها معتقدند با راه اندازی مجدد این 30 واحد برای 2 هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد .
مدیر کل راه وشهرسازی استان هم گفت : با واگذاری زمین های شهرک صنعتی قطب اراک به این اداره کل، قوانین عام دولت که تعیین بهای زمین ها بدون در نظر گرفتن ارزش افزوده و با تعیین قیمت کارشناسی به نرخ روز است حاکم بر این واگذاری شده است .
مرزبان افزود : نحوه قیمت گذاری در این سال ها مانع انتقال اسناد این کارخانه ها بوده است و در صورت پرداخت بهای کارشناسی روز زمین ها 30 سند باقی مانده نیز به سرعت واگذار خواهد شد .
این درحالی است که معاون حقوقی رئیس جمهور هم در نامه ای ضمن تاکید بر حل مسله حقوقی این 30 واحد ملاک ارزش گذاری بهای زمین ها را قیمت زمان واگذاری واحدها یعنی سال 1368 دانسته است .
شهرک صنعتی قطب اراک از قدیمی ترین شهرک های صنعتی استان مرکزی است که در 5 کیلومتری اراک مرکز استان مرکزی واقع شده است .
تولید قطعات بزرگ تجهیزات نیروگاهی و پالایشگاهی، قطعات خودرو، ماشین آلات کشاورزی تنها بخشی از توانمندی های این واحد هاست که معطل ماندند.