پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان: با تاکید استاندار خوزستان بازدید از خوشههای موفق کشور در دستور کار قرار گرفت تا صنعتگران ما از تجربیات موفق صنعتگران دیگر استانها بهرهمند شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان،جمعی از مدیران ارشد استان به منظور هم اندیشی، تعامل و استفاده از تجارب موفق در خوشه سازی صنایع استان همدان در نشستی که در سالن کنفرانس شهرداری لالجین برگزار شد در این سفر که مشاورین استاندار محترم خوزستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، مدیر کل کار و امور اجتماعی استان، مدیر کل تعاون روستایی، معاون جهاد کشاورزی، مدیر کل کار و امور اجتماعی استان، مدیر کل تعاون روستایی، معاون شیلات استان و فرماندار اندیمشک، مدیر عامل و معاونین شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان را همراهی میکردند نشست هم اندیشی برگزار شد و متولیان خوشهی سفال استان همدان دیدگاههای خود را مطرح کردند.
در این نشست شهردار لالجین به ساختار شهر اشاره کرد و گفت: لالجین جزو شهرهایی است که حول محور صنایع دستی و مهارت در سفال و سفال گری شکل گرفته است.
مهندس سید رضا موسوی در ادامه افزود: خاک فوق العاده مرغوب برای سفال و کوزه گری بسیاری از استادکاران ماهر را در گذشتههای دور به این دیار کشاند و عاملی برای رونق کسب کار در این منطقه شد همانگونه که زمینهای آبرفتی و حاصلخیز خوزستان موجب شکل گیری تمدنهای بزرگ شده بود.
وی ادامه داد: اگرچه سفال گری در تمام دنیا مرسوم بوده، ولی به اذعان بسیاری از استادکاران حرفه ایی جهان خاک لالجین از مناطق دیگر مرغوبتر و برای این حرفه مناسبتر است به همین دلیل کسب کار حول محور آن شکل پذیرفته است.
بر اساس این گزارش مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی همدان در این نشست ضمن تشکر و قدردانی از توجه هیات خوزستان برای بازدید و هم اندیشی به کارگاههای موجود در شهر لالجین اشاره کرد و گفت: در این شهر بیش از هزار و ۳۰۰ کارگاه صنایع دستی فعال وجود دارد و بیش از ۳۰۰ فروشگاه محصولات تولیدی آنان را به صورت نمایشگاه به مشتریان عرضه میکنند.
مهندس حقیقی در ادامه به کارگاههای تولید سفال و سرامیک در شهرک صنعتی اشاره کرد و افزود: در این شهرک صنعتی بالغ بر ۴۰۰ کارگاه وجود دارد که محصولات غیر دستی را تولید و روانه بازار مینمایند.
وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به سابقه تاریخی و تلاشی که توسط مسئولان دستگاههای متفاوت صورت گرفت این شهر در سال ۱۳۹۵ توانست نام خود را در یونسکو به ثبت برساند که اینکار توسط داوران جهانی شورای صنایع دستی انجام شده است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان نیز ضمن تشکر و قدردانی از مسئولان استان همدان به ویژه شهردار لالجین و مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی این استان گفت: با توجه به تاکید استاندار محترم خوزستان برای توسعه خوشههای صنعتی، بازدید از خوشههای موفق کشور در دستور کار قرار گرفت تا صنعتگران ما از تجربیات موفق صنعتگران دیگر استانها بهرهمند شوند.
مهندس مهدی پور اهداف سفر و نشست هم اندیشی با خوشهی صنعتی سفال همدان را برای ارتقاء سطح خوشههای صنعتی در خوزستان عنوان کرد و افزود: استان خوزستان ظرفیتهای بسیار خوبی دارد که میتواند در زمینه ایجاد خوشههای صنعتی تاثیر گذار باشد.
وی در خاتمهی سخنان خود بازدیدهای انجام شده را بسیار عالی توصیف کرد و اظهار داشت: مطمئنا از تجربیات تولید کنندگان و صادرکنندگان خوشههای صنعتی استان همدان استفاده خواهیم کرد.
براساس این گزارش رئیس اتحادیه صنف سفال استان همدان نیز به کارکردهای خوشهی صنعتی سفال اشاره کرد و گفت: با توجه به کارگاههای زیادی که در شهر لالجین وجود دارد این خوشه توانست فعالیت مجموعهها را کادربندی نماید به گونه ایی که تولیدکنندگان از تجربیات یکدیگر برای رسیدن به یک برند واحد استفاده کنند.
مهندس سلیمی اهم فعالیت خوشههای صنعتی را ارتقاء دانش فنی در راستای برندسازی واحد با کیفیت مطلوب و یکسان عنوان کرد و افزود: اتحادیه تولید کنندگان از سالها قبل به این نتیجه نائل شد که امر صادرات را نمیتوان به صورت فردی انجام داد و باید زنجیره ایی از گروهها یا یکدیگر هماهنگی داشته باشند.