کشت چغندر قند در ۳۷۰ هکتار از زمینهای استان بوشهر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: کشت چغندر قند پاییزه برای اولین بار در استان در ۳۱۰ هکتار زمینهای پایاب سد رئیسعلی دلواری و ۶۰ هکتار از زمینهای وحدتیه اجرا شد.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مرتضی بحرانی در بازدید از مزارع زیر کشت چغندر قند پاییزه بیان کرد: از مزیتهای کشت پاییزه کاهش مصرف آب به یک سوم، اصلاح خاک، کاهش شوری خاک، نیاز نداشتن به پوشش پلاستیکی و حفظ محیط زیست است.
وی با تاکید بر اینکه کشت چغندر قند پاییزه یک کشت استراتژیک محسوب میشود، افزود: همه استانها بهجز استان بوشهر، خوزستان، جنوب فارس، ایلام و بخشی از استان گلستان شرایط کشت پاییزه را ندارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: طبق بررسیهای صورت گرفته کشت پاییزه چغندر قند میتواند یکی از مزیتهای استان بوشهر باشد که اولین بار انجام میشود.
بحرانی با بیان اینکه آبیاری در چند روز ابتدای کشت برای چغندر اهمیت زیادی دارد، اضافه کرد: ۳۴ هکتار از این زمینها به علت آبرسانی نکردن به موقع سبز نشدند و کشاورزان مجبور به کشت مجدد با تحمیل هزینه بالا شدند.
وی تصریح کرد: این نوع کشت در بحث اصلاح الگوی کشت، زمین و افزایش درآمد کشاورزان بسیار کمک کننده است.
بحرانی با بیان اینکه برای موفقیت طرحهای کشاورزی همراهی و هماهنگی شرکت آب منطقهای ضروری است، افزود: با هماهنگیهای انجام شده با شرکت آب منطقهای، مقرر شد برای آبرسانی میزان تخصیص آبی که برای آنها در نظر گرفته شده است بیشتر شود تا با چالش در خصوص تأمین آب مواجهه نشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه کشت چغندر قند پاییزه مصرف آب کمتری دارد، اظهار کرد: برای اولین بار در استان بوشهر کشت قراردادی آن را انجام دادهایم و با سه کارخانه قند فسا، مرودشت و یاسوج برای تحویل و فروش محصول قرار داد بستهایم.