پخش زنده
امروز: -
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: در بحث آسیبهای اجتماعی به ویژه پیشگیری از خودکشی باید میدانی و جهادی عمل کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حمزه امرایی در دوره تخصصی طرح بتا «پیشگیری از خودکشی و آسیبهای اجتماعی» که با حضور روانشناسان مراکز مشاوره خانواده مهر سراسر استان برگزار شد، افزود: در بحث آسیبهای اجتماعی به ویژه پیشگیری از خودکشی باید میدانی و جهادی عمل کنیم که آسیب شناسی و پیشگیری از خودکشی در استان را کنترل کنیم.
او تأکید کرد: در مجموعه استانداری و در همین زمینه کارگروهی تشکیل شده است که همه دستگاههای زیربط موظف هستند با جدیت به این موضوع ورود کنند.
امرایی تصریح کرد: باید در جامعه فرهنگ سازی شود که هر شهروندی احساس اضطراب و نگرانی دارد به روانشناس مراجعه کند و تابوی این موضوع در جامعه شکسته شود که افراد بدون قضاوت و به راحتی به روانشناس مراجعه کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: از بخشی نگری باید پرهیز کنیم و به شکل هم افزایی تلاش کنیم تا هر چه سریع تر و بهتر به موضوع خودکشی در استان ورود کنیم.
امرایی همچنین به فرهنگ سازی در فضای مجازی نیز اشاره و تأکید کرد: فضای مجازی همانقدر که آسیبهایی را دارد، فرصتهایی نیز دارد و باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده شود زیرا که بیشتر مواقع انعکاس یک خبر در فضای مجازی بزرگنمایی می شود و ما را از واقعیت دور می کند، به همین منظور نباید در حق استان جفا شود.
این مسئول به بعد اجتماعی و مردمی بودن با آسیبهای اجتماعی و به ویژه خودکشی که حائز اهمیت است اشاره و تصریح کرد: باید پدیده نامبارک خودکشی در استان کاهش یابد و برخی از مسائل هم در سطح ملی پیگیری شود، اما در حوزه استانی باید تلاش مضاعفی داشته باشیم، این اتفاقات زیبنده استان ما نیست.
او افزود: همچنین ارتباط مسئولان با مردم در محلات و شهرستانها باید افزایش یابد، زیرا ارتباط داشتن با مردم بسیاری از مسائل را رفع خواهد کرد.
مدیر آسیبهای اجتماعی سپاه انصارالحسین استان همدان هم گفت: روانشناسانی که در این دوره حضور دارند جامعه هدف خود را در مدارس، دانشگاهها، مساجد و محلات دارند و در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه خودکشی می توانند کمک شایانی انجام دهند.
محسنلو هدف از برگزاری این دوره را آموزش تخصصی مهارتهای زندگی در راستای پیشگیری، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی برشمرد.
او افزود: این ظرفیت در اختیار ادارات، سازمانها و نهادها نیز قرار می گیرد تا شاهد کنترل آسیبهای اجتماعی در سطح استان باشیم.
به گفته مدیر آسیبهای اجتماعی سپاه انصارالحسین استان همدان، آمارها نشان می دهد به دلیل تمرکز جمعیتی ۷۰ درصدی در شهرها، آمار خودکشی در شهرها بیشتر از روستاها است، به همین منظور در حاشیه شهرها ۲۰ محله کرامت شناسایی شده که این محلات حاشیهای و محروم هستند و اولویت اصلی و اول از این ۲۰ محله است تا با اعزام روانشناسان، آموزش مهارتهای زندگی در این محلات آغاز شود.
محسنلو افزود: ۳۵ درصد جمعیت استان به طور مستقیم و غیر مستقیم با آسیبهای اجتماعی از جمله خودکشی، اعتیاد و طلاق درگیر هستند.