به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما شانزدهمین سالگرد "روز یاداوری نسل کشی" با تاکید بر جایگاه مقاومت در برابر آشکارترین نسل کشی تاریخ درغزه شکل گرفت.
سخنان دکرغاده کٌرمی استاد دانشگاه در انگلیس: اگر این میزان مقاومت مردم فلسطین نبود و اگر جنبش مقاومت، تا این حد قدرتمند نبود اصلا به این مرحله نمی رسیدیم و اسراییل ناچار به آتش بس نمی شد. همه جنایاتی را که ما علیه مردم غزه دیده ایم با حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکا انجام شد. این حقیقتی انکار ناپذیر است.
مقاومت در برابر نسل کشی، سخنان پروفسور حیم برشیث، نویسنده و استاد بازنشسته دانشگاه های لندن ، پرفسوری یهودی که چندی پیش به اتهام یهودی ستیزی به دست پلیس انگلیس در لندن بازداشت شد.
پروفسور حیم برشیث می گوید: " من فرزند یکی از خانواده های یهودی هولوکاستم، بنابراین، همه وجودم، ضد نسل کشی است. نسل کشی، براساس کتاب های قانون، مجرمانه ترین جرایم است و همه انسان ها و دولت ها باید علیه نسل کشی اقدام کنند. هر فرد یا دولتی، با دادن پول، اسلحه و یا حمایت سیاسی، به نسل کشی کمک کند در نسل کشی دست دارد. بر این اساس دولت ما در نسل کشی اسرائیل علیه فلسطینیان شریک است زیرا از جنایات جنگی اسراییل حمایت کرده است ."
به گفته سخنرانان این مراسم، یادآوری نسل کشی های پیشین، از جمله نسل کشی دولت های غربی در آمریکا علیه سرخپوستان بومی، نسل کشی ها در دوران آلمان نازی و صرب ها در بوسنی درس آموز است اما اکنون باید به نسل کشی صهیونیست ها با کمک غربی ها در فلسطین، بیش تر تمرکز شود.
دکتر استفن سایزر، کشیش انگلیسی در این باره می گوید:" من فکر می کنم مهمترین جنبه این مناسبت این است که باید همگان، به ویژه پیروان ادیان الهی نشان دهیم از نسل کشی های پیشین درس آموخته ایم و برای تحقق عدالت درباره قربانیان نسل کشی تلاش کنیم. یادمان باشد اغلب مردم غزه کسانی اند که از خانه و کاشانه خود که اکنون اسراییل خوانده می شود به زور کوچ داده شدند و به غزه پناه بردند. فلسطینیان آواره در آنجا هم زیر فشار و محاصره بودند تا مجبور به ترک آن شوند.
شانزدهمین سالگرد روز یادآوری نسل کشی در انگلیس با مشارکت چندین نهاد مدنی و سازمان های اسلامی، مسیحی و یهودی از جمله شبکه پیروان ادیان الهی و شبکه بین المللی یهودیان ضد صهیونیزم برگزار شد.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن می گوید: تذکر ما به گروه های دیگر این است که اگر می خواهید نسل کشی های غزه را پنهان سازید یا درباره اش سخن نگویید بهتر است اصلا درباره نسل کشی صحبت نکنید.
مسعود شجره می افزاید: باید تمام نسل کشی ها ازجمله نسل کشی در غزه که هر روز در برابر دیدگان مردم انجام شد پر رنگ شود زیرا می خواهیم جلوی نسل کشی های فعلی و آینده را بیگریم. بنا بر این نباید فقط درباره نسل کشی های تاریخ بسنده شود.
سخنرانان در این نشست فجایع غزه را اشکارترین نسل کشی تاریخ دانستند که با حمایت همه جانبه دولتهای غربی، سکوت اغلب دولت های عربی و لاپوشانی رسانه های وابسته به انها انجام شده است.