پخش زنده
امروز: -
سازمان جهاد کشاورزی با توجه به هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر ورود موج جدید گرما به سراسر کشور ، توصیههای حیاتی برای بخش کشاورزی ارایه کرد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ،سازمان هواشناسی کشور با صدور اطلاعیهای، نسبت به ورود موج جدید گرما به سراسر کشور از امروز، جمعه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴، هشدار دادند. این موج گرمای شدید که پیشبینی میشود تا روز یکشنبه ۲۹ تیرماه ادامه یابد، منجر به افزایش محسوس دما در اکثر مناطق کشور خواهد شد.
توصیههای حیاتی برای بخش کشاورزی :
تنظیم زمان برداشت: در صورت امکان، زمان برداشت محصولات را به ساعات خنکتر روز موکول کنید. از انباشتن محصولات برداشت شده در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کرده و آنها را در اسرع وقت به انبارهای خنک و دارای تهویه مناسب منتقل نمایید.
مدیریت خاک: با افزایش دما، سرعت تجزیه مواد آلی خاک افزایش مییابد. استفاده از کودهای آلی و کمپوست به حفظ ساختار خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب و مواد غذایی و بهبود تهویه خاک کمک میکند. همچنین، جلوگیری از شخم زدن بیرویه خاک در فصل گرما میتواند از تخریب ساختار خاک و افزایش تبخیر آب جلوگیری کند.
شیلات : در شرایط موج گرمای شدید، فعالیتهای شیلات و آبزیپروری باید با کنترل مداوم کیفیت آب، افزایش تهویه و استفاده از سیستمهای هوادهی، و قرار دادن استخرها و مخازن در سایه یا زیر سایهبانهای حفاظتی انجام شود تا دما و میزان اکسیژن محلول در آب حفظ شود و از مرگ و میر آبزیان جلوگیری شود. همچنین، کاهش میزان تغذیه در ساعات گرم و پایش مستمر سلامت و وضعیت آنها برای شناسایی سریع استرسهای گرمایی ضروری است. استفاده از تکنیکهای مدیریت دما، حفظ جریان آب و صرفهجویی در مصرف آب و انرژی، نقش مهمی در پایداری تولید دارد و باید همزمان با رعایت توصیههای سازمانهای مربوطه، انجام شود تا تلفات و خسارات ناشی از گرما به حداقل برسد.
بیمه محصولات کشاورزی : با توجه به افزایش خطر خسارات ناشی از گرمازدگی و خشکسالی، کشاورزان باید نسبت به بیمه محصولات خود اقدام نمایند تا در صورت بروز خسارت، بخشی از زیانهای خود را جبران کنند
همچنین، هواشناسی برای روز سهشنبه هفته آینده، نسبت به دمای بسیار بالا و خطر گرمازدگی در کشور عراق و مناطق مرزی غربی ایران، به ویژه استان خوزستان، هشدار داده است. گزارشهای هواشناسی حاکی از آن است که ماه مرداد با موج گرمای شدید آغاز خواهد شد.
تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی، منجر به افزایش سالانه حدود ۱.۵ درجه سانتیگراد در دمای هوای جهان تا ۵ سال آینده خواهد شد. این افزایش دما در مناطق مختلف خاورمیانه، از جمله بخشهایی از ایران، تا ۵ درجه نیز میرسد که این امر مستقیماً بر افزایش تقاضای مصرف برق و کاهش ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی تأثیرگذار است.
در ایران، اخیراً رکورد گرما با ثبت دمای ۴۹.۱ درجه سانتیگراد شکسته شد و شهرهای طبس، خور، زابل، اهواز، بم، صفیآباد دزفول، امیدیه و ایرانشهر، در فهرست ۱۵ نقطه با بالاترین دمای ثبت شده در جهان قرار گرفتند.