پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: صحبت شد که هر شش ماه یکبار جلسه هماهنگی قوا با حضور مسئولان مختلف قوای سه گانه تشکیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ برنامه گفتگوی ویژه خبری میزبان مسئولانی از قوای سه گانه بود تا نتایج هم اندیشی سه قوه را برای بهبود معیشت با مردم در میان بگذارند. در این برنامه اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه، الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت و حمیدرضا حاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نتایج نشست امروز سه قوه برای بهبود معیشت را برای مردم توضیح دادند.
سوال: در چهارمین روز از دهه مبارک فجر نهاد ریاست جمهوری میزبان نخستین نشست مشترک همدلی سران قوا و مدیران ارشد کشور بود و موضوعاتی از جمله رفع دغدغههای معیشتی مردم و افزایش مشارکت مردم در اقتصاد با موضوع تسهیل مقررات و رفع موانع و حمایت از سرمایهگذاری و افزایش تولید محورهایی بود که در این جلسه دو ساعته به آن پرداخته شد و ما دعوت کردیم از نمایندگان ۳ قوه تا راجع به برگزاری این نشست و خروجیهایی که میتواند به صورت عملیاتی و اجرایی داشته باشد گفتوگو کنیم، آقای حضرتی، چون شما در نشست امروز میزبان بودید با شما آغاز کنیم، راجع به اهداف برگزاری نشست بفرمایید اینکه چه موضوعاتی به آن پرداخته شد و اینکه اساساً چقدر این نشستها را راهگشا میدانید آیا بنا است تکرار شود یا همین یک جلسه بود؟
حضرتی: انشاالله که این جلسات مفید به فایده باشد و نفعش برای مردم عزیز و ملت رشید ایران باشد، ملت ما به خوبی واقف هستند که رمز پیروزی انقلاب ما و همینطور رمز بقای انقلاب وحدت و همدلی و همبستگی بود. آن زمان که همه آحاد و همه اقشار با هم جمع شدند و همه دست به دست هم دادند بدون توجه به قوم و قبیله و زبان و مذهب و زن و مرد و جوان و پیر و روستایی و کارگر و دانشجو، استاد دانشگاه و همه با هم در صفوف متحد قرار گرفتند، در فاصله بسیار کمی راهپیماییها شروع شد و روز به روز با شکوهتر شد، رژیم شاه سقوط کرد. وحدت یک رمز بسیار حیات بخشی است که توانست یک نظامی را ساقط کند و یک نظامی را تاسیس کند.
تاسیس یک نظام و ساقط کردن یک نظام به این سادگی نیست. ما مبارزات را از سال ۱۳۴۲ شروع کرده بودیم حضرت امام تبعید شدند و مبارزانی به زندانها رفتند و شکنجه شدند یا تبعید شدند به جاهای مختلف ولی از تابستان سال ۵۷ ملت همه بیدار شدند و همه حول محور رهبری امام با شعار اسلام خواهی، با شعار آزادی، استقلال، جمهوری اسلامی به میدان آمدند.
ما اتحاد را آنجا یک بار تجربه کردیم یک کار بسیار بزرگی انجام دادیم در ادامه باز ملت ما این سند پیروزی را در دست داشت در دوران جنگ در حالی که توسعه طلبی صدام با خواست ابرقدرتها با هم منطبق شده بود و در جهت براندازی نظام نوپا و انقلابی حرکت کرد و جنگی را تحمیل کرد باز همه اقشار خوزستانی، آبادانی، گیلانی، آذربایجانی، خراسانی، مشهدی، اصفهانی، کرمانی همه در کنار هم قرار گرفتند بدون اینکه بپرسند شما از کجا آمدید و چرا آمدید، زبان شما چیست، رنگت چیست، مذهبت چیست، قومت چیست همه در کنار هم قرار گرفتیم.
