• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۱۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تولید و عرضه طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی ایرانی به بازار

فناوران یک شرکت ایرانی با استفاده از فناوری نانو و عصاره گیاهان، طعم‌دهنده‌های طبیعی تولید کرده که علاوه بر صنایع غذایی، در محصولات آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارند.

ورو طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی به بازار

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شرکت ایرانی فعال در حوزه فناوری‌نانو با بهره‌گیری از عصاره گیاهان در مقیاس نانو، طعم‌دهنده‌های طبیعی را تولید و به بازار عرضه می‌کند، افزودنی‌هایی که قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از محصولات غذایی و حتی آرایشی و بهداشتی را دارند. این نوآوری با نام طعم‌دهنده‌های نانویی وارد بازار شده و به تدریج جای خود را در سبد مصرفی خانواده‌ها باز می‌کند.

این شرکت از جمله پیشگامان این حوزه است که توانسته با کاهش ابعاد ذرات عصاره گیاهان به مقیاس نانو، خواص بالقوه آنها را به شکل چشمگیری تقویت کند.

 به گفته مهدی احمدی، مدیرعامل این شرکت، برخی ویژگی‌های عصاره‌ها مانند خواص آنتی‌باکتریال تا ده برابر نسبت به حالت معمول افزایش یافته است.

به گفته وی کاهش ابعاد ذرات موجب افزایش عمق نفوذ ترکیبات می‌شود و این امر کارایی آنها را در محصولات مختلف ارتقا می‌بخشد.

این شرکت تاکنون بیش از ۴۵ نوع محصول مختلف در حوزه طعم‌دهنده‌های نانویی توسعه داده و موفق شده است برای دو محصول خود گواهی نانومقیاس دریافت کند. احمدی می‌گوید ظرفیت تولید روزانه بین سه تا پنج تن محصول را دارند و تولید متناسب با سفارش مشتریان انجام می‌شود. او تأکید می‌کند که به دنبال راه‌اندازی خط تولید جدیدی هستند.

همکاری‌های این شرکت با صنایع غذایی و بهداشتی نیز گسترش یافته است. از جمله، آنها با شرکت سحرخیز برای عرضه عصاره‌ها و طعم‌دهنده‌های نانویی در تولید چای، نبات و دمنوش همکاری داشته‌اند و همچنین در پروژه‌ای مشترک با یکی از شرکت‌های تولیدکننده شیر، عصاره نعنا نانویی را برای استفاده در محصولات لبنی به کار گرفته‌اند؛ پروژه‌ای که نتایج آن مورد تأیید این شرکت قرار گرفته است. به گفته مدیرعامل، برخی شرکت‌های آرایشی بهداشتی نیز از این عصاره‌ها در محصولات خود بهره می‌برند.

یکی از محصولات خلاقانه این شرکت، طعم‌دهنده‌های چندمرحله‌ای برای آدامس است. این طعم‌دهنده‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول زمان، مزه آدامس تغییر کند. برای مثال ابتدا طعم نعنا احساس می‌شود و پس از نیم‌ساعت طعم دارچین جایگزین آن می‌گردد؛ محصولی که می‌تواند جذابیت بالایی برای مصرف‌کنندگان داشته باشد.

کاربرد‌های این فناوری به حوزه پروتئینی نیز کشیده شده است. احمدی توضیح می‌دهد که یکی از فرمولاسیون‌های نانویی شرکت به سازمان دامپزشکی معرفی شده و به‌صورت پایلوت بر روی بسته‌بندی گوشت گاو، گوسفند و مرغ آزمایش شده است.

در این آزمایش‌ها، پس از اسپری شدن ترکیب نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری گوشت از چهار روز به شش روز افزایش یافت. به گفته او، این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای فناوری برای افزایش ماندگاری محصولات پروتئینی و کاهش ضایعات غذایی است.

در کنار این موارد، جستجوگران نانو صنعت با تولیدکنندگان دیگری نیز وارد همکاری شده است؛ از جمله برای استفاده از اسانس‌های نانویی در روکش نبات و یا در ترکیبات خمیردندان. همچنین پروژه‌هایی در حوزه بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری سس‌های کچاپ در دست اجراست.

 به باور مدیرعامل این شرکت، فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل عظیمی برای کاربرد در صنایع مختلف دارد. او تأکید می‌کند که این فناوری نه‌تنها کیفیت و ماندگاری محصولات غذایی را ارتقا می‌دهد بلکه به دلیل زیست‌سازگار بودن، ایمنی مصرف‌کننده را نیز تضمین می‌کند.

با ورود این فناوری به صنعت غذا، دارو و محصولات بهداشتی، چشم‌انداز روشنی برای توسعه بازار داخلی و حتی صادرات پیش‌بینی می‌شود. ترکیب مزایای طعم‌دهی، افزایش ماندگاری و ویژگی‌های سلامت‌محور می‌تواند طعم‌دهنده‌های نانویی ایرانی را به یکی از محصولات رقابتی در سطح بین‌المللی تبدیل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)