راه حل امريکا براي مسئله فلسطين، تشکيل اسراييل بزرگ است
مواضع وزير امور خارجه امريکا در مورد موضوعات کليدي مانند قدس، آوارگان فلسطيني و مرزها به معني فرصت سازي براي رژيم صهيونيستي براي اشغال بيشتر سرزمين هاي عربي ونابودي مسئله فلسطين است.
مايک پمپئو وزير امور خارجه امريکا روز چهارشنبه در جلسه استماع کنگره در باره راه حل کاخ سفيد براي حلّ مناقشه رژيم صهيونيستي و فلسطين به روشني گفت در طرح صلح کاخ سفيد به مؤلفه هايي همچون مرزها, به رسميت شناختن طرفين توسط يکديگر, قدس, شهرک هاي اسراييلي و آوارگان فلسطيني پرداخته نمي شود.
بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه، پمپئو افزود: آنچه پيشتر آزموده شده, به شکست انجاميده است. من فکر مي کنم ايده هاي که ما داريم تازه و متفاوت هستند.
آنچه را که پمپئو به عنوان مولفه هاي شکست خورده براي پايان دادن به مناقشه اعراب و اسراييل توصيف مي کند قطعنامه هاي شوراي امنيت چون قطعنامه 242 است که رژيم صهيونيستي را ملزم مي کند به مرزهاي پيش از جنگ سال 1967 عقب نشيني نمايد و کشور فلسطيني به پايتختي قدس شرقي در حدود 22 درصد از کل خاک فلسطين تشکيل شود. از آن تاريخ به بعد هم با ميانجيگري دولت هاي پيشين امريکا مذاکرات سازش بر محور تشکيل دو دولت و دو کشور ادامه داشته، اما هيچگاه اين مذاکرات با کارشکني رژيم اشغالگر قدس به نتيجه نرسيده و در سايه حمايت هاي امريکا از اين رژيم ، فلسطيني ها حتي به همين مقدار ناچيز از حقوق خود دست نيافته اند.
در واقع اين مذاکرات همواره به ابزاري براي جلوگيري از قيام فلسطيني ها و چشم اميد داشتن آنان به نتيجه مذاکرات و فرصت سازي براي رژيم صهيونيستي براي اشغال سرزمين هاي فلسطيني بيشتر و از بين بردن امکان تشکيل کشور فلسطين در سرزمين خود بوده است.
در طول اين مدت رژيم صهيونيستي با گسترش شهرک سازي در کرانه باختري عملا مناطق بيشتري از سرزمين هاي فلسطيني را به اشغال خود در آورده و فلسطيني ها را به کوچ مجبور کرده است. بنابر اين اگر تاکنون طرح هاي سازش نتيجه اي نداشته، علت اصلي آن کارشکني اين رژيم بوده است.
اکنون هم که پمپئو مي گويد طرح هاي سازش سنتي کارآيي ندارد و از طرح هاي جديد سخن مي گويد ترديدي نيست که اين طرح ها تنها به نفع يک طرف مسئله يعني رژيم صهيونيستي است. معلوم است که دولت ترامپ تنها به دنبال جلب رضايت صهيونيست هاست و هدف اصلي صهيونيست ها نيز چيزي جز تشکيل اسراييل بزرگ نيست.
اقداماتي چون تصويب قانون نژادپرستانه يهودي بودن اسراييل در پارلمان اين رژيم، شهرکسازي هاي مستمر در کرانه باختري و اقدام ترامپ به انتقال سفارت امريکا به قدس وشناسايي اين شهربه عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي همه بيانگر اين واقعيت است که براي امريکا تنها رضايت اين رژيم مطرح است و مطالبات فلسطيني ها اهميتي ندارد.
در واقع مي توان گفت همانگونه که دولت هاي قبلي امريکا با فرصت سازي براي رژيم صهيونيستي از طريق مذاکرات دروغين سازش در مسير تشکيل اسراييل بزرگ گام بر داشتند اکنون دولت ترامپ بدون پرده در همان مسير گام بر مي دارد و علني ازطرح معامله قرن سخن مي گويد که چيزي جز نابودي مسئله فلسطين و احيانا تشکيل فلسطين در صحراي سينا و بخشي از خاک اردن نيست.
اما آيا اين راه حل حقوق فلسطيني ها را تضمين مي کند؟ يا اينکه اردن و مصر با تشکيل کشور فلسطين در خاک خود مواقت خواهند کرد؟ در اينکه چنين طرحي تمامي حقوق فلسطيني هارا پايمال مي کند ترديدي نيست چرا که اساس اين طرح بر جلب رضايت يک طرف قضيه يعني رژيم صهيونيستي وتشکيل اسراييل بزرگ است اما آيا اردن ومصر با اين طرح موافقت خواهند کرد؟ در ظاهر که پادشاه اردن با تاکيد بر اينکه موضعگيري کشورش درباره قدس ثابت است، گفته که قدس و آينده فلسطين خط قرمز ماست و ما مخالف مساله کوچ اجباري و وطن جايگزين هستيم.
مصر هم بر تشکيل کشور فلسطين در مرزهاي 1967 به پايتختي قدس شرقي تاکيد کرده است اما بايد ديد اين موضع گيري ها به دليل نگراني هاي داخلي بوده يا مواضع واقعي آنهاست؟ آينده اين موضوع را روشن خواهد کرد.
روشن است که در چنين شرايطي تنها راه باقي مانده براي اينکه فلسطيني ها به حقوق خود دست يابند مقاومت است. آن هم در شرايطي که برخي دولت هاي عربي بطور علني با خيانت به آرمان فلسطين از عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي سخن مي گويند.
بر اساس گزارش روز پنجشنبه روزنامه "نشنال"که در ابوظبي منتشر ميشود انور قرقاش وزير مشاور امارات در امور خارجه با اشتباه دانستن نداشتن رابطه با رژيم صهيونيستي، ضمن اشاره به روابط امارات با اين رژيم، از ديگر کشورهاي عربي خواسته با رژيم اشغالگر قدس رابطه برقرار کنند.
--------------------------------
رضا محمدمراد