متاسفانه در ادامهاش ما مبتلا به آفتهایی شدیم و شروع کردیم مرتب دسته بندی کردن، بستهبندی کردن، قوم گرایی، حزب گرایی سیاسی شروع کردیم از حزبی و هر جناحی شروع کرد ماموریت اصلی اش را خالص سازی گذاشت، او خواست فقط گروه خودش را حاکم کند، دیگری خواست گروه خودش را حاکم کند و ما از بابت قضیه آسیبهای جدی دیدیم، امسال شاهد بودیم که انتخابات مجلس که الان از عمر مجلس چندین ماه گذشته، دولتی آمد ۵،۶ ماه گذشته و برنامه هفتم همزمان دارد شروع میشود و دولتی آمده با شعار وفاق ملی. اعلام کرده من نمیخواهم با کسی دعوا کنم وقتی برای اینکه دعوا کنم، مرزبندی کنم، خالص سازی کنم، به گروهی توجه کنم، گروهی را بیاورم اصلاً به این موضوعات توجه ندارد مجلس هم با او هم صدا شده است، تمام وزرایی که دولت انتخاب کرده بود به همه رای داد.
بودجهای که سر موقع دولت تازه نفس داده بود به کل بودجهاش با یک اصلاحات جزئی که معمولاً خیلی کم سابقه است رای داد. قوه قضاییه اعلام کرد من هم در این مسیر کمکتان میکنم با تمام ظرفیت کمکتان میکنم یک حرکت نوسازی جدیدی ریشه در اصل انقلاب و تاکیدات و تعالیم دینی ما دارد و در فرهنگ ایرانی ما دارد شروع شد و امروز تجلی یکی از این مطالب بود که ما در کنار هم هستیم، مردم درد شما را میفهمیم، مشکلات شما را درک میکنیم ما اختلافات را کنار گذاشتیم.
کادر اداره کننده مملکت عبارت از رئیس جمهور محترم با تمام وزرایش، رئیس محترم مجلس با تمام روسای کمیسیونهایش و هیئت رئیسه اش، ریاست محترم قوه قضائیه با تمام اعضای شورای عالی قضایی و معاونینش همه کادر اصلی سطح یک و درجه یک کشور کنار هم نشستند با مردم عهد و پیمانی در سالگرد پیروزی انقلاب ببندند؛ای مردم ما وقت و انرژیمان را برای اختلافات صرف نمیکنیم بلکه تمام هم و غم ما برای رفع مشکلاتی است که از شما درک داریم، میدانیم شما در معیشتتان در مسائل اقتصادی، در سیاست خارجیتان، در مسائل فرهنگیتان، در بخشهای مختلف دارای مشکلاتی هستید.
سوال: اولویتها مشخص شده است؟
حضرتی: اولویتها امروز تا حدودی اعلام شد یکی از موضوعات بسیار مهمی که در کلام یکی از رؤسای قوا خیلی پررنگ مطرح شد بقیه هم به نظرم ادامه دادند مسئله بخش خصوصی و سرمایهگذاری بود گفتند اگر قرار است که موضوع اقتصاد اولویت اول باشد، معیشت مردم اولویت اول باشد یکی از ریشههای اساسی که ما دچارش شدیم و بیماری مبتلا شدیم از بین بردن و نابود کردن بخش خصوصی بود، با سلایق مختلف با دولتهای مختلف هر کسی آمد با یک نظری این دولت فربهتر شد سازمانها و نهادهای مختلف الان بودجههای کلانی میگیرند بدون اینکه برون دادی داشته باشند، بخش خصوصی آواره و سرگردان در این بخش، پیام جلسه امروز این بود که ما برای هویت بخش خصوصی، برای امنیت بخش خصوصی و برای شخصیت بخشی بخش خصوصی میخواهیم برنامه داشته باشیم هر سه قوه مصمم، قوه قضاییه میخواهد از بخش خصوصی حمایت کند میگوید امنیت بخش خصوصی را من تامین میکنم، هم دولت میخواهد میدان بدهد برای سرمایهگذاری بخش خصوصی امکانات در اختیارش بگذارد.
سوال: اینها فقط نکاتی است که هم در کلام گفته شده یا اجرایی هم میشود؟
حضرتی: بله هم در کلام گفته شده و هم برنامهها مرتب دارد رویش فشار میآید، جناب آقای پزشکیان روزی حداقل یک جلسه دارد در مورد فقط رفع موانع بخش خصوصی، خیلی جاها به وزرایش اعلام کرده که من فقط خودم میخواهم موضوع را حل کنم.
