پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از توسعه خدمات آب و فاضلاب برای حدود ۱۰ میلیون نفر تا پایان دولت دوازدهم خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت نیرو (پاون) آقای حمیدرضا جانباز گفت: عملکرد کلی دو دوره یازدهم و دوازدهم در حوزه توسعه خدمات آب و فاضلاب، پوشش ۹ میلیون نفر است و هدفگذاری خوبی تا پایان ۱۴۰۰ داریم که تا حدود یک میلیون نفر دیگر به این جمعیت اضافه میشود.
وی در آخرین نشست شورای معاونان و مدیران عامل شرکتهای استانی آب و برق با ارائه گزارش عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در دولت دوازدهم، با اشاره به پیگیریهای وزیر نیرو، معاونان و دست اندرکاران این حوزه در طول دوران خدمت در دولت دوازدهم، گفت: همیشه انگیزهای برای ارائه خدمات مناسب به مردم شریف وجود داشته و دارد.
جانباز گفت: شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این سالها با وجود مشکلاتی که از نظر مالی و اقلیمی وجود داشت، لحظهای از تلاش فروگذار نکرده و سعی کرده با تلاشی مضاعف به ارائه خدمت مطلوب به جمعیت کشور بپردازد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از نگاه توسعه عدالت بخصوص در استانهای کمتر برخوردار و روستاها طی این دوره خبر داد و افزود: سعی کردیم بخصوص در روستاها توجه کافی به حوزه زیرساختها داشته باشیم و بزرگترین انتخاب در این دولت در بخش صنعت آب و فاضلاب انسجام مدیریتی از طریق یکپارچهسازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی بود.
وی با تاکید بر اینکه خدمات آب و فاضلاب باید به صورت پایدار انجام شود، اضافه کرد: در بخش روستایی اقدامات خوبی انجام گرفت و در دولت دوازدهم، ۴.۵ میلیون نفر از هموطنان روستایی از این خدمات برخوردار شدند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در طول این مدت با بدترین شرایط تخصیص بودجه مواجه بودیم، افزود: این در حالی است که با تغییرات اساسی در نرخ دلار و ارز در ابتدای دولت دوازدهم و افزایش عمومی قیمتها در انتهای دولت دوازدهم مواجه بودیم.
جانباز از ورود ۵۴ تصفیهخانه آب به مدار بهرهبرداری خبر داد و گفت: ساخت ۲۸ تصفیهخانه سقف دولت دوازدهم بود و ۳۰ درصد تصفیهخانه کشور در این دولت احداث شد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۸ تصفیهخانه فاضلاب در این دولت به بهره برداری رسیده است، ادامه داد: با احداث بیش از یک تصفیهخانه در هر ماه، تا پایان دولت به عدد بیش از ۹۰ تصفیهخانه میرسیم.
جانباز با تاکید بر اینکه سهم دولت ساخت ۴۹ تصفیهخانه است، گفت: وضعیت شرکت آب و فاضلاب با حمایتهای وزارت نیرو خوب بود و سعی کردیم با توجه به مشکلات مالی در تنوع بخشیدن به منابع مالی اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه در این دولت عملکرد در خور توجهی داشتیم و سعی کردیم که به اجرای پروژههای فاضلاب در کشور بدون اتکا به درآمدهای عمومی و به صورت خودگردان با تدوین قراردادهای بلند مدت در تاسیسات بپردازیم، افزود: از مکانیسم و ظرفیت تبصرههای قانونی و قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب استفاده مناسب کردیم.
جانباز گفت: در تبصره ۳ قانون ایجاد تسهیلات از ابتدای تخصیص شرکتهای آب و فاضلاب تا سال گذشته حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان توانستیم از مردم مشارکت جذب کنیم که در طول دولت دوازدهم، این رقم به ۸۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: درخصوص ماده ۱۱ تقریبا عملکرد زیادی تا قبل سال ۹۲ نداشتیم و جذب سرمایه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده، اما این عدد هماکنون به ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: در موضوع توزیع پروژههای مشارکتی ترغیب سرمایه گذاران به مشارکت در قالب سرمایهگذاریهای مشارکتی درمجموع ۲۷ قرارداد در دولت یازدهم و ۲۶ قرارداد و در دولت دوازدهم عملکرد ما بوده است.
وی گفت: از حدود سه سال پیش برنامه ارتقای کیفی آب با نگاه کاهش تنش در تابستانها شروع شده و گزارش خوبی در این زمینه تهیه شده که در مجلس و کمیسیون ذیربط مصوب و با اخذ پایه ارائه اعتبارات ۶ برنامه تدوین شد.
جانباز ادامه داد: بهرغم مشکلاتی که در زمینه بارش و اقلیم داریم، این پروژهها امسال هم ادامه دارد، اما سعی میکینم پایداری آب در شهرها و روستاها را حفظ کنیم.
وی گفت: در سیلابهای اخیر شمال و جنوب کشور هیچ موردی از بیماریهای واگیری آب نداشتیم.
جانباز در پایان ابراز امیدواری کرد، با ریل گذاری انجام شده شاهد خدمات مستمری در آینده در این حوزه خواهیم بود.