پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: کاهش ناهنجاریهای اجتماعی اولویت نخست امر به معروف و نهی از منکر در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل ستاد امر به معروف، حجتالاسلام محمدحسین طاهری آکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با اشاره به اقدامات و برنامههای این ستاد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: تعامل با دستگاهها را بهصورت جدی دنبال کردهایم و امروز افتخار دارم که درباره سازمانی با ساختار استدلالی قابلقبول و شفافیت بالا صحبت میکنم.
طاهری آکردی افزود: این ستاد در تعامل با تمام دستگاههای دولتی، مردم و نهادهای مختلف فعالیت میکند، اگرچه هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی گفت: برخی از مسئولان در این زمینه تلاشهای قابلتوجهی داشتهاند و به طور خلاصه، عملکرد ستاد را میتوان در چند بخش بررسی کرد و از دیگر سو مصمم هستیم تا این ستاد را به نهادی قوی و مردمی تبدیل کنیم که یکی از مهمترین اقدامات، تصویب سند جامع امربهمعروف بود، درحالیکه پیش از این، دستگاهها سند مشخصی در این زمینه نداشتند.
دبیر ستاد امربهمعروف کشور افزود: صدایی که از برخی تشکیلات شنیده میشود، در زمینه مصلحت نظام است و تا زمانی که سیاستهای بخشی و اجرایی ستاد نهایی و ابلاغ شود، پیگیری می شود؛ چراکه وقتی از تصویب سیاستها صحبت میکنیم، باید بدانید که ستاد امربهمعروف متشکل از حدود ۱۰ دستگاه عضو است و این ستاد تنها یک دبیر یا امامجمعه نیست، بلکه یک کمیته تصمیمگیر است.
طاهری آکردی با اشاره به قانون حمایت از آمران مصوب سال ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی، گفت: در این ستاد، ۶ وزیر شامل وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر فرهنگ، وزیر علوم، وزیر آموزشوپرورش و وزیر صنعت حضور دارند.
از تدوین اسناد در ستاد امربه معروف تا راهاندازی سامانه مردمی
دبیر ستاد امربه معروف کشور گفت: نهادهایی مانند صداوسیما، فراجا، بسیج، سپاه، حوزههای علمیه برادران و خواهران، سازمان تبلیغات، دادگستری و نمایندگان مجلس در این ستاد عضویت دارند و ساختار ستاد در استانها نیز متناظر با سطح ملی است؛ بهعنوان مثال، در استانها، وزیر کشور بهعنوان استاندار و در شهرستانها بهعنوان فرماندار حضور دارد.
طاهری آکردی در ادامه به روند تدوین اسناد در ستاد اشاره کرد و افزود: هنگامی که سندی در ستاد تصویب میشود، در جلسات متعدد با حضور نمایندگان تمام دستگاهها موردبحث قرار میگیرد و اینگونه نیست که سندی از پیش نوشته شده باشد و بدون بررسی تصویب شود، بلکه ساعتها روی هر بند و کلمه آن بحث شده است و از این رو ما سیاستهای اجرایی در حوزههای مختلف مانند محیطزیست، تولید، ورزش، سیاست خارجی و آموزش را تدوین کردهایم که پس از ابلاغ، اجرایی می شود.
برگزاری دورههای خانواده متعالی با مسائل روز
وی با اشاره به آموزشهای عمومی و تخصصی گفت: در حوزه آموزش، دورههای مختلفی شامل آموزش عمومی، تخصصی و اعتقادی برگزار میشود و در آموزش عمومی، مفاهیم امربهمعروف از منظر سیره اهلبیت، قرآن و قانون اساسی تدریس میشود و همچنین، دورههایی مانند «خانواده متعالی» با موضوعاتی مانند روابط زوجین، روانشناسی فضای مجازی و حقوق فرزندان برگزار میشود که در آموزشهای تخصصی نیز دورههایی برای اصناف، زنان و اقشار مختلف جامعه طراحی شده است.
دبیر ستاد امربه معروف کشور به فعالیتهای فرهنگی و هنری ستاد اشاره کرد و افزود: در حوزه هنر، در جشنوارههای فیلم حضور داریم و برنامههای کودک تولید کردهایم. همچنین، سامانهای برای ثبت گزارشهای مردمی از عملکرد دستگاهها راهاندازی شده است که این سامانه با نگاه تنشزایی یا برخورد قضایی طراحی نشده، بلکه هدف آن کمک به حل مشکلات مردم از طریق مسئولان مربوطه است.
طاهری آکردی گفت: ما خود را مدعی کاملبودن نمیدانیم و از همه صاحبنظران و نخبگان دعوت میکنیم تا با نقد و پیشنهادهای خود ما را یاری کنند و ستاد امربهمعروف بر اساس منافع نظام عمل میکند و هدف آن کاهش ناهنجاریهای اجتماعی با رویکرد دینی و مردمی است.