سوال: آقای حضرتی بنا است که این جلسه تکرار شود؟
حضرتی: صحبت شد که هر ۶ ماه یکبار ما چنین جلسهای داشته باشیم که به نظرم پیشنهاد خوبی بود و انشاالله ما بعد از این جلسه که امروز تمام شد بعد از پایان دهه فجر جلساتی داریم تحت عنوان معاونین قوا، آقای دکتر حاجی بابایی آنجا تشریف دارند، آقای دکتر عارف هستند و آقای خلیلی از قوه قضاییه هستند این جلسه از آنجا در آمد، در آنجا این بحث و چگونگی تداوم این جلسات و مباحثی که میتواند در دستور کار این جلسه قرار بگیرد مورد بحث قرار خواهد گرفت.
سوال: آقای حاجی بابایی، آقای دکتر قالیباف در نشست امروز گفتند که باید قوا با هم همدلی و همکاری داشته باشند، اما اگر این موضوع منجر به هم افزایی نشود چه خاصیتی دارد، نشست امروز را شما فارغ از تعارفات آیا یک نشست نمادین دیدید یا اینکه بنا است واقعاً یک خروجی عملیاتی داشته باشد؟
حاجی بابایی: همانطور که آقای حضرتی فرمودند ما جلسات مشترکی را نایب رئیس اول مجلس با هر دو بزرگوار آقای عارف و آقای خلیلی معاون اولهای قوه قضاییه و دولت داریم که این هست در زمینههای گوناگون، جلساتش را قانون تعیین کرده که این جلسات باید باشد و بنده هم مسئولیت گرفته بودم در مورد دهه فجر امسال در آنجا طرح کردم خدمت دوستان که اگر بشود ما از این فرصت طلایی استفاده کنیم انشاالله یک جلسه مشترکی را داشته باشیم، دوستان پذیرفتند و رؤسای هر سه قوه هم حمایت کردند آقای حضرتی هم نقش بسیار خوبی در این جلسه داشتند و حضور پیدا کردند و چندین جلسه گذاشته شد تا زیرساخت و زیربنای این جلسهای که بیاییم در یک جلسه که ۱۰۰ دقیقه بود در آنجا به مطالبی یک به یک اشاره کنیم و ریز به ریز وارد بشویم، خوب قبلا امکان پذیر نبود ما سعی کردیم که در این جلسه حرفهای اساسی زده شود و در کنار آن مردم صادقانه از مسئولین نظام و قوای سه گانه دریافت کنند به صورت مستقیم و مستقیم هم پخش میشد که ما دنبال خدمت به مردم هستیم و این دهه فجر یک شروع است البته بوده، این را گفتیم به مردم نشان داده شود و مردم بدانند در لابلای مسائل سیاسی که وجود دارد ممکن است اختلاف سلیقه هم وجود داشته باشد، حاشیه هم وجود داشته باشد، اما در این جلسه یک سر سوزن حاشیه نبود.
سوال: مردم اگر ببینند که خودشان متوجه میشوند.
حاجی بابایی: بله اگر ببینند متوجه میشوند، پیام اساسی این جلسه این بود که مردم، برای مردم کار کردن را در سیمای مسئولین نظام حس کنند و لمس کنند البته فرمودند بعضی از مطالب هم مطرح شد مطالبی که مطرح شد شاه بیت برنامه هفتم که آقای رئیس جمهور هم فرمودند که من رئیس جمهور بشوم ملاک کارم برنامه هفتم و سیاستهای کلی مقام معظم رهبری است، برنامه هفتم شاه بیتش خصوصیسازی است یعنی اگر بگویند یک موضوع مهم را شما از برنامه هفتم بگویید آن این است که اقتصاد را باید در اختیار مردم قرار داد و برای اولین بار در این قانون جاهایی برای خصوصیسازی پیشنهاد داده شده که هیچ وقت مثلاً ۳۰ سال قبل کسی در مخیلهاش ورود پیدا نمیکرد که یک روز به یک صنایع بالادستی هم میشود ورود پیدا کرد و آنها را خصوصی کرد و به مردم داد.
