پخش زنده
امروز: -
مدیرکل زندانهای استان کرمان:هفت هزار و ۷۱۳ نفر در سال گذشته در دورههای حرفهآموزی زندانهای استان کرمان شرکت کردند که ۶ هزار و ۲۸۶ نفر این دورهها را با موفقیت گذرانده و گواهینامه مهارت گرفتند
به گزارش خبرگزاری صداو سیمای مرکز کرمان ، مدیرکل زندانهای استان کرمان، با اشاره به اینکه یکی از اقدامات اصلاحی، آموزشهای حرفه آموزی در زندان است، گفت: هفت هزار و ۷۱۳ نفر در سال گذشته در دورههای حرفهآموزی زندانهای استان کرمان شرکت کردند که ۶ هزار و ۲۸۶ نفر این دورهها را با موفقیت گذرانده و گواهینامه مهارت گرفتند و در گواهی آنها هیچ نامی از زندان ذکر نمیشود.
رضا ذوالفعلینژاد در تشریح اقدامات اداره کل زندانهای استان کرمان در سال گذشته افزود: در حال حاضر دو هزار و ۷۲۰ نفر زندانی از طریق انجمن حمایت، بنیاد تعاون و اشتغال نشسته در زندانها مشغول هستند (با توجه به محدودیت کارگاههای داخل زندان، مددجویان در اشتغال نشسته، در خوابگاه خود به فعالیت هنری، صنایع دستی و ... میپردازند).
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان بیان کرد: بیش از ۱۰۰ کارگاه فعال در زندانهای استان و خارج از زندان داریم که ۱۲ کارگاه تولیدی و صنعتی است که قابل رقابت با تولیدات بیرون هستند.
مدیرکل زندانهای استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هفته قوه قضائیه فرصت خوبی برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه شهید بهشتی و تکریم از جایگاه قضا و قضاوت و ارائه دستاوردها و اقدامات قوه قضاییه در حوزههای مختلف است.
ذوالفعلی نژاد بیان کرد: سازمان زندانها، اقدامات تامینی و تربیتی، دو رسالت بسیار مهم برعهده دارد، رسالت اول، بحث اقدامات تأمینی است که نگهداری زندانیان را برعهده دارد و رسالت دوم که رسالت بسیار خطیری است، بحث اصلاح و تربیت مجرمین است.
وی با بیان اینکه تشکیل زندان بر چهار هدف پایه گذاری شده گفت: اولین هدف، مجازات و سزادهی افراد هنجارشکنی است که خلاف قوانین جامعه عمل میکنند، دوم، تشفیع و تصلی افراد زیاندیده؛ سوم، اصلاح و تربیت مجرمین و چهارمین هدف، بحث پیشگیری از جرم است.
ذوالفعلینژاد ضمن تاکید بر این مطلب که هدف اصلی ما نگهداری صرف نیست، گفت: پس از انقلاب اسلامی زندانها به یک مرکز اصلاحی و تربیتی تبدیل شدند و امامین انقلاب نیز بر این امر تأکید داشتند.
وی با اشاره به اینکه مقدمه کار اصلاحی و تربیتی در زندانها، حوزه بهداشت و درمان است، گفت: فردی که وارد زندان میشود و دچار بیماری روحی و روانی است، قطعا ما نمیتوانیم کار اصلاحی و تربیتی برای او انجام دهیم و باید از نظر جسمی و روانی درمان گردد.
وی افزود: ۹۵ نفر پزشک عمومی، متخصص، پرستار و ۳۳ مشاور در زندانهای استان فعالیت دارند و مددجویان در بدو ورود، مورد معاینه قرار گرفته و در صورت داشتن بیماری جسمی و روحی، در روند درمان قرار خواهند گرفت.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان با اشاره به فعالیت ۴۵ نفر روحانی در زمینه آموزش احکام، اخلاق، عقاید، روانخوانی و روخوانی قرآن، تفسیر، تدبر و حفظ در سطح زندانها گفت: در حال حاضر ۲۸۴ نفر از مددجویان زندانها نسبت به حفظ یک تا ۳۰ جزء قران اقدام کرده اند که سه نفر از این تعداد زندانی، حافظ کل قران هستند.
وی با اشاره به اهمیت سواد در زندانیان، گفت: معمولاً بیشتر زندانیها افراد کمسواد یا بیسواد هستند و از این در قالب یک تفاهمنامه با آموزش و پرورش، در حال حاضر ۲۵۳ نفر زندانی در سه مقطع تحت آموزش نهضت سوادآموزی هستند و خوشبختانه درصد بیسوادان در زندان کاهشی بوده و امروز تمام شرایط باسواد شدن زندانیان فراهم شده است.
ذوالفعلی نژاد با اشاره به اینکه در زندانهای استان، پنج مرکز متوسطه (اول و دوم) فراهم شده است، گفت: در حال حاضر ۴۱۶ نفر در دورههای متوسطه اول و دوم و ۱۲ نفر دانشجوی پیام نور در زندانهای استان کرمان در حال ادامه تحصیل هستند و اگر تعداد بیشتر شود مانعی برای ادامه تحصیل زندانیان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۶۷ باب نمازخانه در زندانهای استان ایجاد شده و هر اندرزگاه یک نمازخانه برای عبادت و نیایش دارد، ادامه داد: ۱۰ کانون فرهنگی هنری مساجد، ۳۳ باب کتابخانه با ۷۳ هزار جلد کتاب، پنج سالن ورزشی برای زندانیان و کارکنان و هشت گود زورخانه در زندانهای استان کرمان وجود دارد.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان با اشاره به تاثیر دادرسی الکترونیک در تسهیل رسیدگی به درخواستهای مددجویان زندانها و رعایت حقوق شهروندی، گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد زندانیان در استان کرمان، از طریق دادرسی الکترونیک با قاضی ارتباط دارند. هم اکنون ۱۹ باجه دادرسی الکترونیک در زندانهای استان وجود دارد که پنج باجه در زندان مرکزی کرمان فعال است.