پخش زنده
امروز: -
خشکسالی در مکزیک سبب روی آوردن کشاورزان به کشت ذرت بومی در این کشور شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان، کشاورزان در سراسر جهان مجبورند روشهای کشاورزی خود را برای مقابله با تغییرات شدید آب و هوایی تطبیق دهند. در مکزیک، برخی به روشهای اجدادی برای افزایش تولید ذرت روی آوردهاند.
مکزیک، مهد ذرت، و کشوری که ذرت هنوز سنگ بنای رژیم غذایی ملی و همچنین فرهنگ لغت ملی است. فقط از هر مکزیکی بپرسید وقتی چیزی را با ذرت رنگارنگ مقایسه میکند، منظورشان چیست.
الکس رینوسو شهروند مکزیکی: مکزیکیها همه چیز را با ذرت رنگارنگ مقایسه میکنند و آن را مظهر زیبابی میدانند.
خبرنگار: این ذرت میراث مکزیک است که برای نسلها نگهداری میشود و با توجه به نبرد مداوم رئیسجمهور مکزیک برای جلوگیری از واردات ذرت سفید اصلاحشده ژنتیکی از آمریکا و کانادا، اکنون دوباره در حال بازگشت است. این یک گونه طبیعی است که در زمان تغییرات آب و هوایی و کمبود آب فزاینده، ممکن است راه حلهایی را در خود جای دهد.
رافائل میه ر کارشناس کشاورزی: در مکزیک، در طی قرنها، مردم بومی کشت ذرت را توسعه دادند که نیازی به آبیاری نداشت. این گیاهان فصلی هستند که فقط آب باران دریافت میکنند.
خبرنگار: ذرت موروثی که به طور سنتی در مناطق روستایی این کشور رشد میکند، اما اکنون به عنوان یک جایگزین سازگار با محیط زیست دیده میشود، در حال بازگشت به بازار است.
بازار در حال پاسخگویی است. محصولاتی مانند این آرد ذرت که از دانههای رنگارنگ و اجدادی به جای ذرت وارداتی اصلاح شده ژنتیکی ساخته شده است، اکنون در قفسههای مکزیک ظاهر میشود که نتیجه مستقیم تجدید حیات ذرت میراثی است.
این ذرت طبیعی کلیویو در مقایسه با نوادگان اصلاح شده ژنتیکی خود فواید سلامتی نیز دارد. روخلیو چاوز یک متخصص تغذیه در مکزیکوسیتی است.
روخلیو چاوز متخصص تغذیه: ذرت کلیویو در خاکی تولید میشود که بسیار غنیتر از ذرت اصلاح شده ژنتیکی است و تنوع باکتریهای خوب در خاک برای سلامت روده اساسی است. ذرت اصلاح شده ژنتیکی با مقدار زیادی گلایفوسیت تولید میشود، همان طور که علفهای هرز و حشرات موجود در خاک را از بین میبرد، میکروبیوم مورد نیاز شما را نیز از بین میبرد؛ بنابراین بسیار مهم است که بخشی از رژیم غذایی ما نباشد.
خبرنگار: ذرت طبیعیتر ممکن است غذای کمتری تولید کند، اما فواید بیشتر و بهتری دارد.
رافائل میه ر کارشناس کشاورزی: برای رویارویی با هر گونه چالش آینده، ما به تنوع ژنتیکی در محصولات خود نیاز داریم. هیچ گونه تنوع ژنتیکی در ذرت اصلاح ژنتیکی شده وجود ندارد، در حالی که در مزرعه با ۵۰ هزار گونه گیاه ذرت طبیعی، همه گیاهان متفاوت هستند. این امکان سازگاری با بیماریهای جدید و تغییر آب و هوا را فراهم میکند که بقای گیاه را تضمین میکند.
خبرنگار: در میان آب و هوای جهانی در حال تغییر، کشوری که ذرت را به جهان هدیه داد، ممکن است پاسخی برای بقای این گیاه حیاتی داشته باشد.