یک نمونهاش را دیدید رهبری عزیزمان در مواجهه با یکی از وزرای سال قبل بود فرمودند یک قسمت را واگذار کردید؟ گفت بله، گفتند به کجا؟ گفت به فلان جا دادم گفتند اینکه خصوصی نیست، یعنی خصوصی به معنی اینکه به دست مردم برسانید. حاج آقای اژهای عزیز امروز مطالبی را فرمودند و هم مجلس و آن جمله هم که ریاست محترم مجلس فرمودند در واقع میخواهد بفرماید که جمع ما برای این است که مشکل را حل کند اگر جمع شویم و مشکلی حل نشود که فایدهای ندارد، بله جمع شدند که مشکل را حل کنیم.
سوال: الان ساز و کار اجرایی تعریف شده برای این تاکیداتی که در جلسه امروز وجود داشته؟ چون به هر حال برای مثلاً بخش خصوصیسازی ما بالاخره قانون داشتیم، در برنامههای توسعهای به آن اشاره شده بود و اسناد بالادستی وجود داشت ولی آنچه تا الان اجرا شده رضایت بخش نبوده است، الان ضمانت اجرای این تاکیدات در این جلسه چیست؟
حاجی بابایی: ببینید برنامه ششم ورود کرد، اما برنامه ششم در این زمینه به آن قدرتی که در برنامه هفتم است نیست، بحث مولدسازی وقتی مطرح شد در شورای عالی هماهنگی اقتصادی، بحثهای فراوانی انجام پذیرفت بله یک چسبندگی وجود دارد یعنی کار آسانی نیست باید خیلی زحمت کشید تا این کار انجام شود البته یک بخشهایی بالاخره وجود دارند که این بخشها میخواهند اقتصاد در اختیار آنها باشد.
گاهی وقتها دولت نیست بین دولت و مثلاً مردم است، بخشهایی که در واقع حتی دولتیها حالا دولت به معنای خاص نیست، ما همیشه درگیر این مسائل بودیم و این چسبندگیهایی که حاضر نیست اقتصاد را در اختیار مردم قرار دهد. من به عنوان کسی که ۷ دوره است در مجلس حضور دارم عرض میکنم، ۷ دوره قبل در مورد خودرو و لواحقش که داشتیم بحث میکردیم آن موقع کمیسیون تلفیق بنده بودم آقای مجید انصاری بود، آقای مفتح، آقای باهنر همه اینها بودند آنجا بحث در مورد همین مشکلاتی است که امروز در مورد خودرو است یک راه بیشتر ندارد، خودرو و تمام لواحقش را باید در اختیار مردم قرار داد، خودرو را باید کلاً در اختیار مردم قرار داد یعنی مردم واقعاً بخش خصوصی جز این باشد هر سال دولت باید کسریهای اینها را تحت یک عنوانی جبران کند و مالیاتش هم کاهش پیدا کند ولی وقتی در اختیار مردم قرار گرفت کسری را نمیپردازد مالیات هم دریافت میکند.
سوال: آقای جهانگیر، آقای اژهای هم رئیس محترم قوه قضاییه در حاشیه نشست امروز فرمودند وفاق هست منتها این وفاق را باید در عمل اجرا کنیم آیا فکر میکنید ما در عمل برای وفاقی که آقای حضرتی به آن اشاره کردند دچار چالش هستیم؟
جهانگیر: جلسهای که امروز برگزار شد همانطور که آقای حضرتی و آقای حاجی بابایی فرمودند علاوه بر اینکه بحث نمادین توافق و وفاق بین قوای سه گانه را نشان میداد برای اولین بار جلسات نه برای رفع اختلافات بلکه برای اتکا روی اشتراکات مورد توجه قرار گرفته بود، این هم با یک مقدماتی شروع شده بود، مقدماتش هم در مجلس بود با تفاهم نامهای که در سالهای گذشته بین مجلس، معاون اول قوه قضاییه و نایب رئیس اول مجلس امضا شد تفاهمنامه آنجا برای همکاریهای بین مجلس و قوه قضاییه بود این کار با دولت صورت نگرفته بود، اما با پیشنهاد دولت و همکاری قوای دیگر الحمدلله اتفاق مبارکی افتاد که برای اولین بار ما شاهد این بودیم که قوای سه گانه توانستند در عالیترین سطح در کنار هم قرار بگیرند برای اینکه روی اشتراکات کار کنند.
