پخش زنده
امروز: -
تحلیلگران سیاسی و نظامی هند به بررسی چگونگی بی اثر کردن هوشمندانه تحریمها و ارتقای تحسین برانگیز توان نظامی ایران بویژه در حوزه موشکی و پهپادی پرداختند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از دهلی نو، ماحصل این نظرات آن بود که ایران تحریمهای آمریکا را بی اثر کرده است و با وجود سختترین و بیشترین تحریمها به موفقیتهایی در زمینههای مختلف از جمله موشکی دست یافتهاند که معادله قدرت را در خاورمیانه تغییر دادهاند.
تنها ۱۲ روز جنگ کافی بود تا خطوط قرمز ژئوپلیتیک در خاورمیانه دوباره ترسیم شود. تحلیلگران هندی با بررسی دقیق نبرد اخیر ایران و اسرائیل، از توازن نوظهور قدرت و بازتعریف بازدارندگی در منطقه خبر میدهند.
با حمله اسرائیل در ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵ و پاسخهای حسابشده ایران، منطقه خاورمیانه شاهد یکی از پیچیدهترین درگیریهای نیمقرن اخیر شد. سرلشکر سودهاکار جی، تحلیلگر نظامی هندی در مقالهای در India Sentinels این جنگ را «تاکتیکی برای اسرائیل، اما راهبردی برای ایران» توصیف کرده است.
در حالیکه اسرائیل موفق شد با حملات هوایی، فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هستهای ایران را هدف قرار دهد، تهران با حملاتی محدود، اما نمادین، توان موشکی و هوشمندی بازدارنده خود را به رخ کشید. حمله به پایگاه العدید در قطر و هدفگیری پایگاههای جنوب اسرائیل، گرچه تلفات بالایی نداشت، اما پیامی آشکار به آمریکا و متحدانش بود: ایران در هر سطحی توان پاسخگویی دارد.
نویسنده نتیجه گیری میکند دیپلماسی همراه با تضمین امنیتی برای ایران تنها راه باقی مانده است. در غیراین صورت منطقه باید با ظهور اجتناب ناپذیر یک ایران هستهای بدون نظارت جهانی کنار بیاید.
به نوشته نشریه FORCE، تعلیق همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، خطر اشاعه پنهان را افزایش داده است.
این مجله تخصصی نظامی هند در مقالهای با عنوان «چگونه ایران پیروز شد» نوشت:
در جنگ ۱۲ روزه ژوئن ۲۰۲۵، اسرائیل در دستیابی به اهداف خود یعنی نابودی برنامه هستهای، تغییر رژیم و برتری منطقهای ناکام ماند. ایران با تکیه بر قدرت موشکی، جنگ نامتقارن و اتحاد ملی، نهتنها پاسخ داد بلکه توازن قدرت را تغییر داد.
آمریکا برای جلوگیری از جنگ گسترده، حملاتی نمایشی ترتیب داد. اکنون، آینده منطقه به تصمیم واشنگتن برای پذیرش برنامه صلحآمیز هستهای ایران و مهار اسرائیل بستگی دارد.