پخش زنده
امروز: -
صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران پیشنهادکرد، اتحادیه رادیو و تلویزیونهای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تشکیل شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، ازپکن، معاون برون مرزی سازمان صدا وسیما درپیام خود به دومین جشنواره تلویزیونی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در شهرتاریخی شیان در کشورچین برگزارشد، پیشنهاد کرد، با هدف هم افزایی ومشارکت بیشتر کشورهای عضو این سازمان در عرصه تولیدات رسانهای، اتحادیه رادیو و تلویزیونهای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تشکیل شود.
دربخشی از پیام آقای احمد نوروزی معاون برون مرزی سازمان صدا وسیما به این جشنواره که توسط مسئول دفتر خبری صدا وسیما درچین ارائه شد، بااشاره به حمله موشکی به ساختمان مرکزی صدا وسیما آمده است: صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان ابررسانه مهم منطقه و جهان، پاسخ فریاد عدالت طلبی و آزادیخواهی خود را با موشک دریافت کرد و در آتش کینه و انتقام رژیم صهیونیستی از رسانهای مستقل و صدای آزادی خواهان که جنایات این رژیم علیه ملت مظلوم فلسطین و دیگر ملتهای مسلمان منطقه را شجاعانه افشا میکند، سوخت.
معاون برونمرزی سازمان صدا وسیما با تاکید بر اینکه صدای رسانه خاموش شدنی نیست و فریاد حق طلبی رسانههای مستقل از گفتمان زور و تجاوز و استعمار، با موشک خاموش نمیشود، گفت:
صدای صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران هرگز خاموش نشده و نمیشود و، چون ققنوس از میان آتش، سرافرازتر، قویتر و زیباتر بر میخیزد.
آقای نوروزی در ادامه پیام خود با اشاره به ظرفیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و پیشینه ارزشمند فرهنگی و تمدنی کشورهای این سازمان آورده است: توجه به نقش مهم رسانهها در سازمان همکاری شانگهای به ویژه رادیو و تلویزیونها در شکلدهی افکار عمومی، ایجاد یک اتحادیه برای ارتقای سطح کیفی این رسانهها را آشکار میسازد. به همین منظور صدا وسیما با افتخار طرح تاسیس اتحادیه رادیو و تلویزیونی سازمان همکاری شانگهای را از طریق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اختیار اعضای سازمان قرار داده است.
مشروح متن پیام معاون برونمرزی سازمان صدا وسیما به دومین جشنواره تلویزیونی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب رئیس. خانمها آقایان. همکاران محترم
سلام و درود
من به نمایندگی از صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران با شما سخن میگویم، از ساختمان سوخته این ابررسانه مهم منطقه و جهان که پاسخ فریاد عدالت طلبی و آزادیخواهی خود را با موشک دریافت کرده است.
همانطور که همه شما میدانید ساختمان مرکزی صدا وسیما در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه علیه ملت ایران مورد حملات وحشیانه موشکهای رژیم اسراییل قرار گرفت و در آتش کینه و انتقام سوخت، انتقام از رسانهای مستقل و صدای آزادی خواهان که جنایات این رژیم علیه ملت مظلوم فلسطین و دیگر ملتهای مسلمان منطقه را شجاعانه افشا میکند.
صدای رسانه خاموش شدنی نیست. فریاد حق طلبی رسانههای مستقل از گفتمان زور و تجاوز و استعمار، با موشک خاموش نمیشود بلکه شعلههای آتش، خود بزرگترین پیامی است که میتواند تصویر زشت و غیرانسانی معادلات و معاملات قدرت در جهان امروز را مخابره کند. صدای صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران هرگز خاموش نشده و نمیشود و، چون ققنوس از میان آتش، سرافرازتر، قویتر و زیباتر بر میخیزد.
خانمها آقایان
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای هر کدام به تنهایی در منطقه پیرامونی خود و بلکه در جهان از جنبههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی اثرگذار و تعیین کننده هستند، حال این کشورهای مهم و قدرتمند در سازمان همکاری شانگهای گرد هم آمدهاند تا با تکیه بر ظرفیتهای غنی خود، معادلات جهان امروز را به نفع قدرتهای نوظهور و ملتهای کهن و متمدن شرقی تغییر دهند. تردیدی نیست که پیشینه ارزشمند فرهنگی و تمدنی کشورهای شانگهای، ظرفیتی بسیار عظیم در مسیر چشم انداز پیش روی این نهاد قدرتمند بین المللی است. در این میان قدرت رسانه به عنوان ابزاری فرهنگی، نه فقط در معرفی این شکوه تمدنی و غنای فرهنگی تعیین کننده است بلکه رسانه، تاثیری شگرف در به رخ کشیدن ظرفیتهای عظیم اقتصادی- تجاری سازمان داشته و همزمان صدای بلند مواضع مستقل سیاسی این نهاد در عرصه بین المللی است.