نکتهای که وجود دارد و به نظرم باید به آن توجه کنیم این است که قوه قضاییه به موجب قانون اساسی ۳ ماموریت بنیادین دارد، اولین و مهمترین ماموریت قوه قضاییه در حقیقت مطالبه از همه اشخاص حقیقی و حقوقی و نهادها برای پاسخگویی نسبت به اختیاراتشان است این مسئله یک دو وجهی است یعنی هم میتواند جنبه مثبت داشته باشد و هم میتواند جنبه منفی داشته باشد، هم میتواند نظارت خوبی را در سطح کلان کشور داشته باشد و هم میتواند اگر بیمحابا باشد و بدون چارچوبهای قانونی و ملاحظات دولت و مجلس باشد، میتواند خودش تبدیل به مانعی بشود برای جلوگیری از روند تسهیلی که در کار باید وجود داشته باشد یعنی این مطالبه اصلی که قوه میتواند داشته باشد باید چارچوبهایی داشته باشد.
نکته دوم و مسئله مهم این است که یک ماموریت ویژه دیگر قوه قضاییه احقاق حقوق عامه است در همه ابعادش هم نسبت به بخشهای حاکمیتی و هم نسبت به حتی خود قوه. یعنی اگر جایی مردم از قوه هم شکایت داشته باشند باید به قوه مراجعه کنند در بخشهای مختلفش یا از سایر ارکان دولت که این هم مسئله بسیار مهمی است مخصوصاً آن جایی که بخش خصوصی میخواهد نقش ایفا کند در مقابل دولت یا سایر بخشها و سومین مسئله بنیادین و ماموریت بنیادین قوه بحث تامین امنیت در صور مختلف است یعنی امنیت اقتصادی، امنیت اجتماعی، امنیت فرهنگی حتی امنیت سیاسی که اینها هر کدام شاخصهای خاص خودش را دارد.
امروز آن بحثی که در جلسه مطرح بود عمدتاً پیرامون امنیت اقتصادی بود یعنی با توجه به اینکه یکی از مهمترین مسائلی که مورد توجه مقام معظم رهبری است و شعار سال است و همینطور نگرانی مردم است، موضوع اقتصاد است اگرچه در طول قریب ۵ دهه گذشته انقلاب که چهل و ششمین سال پیروزی انقلاب را داریم از آن عبور میکنیم شاهد پیشرفتهای بزرگی در کشور بودیم، اما در بعضی از جاها هم کاستی داشتیم از جمله در حوزه اقتصادی در این خصوص بایستی یک کار مشترک و عملیاتی و اثربخش شود که اگر مانعی هست برطرف شود اگر مشکلی دیده میشود در ابتدا با اولویت بندی که امروز سران قوا مطرح کردم در جلسه برای اینکه اولویتها مشخص شود بر اساس نظر اکثریت تصمیم گیری شود کارگروهی تشکیل شد از مدتها قبل به صورت مشترک بین قوای سه گانه که نایب رئیس اول مجلس جناب آقای دکتر حاج بابایی تشریف دارند آقای خلیلی به عنوان معاون اول قوه قضاییه هستند و آقای دکتر عارف هم به عنوان معاون اول رئیس جمهور تشریف دارند اون جلسات در حقیقت مقدماتی بوده برای این جلسهای که امروز اتفاق افتاده.
نفس این جلسه خودش بسیار ارزشمند بود به خاطر اینکه برای اولین بار اتفاق افتاد این به عنوان یک نکته. نکته دوم این است که اون جلساتی که به صورت جلسات کارشناسی برگزار شده بوده اینجا ادامه پیدا خواهد کرد و نکته سوم که مطرح شد از نگاه رئیس محترم قوه این بود که ما در رابطه با توجه به مردم و بخش خصوصی و امنیت سرمایهگذاری و توجه به اقتصاد در درجه اول باید نگاهمان را عوض کنیم نگاهمان را تغییر بدهیم یعنی نگاهمان به سرمایهدار و تولید کننده بایستی نگاه خوشبینانه باشد. نگاه خوشبینانه باشد و اگر کسی در چارچوب قانون و شرع دارد کاری میکند تولید کار میکند تولید ثروت میکند باید این ازش حمایت شود.
