پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایه گذاری گفت: روند کاهشی بازار سرمایه در چند سال اخیر با راه اندازی صندوقهای سرمایه گذاری کند شده است.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری صداوسیما ، سیاوش پرویزی نژاد در نشست خبری در خصوص راه اندازی صندوقهای سرمایه گذاری برای حمایت از بازار سرمایه اظهار کرد: روند کاهشی بازار سرمایه در چند سال اخیر، باعث شد صندوقهای سرمایه گذاری همچون، تضمین سرمایه و بخشی راه اندازی شود.
وی با اشاره به صدور مجوز برای ۶۱ صندوقهای سرمایه گذاری گفت: در سال ۱۴۰۱ گفت: سال ۱۴۰۲ هم اقدامات مهمی برای کاهش روند بازار سرمایه انجام شد از جمله صدور مجوز صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی به همراه اساسنامه و امیدنامه نمونه بود.
پرویزی نژاد اضافه کرد: ابلاغ اساسنامه و امیدنامه و دستورالعمل تاسیس فعالیت صندوقهای سرمایه گذاری همچنین صندوقهای سرمایه گذاری بازنشستگی تکمیلی و صندوق سهامی از دیگر اقدامات این مدیریت برای کاهش روند منفی بازار سرمایه است.
پروری در ادامه در خصوص تعداد ارائه مجوزهای صندوقهای سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: در سال ۱۴۰۲به ۶۹ صندوق مجوز سرمایه گذاری ارائه شد.
رئیس اداره امور صندوقهای سرمایه گذاری در خصوص برنامههای سازمان بورس در سال ۱۴۰۳ هم گفت: برنامههای مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایه سازمان بورس به ترتیب شامل، تدوین مقررات صندوقهای سرمایه گذاری بدهی خصوصی، تدوین مقررات صندوقهای سرمایه گذاری پوششی، اصلاح دستورالعمل تاسیس صندوقهای سرمایه گذاری زمین و ساختمان، اصلاح دستورالعمل و اساسنامه صندوقهای سرمایه گذاری خصوصی و جسورانه، تدوین دستورالعمل تاسیس و فعالیت صندوقهای سرمایه گذاری املاک و مستغلات است.
در ادامه این نشست ابوالفضل کارگذار رئیس اداره بازرسی صندوقهای سرمایه گذاری سازمان بورس هم در خصوص وضعیت صندوقهای اوراق بهادار درآمد ثابت گفت: چند روز اخیر مذاکراتی در خصوص نحوه تبلیغات صندوقهای اوراق بهادار یا درآمد ثابت داشتیم. در مهر ۱۳۹۶ سازمان بورس ابلاغیه به صندوقها ارائه کرد که هیچ صندوق درآمد ثابتی امکان پیش بینی سود را ندارد؛ بنابراین بحث تضمین سود در هیچ صندوق درآمد ثابتی وجود ندارد.
رئیس اداره بازرسی صندوقهای سرمایه گذاری سازمان بورس در ادامه بیان کرد: هم اکنون در سبد صندوقهای درآمد ثابت ۱۲ میلیارد سهام وجود دارد که همین موضوع باعث ایجاد نوسان میشود. صندوقهای ضامن نقدشوندگی دارند، اما جبران خسارت در این صندوقهای وجود نداد.
کارگذار در ادامه افزود: یکی از موادی که از روز اخیر مطرح شد نرخ سود موثر است که سالیان سال هست که وجود دارد. تسهیلاتی برای صندوقهای اوراق بهادار با درآمد ثابت وجود دارد که تا حداقل ۲۵ درصد از داراییهای خود را به خرید اوراقی که توسط دولت منتشر میشود و دیگر اینکه باید بخشی سپرده گذاری بانکی داشته باشند؛ که یک مدت ۶ ماه وقت دارندبرای امکان سپرده گذاری بانکی ۱۰ درصدی دارند. در صورتی که صندوقها در مدت تعیین شده اقدامات ذکر شده را انجام ندهند، با آنها برخورد خواهد شد.
پرویزی نژاد در خصوص مجوزهای صندوقهای املاک و مستغلات اظهار کرد: ما به ۳ صندوق املاک و مستغلات مجوز دادیم. طرحهای که صندوقها ارائه میدهند اگر برای واحدهای هلدینگ ارزش افزوده ایجاد کند، مجوز میدهیم. همچنین چالش دیگر در صندوقهای آتی وجود دارد که این صندوقها به مرور با صندوقهای درآمد ثابت رقابت خواهند کرد. زیرا این صندوقها بازدهی بین ۲۵ تا ۳۵ درصد میدهند و تضمین هم دارند و دنبال مکانیسمی هستیم تا نرخ بهره را دچار چالش نکند و دست مدیران صندوق را باز بگذارد تا رقابت این صندوقها با صندوقهای درآمد ثابت کاهش پیدا کند.
او در ادامه بیان کرد: چالش دیگر در صندوقهای جسورانه و خصوصی هست که افرادی که مدیریت این صندوقها را دارند، تجربه و منابع مالی کافی را ندارد. منابعی که این صندوقها نیاز دارند، هر سال افزایش پیدا میکند و مدیریت این صندوقها پیچیده هست. همچنین یکی دیگر از چالشها در این صندوقها زمانبر بودن خروج سرمایه گذاران از این صندوق هاست. در این حوزه برای بهتر شدن فرایند نامهای به فرابورس و نهادهای مالی زدیم تا پیشنهادات خود را برای اصلاحات روی این صندوقها ارائه دهند.