در جهان امروز و جنگ نابرابر رسانهای، در هجوم نامتعارف و تحریف گر امواج رسانه غربی به ملتهای جهان، رسانههای اعضای شانگهای رسالتی بزرگ در بیان حقانیت ملتهای کهن خویش و نیز جامعه بزرگ منطقه شانگهای بر عهده دارند.
زمان، زمان تعامل و هم افزایی هرچه بیشتر رسانههای مستقل این منطقه و صدای رسای عدالت طلبی، استقلال طلبی و حقیقت جویی ملتهای شانگهای و مقابله با امواج مخرب رسانههای منحط و دروغ پرداز، اما پر سر و صدا در جهان است.
همکارا
ن محترم
توجه به نقش مهم رسانهها در سازمان همکاری شانگهای بویژه رادیو و تلویزیونها در شکلدهی افکار عمومی، ایجاد یک اتحادیه برای ارتقای سطح کیفی این رسانهها را آشکار میسازد. مطالعه و بررسی ماهیت وجودی سازمان همکاری شانگهای ازجمله توجه به روابط دوستانه، اصل برابری در همکاری بین کشورها، تحکیم اعتماد متقابل، تلاش برای تأمین امنیت اطلاعات، احترام و ارتباطات متقابل، آزادی و اتحاد بینالمللی در بین نسل جوان؛ ضرورت ایجاد اتحادیهای رادیوتلویزیونی را آشکار میسازد.
اتحادیه رادیو تلویزیونی شانگهای میتواند از یک سو با تسهیل دسترسی به فناوریهای جدید و ایجاد فضایی برای نوآوری در تولید محتوا، رسانههای رادیویی و تلویزیونی را به روز نگه دارد و با دفاع از حقوق رسانهها و تقویت استقلال آنها، به ایجاد یک محیط رسانهای سالم و آزاد کمک کند. از سوی دیگر با ایجاد بستری مشترک برای همکاری بین رادیو و تلویزیونهای مختلف، ضمن کمک به افزایش کیفیت برنامهها و خدمات آنها زیرساخت توزیع محتوای جایگزین که توسط اتحادیه و کشورهای عضو تنظیم میگردد را محقق سازد.
با تاسیس اتحادیه رادیو تلویزیونهای عمومی سازمان همکاری شانگهای، محیطی فراگیر، شفاف و کارآمد به وجود میآید که علاوه بر اطلاع رسانی در خصوص تازهترین اخبار و رخدادها در سازمان، خبرهای روز جهان را نیز به مخاطبان منعکس میکند.
"صدا وسیما با افتخار طرح تاسیس اتحادیه رادیو و تلویزیونی سازمان همکاری شانگهای را از طریق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اختیار اعضای سازمان قرار داده است. "
همکاران محترم
ضمن قدردانی از اعلام موضع صریح و شفاف سازمان همکاری شانگهای در محکومیت حملات نظامی به خاک ایران و نیز مواضع رسانههای عضو سازمان شانگهای در محکومیت حمله موشکی رژیم صهیونیستی به سازمان صدا وسیما، بار دیگر خواستارم نظر به ضرورت امنیت و مصونیت رسانهها از حملات نظامی، اصحاب رسانه و این جمع فرهیخته رسانههای شانگهای، ضمن محکوم کردن حمله نظامی به صدا وسیما، گامی جدی، منسجم و کارآمد در دفاع از امنیت و مصونیت رسانهها در برابر اقدامات نظامی و نیز تحریمها بردارد و از جمله پیشنهاد میکنم به موجب کنوانسیونهای چهارگانه ژنو ۱۹۴۹ و پروتکلهای الحاقی آن، همچنین قطعنامه شماره ۱۷۸۳ شورای امنیت ملل متحد در خصوص حمایت از اصحاب رسانه، کارگروه حقوقی در دفاع از مصونیت رسانهها، در تشکل رسانهای اعضای شانگهای شکل بگیرد.
از صبوری و همراهی شما سپاسگزارم.
به امید صلح و آرامش و امنیت برای جهانیان