سوال: قبل از این مگر نبوده؟
جهانگیر: حمایت بوده، اما به دلیل اینکه ما با تعدد مدیریتها از منظر مختلف ممکن است که موانع ایجاد شود.
سوال: این وفاق در عملی که آقای اژهای اشاره کردند مشخصاً منظورشان چه بوده؟
جهانگیر: ببینید ما الان رویههای متعددی که داریم در حوزههای مختلف. مثلاً شما ببینید در حوزه گمرک ما الان در حوزه واردات بیش از ۱۶ رویه داریم. این رویهها سردرگم میکند مردم را که با کدام رویه واردات انجام بدهند و تولید کننده داخلی نمیداند که اگر یک رویه توسعه پیدا کند آیا به تولید داخلی ضربه میزند یا نمیزند، چون رویههای مختلفی وجود دارد دیگر یا قوانین متعددی وجود دارد یا مثلاً معافیتهای متعددی وجود دارد.
این معافیتهای متعدد در یک جاهایی میتواند اثر مثبت داشته باشد در یک جاهایی میتواند تهدید کننده باشد لذا این جلسات برای این برگزار میشود که اون جاهایی که به نوعی قوانین و مقررات مدیریتها و رویهها دارد روی همدیگر سایه منفی میگذارد اینها در سطح کلان با اولویتبندی مشخص شود و نسبت به برطرف شدنش به نفع مردم اقدام شود.
سوال: آقای حضرتی شما اشاره کردید که یکی از موضوعات مهمی که در جلسه امروز مطرح شد موضوعات اقتصادی است که آقای رئیس جمهور هم روی آن تاکید داشتند و گفتند که این وضعیت اقتصادی قابل قبول نیست و باید اصلاح شود الان دولت برای اصلاح این فرایند چه برنامهای را در دست اقدام دارد و اینکه اشاره کردید مردم ببینند که مسئولانشان همدل هستند برای رفع مشکلات فکر میکنید نتایج عملی اصلاحات اقتصادی کی سر سفره مردم دیده خواهد شد؟
حضرتی: امروز جلسه، جلسه خیلی مهمی بود چه به لحاظ نمادین و چه به لحاظ محتوا. عزیزم آقای حاجی بابایی جلسه را اداره میکردند ما دو نفر هم آنجا حضور داشتیم من تاکید میکنم که صدا و سیما حتماً تک تک مطالبی که از زبان مخصوصاً روسای قوا مطرح شد یک بار اینها را آنالیز کند جناب آقای اژهای امروز غوغا کرد آقای قالیباف به همین شکل آقای رئیس جمهور که دیگر اصلاً ادبیاتش دیگر پیش مردم لحنش آمده دست شان،
امروز در واقع یک نگرش جدید یک بازنگری نسبت به آنچه که اتفاق افتاده سالهای سال من اصرار میکردم که یک بار زمانی که نماینده بودم نامه نوشتم به مرکز پژوهشهای مجلس که بیایید شما یک گروه تعیین کنید رفتم نشستم صندلی را برگرداندم و راه آمده را راه طی شده را یک بار بررسی کنیم ببینیم که ما ۴۶ سال آمدیم چه اشکالاتی در کار ما انحرافاتی بوده اصلاً راه درست آمدهایم یا غلط آمدهایم امروز در واقع اون نقطه عطف داستان است شما مرد آگاهی هستید آقای خسروی و مسلط هستید بر اوضاع امروز ما هشتاد و چند میلیون نفر جمعیت داریم با افرادی که از کشورهای همسایه هم آمدهاند و مهمان ما هستند جمعاً نزدیک به ۹۰ میلیون نفر جمعیت داریم سر یک سفره بزرگی نشستند سالهای سال آمدهایم برش زده این برشهای مختلف زدهایم گفتیم اینها خیلی خوب هستند اینها خیلی عالی هستند اینها خیلی وفادار هستند اینها خیلی جان نثار هستند اینها خیلی فلان هستند.
