تصادف؛ فراتر از یک حادثه، زنجیرهای از آسیبها
طبق گزارش ستاد رسانهای پویش ملی نه به تصادف؛ بیش از ۵۹ درصد افراد تصادف را تلخترین اتفاق برای خانواده میدانند و ۳۹ درصد نیز دچار مشکلات روحی و روانی پس از حادثه شدهاند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ این آمار نشان میدهد که تأثیر تصادفات تنها به لحظه وقوع محدود نمیشود، بلکه پیامدهای جسمی، روحی و اجتماعی گستردهای به همراه دارد. با ارتقای فرهنگ رانندگی و رعایت قوانین، میتوان از بسیاری از این فجایع پیشگیری کرد.
تازهترین نظرسنجی ملی نشان میدهد که از هر ۳.۲ ایرانی، یک نفر تجربه تصادفی سخت و پرهزینه داشته است. کمپین «نه به تصادف» با مشارکت نهادهای مختلف در تلاش است تا با تغییر رفتارهای فردی و اجتماعی، میزان سوانح رانندگی را کاهش دهد. سفر تنها زمانی کامل میشود که با بازگشتی سالم همراه باشد.
با نزدیک شدن به پایان تعطیلات نوروزی، پلیس راهور و صندوق تأمین خسارتهای بدنی در طرحی مشترک، مسافران را به مشارکت در پویش «نه به تصادف» دعوت میکنند. در این طرح، با توزیع و نصب پوسترهای آگاهیبخش در سراسر کشور، تلاش میشود تا فرهنگ رانندگی ایمن ترویج و از حوادث جادهای کاسته شود.
همزمان با موج بازگشت مسافران نوروزی و افزایش ترافیک، توصیه میشود برای سفری ایمن، صبح زود یا شب حرکت کرده و از بازگشت در ساعات اوج ترافیک (۱۴ تا ۲۰) پرهیز کنید. استفاده از مسیرهای کمترافیک، بررسی وضعیت جادهها و رعایت نکات ایمنی مانند استراحت کافی و داشتن سوخت لازم از دیگر راهکارهای کاهش خطرات سفر است.
رئیس پلیس راهور فراجا از ثبت بیش از ۵۰۵ میلیون تردد در جادههای کشور از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ خبر داد که نسبت به سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته است. با تشدید برخورد با تخلفات حادثهساز در موج بازگشت سفرهای نوروزی، پلیس از روز گذشته اجرای طرح توقیف ۳ ماهه گواهینامه متخلفان را آغاز کرده که تاکنون ۵۰۳ مورد توقیف شده است. در همین بازه، ۹۲ هزار و ۸۲۳ تصادف در سطح کشور ثبت شده که ۶۶۴ مورد از آنها فوتی بوده و منجر به جانباختن ۷۹۶ نفر شده است. استانهای فارس، کرمان، خراسان رضوی، خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشترین آمار تلفات را داشتهاند.