امروز تعریف مجددی بازگشت به تعریف اصلی انقلاب که آقا ملت ایران ۸۵ میلیون تا ۹۰ میلیون ما با اینها سر و کار داریم تیتر اصلی که آنجا نوشته شده بود برای مردم بود نگفتند برای کدام مردم کدام کوچه کدام خیابان کدام مسجد کدام شاخه کدام قشر همه آحاد ملت در فرمایشات آقای اژهای این بود که ما باید ببینیم که لایقترین شایستهترین و کاردانترین افراد چه کسانی هستند دلیل ندارد ما یک گزینشهای خیلی بد سلیقهای را بگذاریم آن وقت شما جمعیتهای زیادی را به بهانههای مختلف رد کنید که طرف چرا کتانی پوشیده اون یکی چرا شلوار لی پوشیده اون یکی چرا یک دونه مویش درآمده، آقای پزشکیان آمد اولین کاری که کرد آیین نامه گزینش اصلاح کرد و تعداد زیادی از فرهنگیانی که سال قبل گزینش رد کرده بود دیدم اصلاً همش بیخود است برای اینکه ما با ملت ایران سر و کار داریم همه این ملت حق مساوی دارند. کسی حق ممتاز ندارد امتیاز ویژه ندارد امروز پیام این جلسه این بود که ما باید با همه ملت در دسته جات مختلف تحصیل کرده، غیر تحصیل کرده؛ عرب، عجم، کر، د لر؛ شیعه، سنی؛ زن و مرد با همه ملت همه سهم یکسانی در این مملکت داریم.
سوال: آقای حضرتی این حرفهایی که میزنید خیلی حرفهای قشنگ و درستی است حالا سوال من این است برای اینکه این در حد نماد در حد شعار باقی نماند؟
حضرتی: یک لحظه صبر کنید به نمادش هم میرسیم. ببینید در این جلسه روسای قوا تاکید کردند که ما میخواهیم با کل ملت ایران کار کنیم. مقدمه این چیست مقدمه این است که شما یک رئیس جمهوری انتخاب کردید اومده پازلهای مختلف پراکندهای که در کشور بوده با هماهنگی با وفاقی که با قوا داشته به تنهایی نمیتوانسته این کار را انجام بدهد با حمایتهایی که پشت سرش از رهبری بزرگوار داشته اومده کارهایی انجام داده که در زمان دو قطبی امکان انجامش نیست در زمانی که در جامعه دوقطبی ایجاد میشود خیلی از موضوعات ساده و روان امکان انجامش نیست آقای پزشکیان به عنوان رئیس جمهور با کمک سران دو قوه و با حمایتهای رهبری آمده در همین مدت کارهایی انجام داده که مقدمات این جلسه فراهم شده اومده گفته کرد، بلوچ، عرب، زن، مرد، جوان همه بیایند در مدیریت شرکت کنند یعنی ایران برای همه ایرانیها است این مقدمه.
در این ۵ تا ۶ ماه پلههای زیادی را طی کرده طی کرده نه اینکه شعار داده بلکه عمل کرده در کردستان استاندار کرد سنی گذاشته در سیستان و بلوچستان استاندار بلوچ سنی گذاشته با یک اقدام مسئله سیستان و بلوچستان را حل کرده، مسائل امنیتی که آنجا گریبانگیر نظام بود در خوزستان آمده یک عزیز عربی را گذاشته در گیلان آمده یک گیلکی را گذاشته هیچ اتفاقی نیفتاد همه فکر میکردند قبلاً اگر در کردستان شما یک اهل سنت را بگذارید یک کرد را بگذارید چه اتفاقی میافتد بلکه همبستگی را بیشتر کرده.
ما امروز میخواهیم بگوییم که همین که شما اشاره کردید تمام کسانی که میتوانند هویتی برای خودشان در بخش خصوصی تعریف کنند، بخش خصوصی واقعی هستند بیایند در میدان آقای پزشکیان اعلام کرده به عنوان رئیس جمهور آقای اژهای امروز اعلام کرد به عنوان رئیس قوه قضاییه، رئیس مجلس اعلام کرد که هر کس خواست خارج از نوبت بیاید پیش من به این میگویند شخصیت بخش خصوصی.
سوال: یعنی چه جوری بیایند پیشش؟
حضرتی: مثال زد رئیس قوه قضاییه که ما چطور یک هنرمند را حلوا حلوا میکنیم که ارزش هم دارد هنرمند یک دفعه یک اتفاقی برایش میافتد همه رسانهها شروع میکنند به تیتر زدن و صحبت کردن چرا با فلان خبرنگار با فلان هنرمند اینطور برخورد شد چرا فیلمش را توقیف کردید چرا فلان همین داد و بیداد و جامعه در مورد بخش خصوصی که کارخانهاش با مشکل مواجه شده باید بزنند همین اندازه که همه مراجعه میکنند نماینده میآید وزیر میآید، وکیل میآید پیش مسئولین که فلان هنرمند را شما برخورد کردید با فلان ایثارگر با فلان رزمنده شما برخورد کردید رزمنده این دوران بخش خصوصی ما است برای هویت بخش خصوصی، امنیت بخش خصوصی و شخصیت بخش خصوصی شخصیتش این است که باید کارت طلایی در اختیارش قرار بگیرد هر وقت خواست با رئیس قوه قضاییه مصاحبه کند به شکل ویآیپی مستقیم برود و بگویند که رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قضایی از ۵ دقیقه بشین اینجا پذیرایی بشوید تا ایشان از جلسه بیاید بیرون از جلسه اومد بیرون اول سر به این میزند و آقا چیست مشکلت چیست کارخانهات مشکل پیدا شده صادراتت مشکل پیدا شده در هر مسافرتی که میخواهد برود خارج از کشور با خودش کلی شخصیتهای بخش خصوصی را میبرد که آنها باید بروند مذاکره بکنند به مرور باید کار اقتصاد به اقتصاددان که بخش خصوصی است سپرده شود.
ما در طول دوران بخش خصوصی را زیر پا نابود کردیم، تحقیرش کردیم طرف ترجیح داده کارخانهاش را ببندد و اصلاً ول کند برود و در خانهاش بنشیند تنهایی یا ول کند برود خارج از کشور. چرا باید چنین کاری صورت بگیرد در جامعهای که ما معادن ما در سطح دنیا ۷ درصد معادن دنیا را ما داریم در گاز جزء کشورهای سوم هستیم نفت و گاز را با هم جمع کنیم میشویم اول دنیا در بخشهای مختلف ما مزیتهای نسبی خیلی بالایی داریم برای اینکه بخش خصوصی را نابود کردیم برای اینکه خواستیم خود ما دولت با دولت نمیتوانیم کاری انجام بدهیم.
سوال: آقای حاجی بابایی حالا در حول و حوش مباحث اقتصادی که داریم صحبت میکنیم آقای دکتر قالیباف به آمارها اشاره کردند در موضوع تورم گفتند که از ۴۰ به ۳۰ دارد میرسد کم شده و رشد نقدینگی دارد کاهش پیدا میکند واقعیتش این است که مردم همچنان این کاهش را در سفره خودشان احساس نمیکنند یعنی آمارها را به قول آقای حضرتی که به ۲۰ هم اگر آمده باشد باز این از سمت مردم احساس نمیشود چرا احساس نمیشود به نظر شما؟
حاجی بابایی: ببینید در بحث اقتصاد یعنی یکی از راهکارهایی که امروز بحث شد خیلی ریز، اما در نگاه مردم هست همین صحبتی است که شما میفرمایید. آقایان روسای سه قوه مسئولین نظام یک کاری کنیم مشکل اساسی مان امروز جیبمان است، سفرهمان از معیشتمان است هیچ کار دیگری در کشور اولویت ندارد هر حرکتی به هر شکلی که این را به حاشیه ببرد این قطعاً به نفع نظام و به نفع مردم نیست.
امروز مردم بالاخره برای نظام سرمایهگذاری کردهاند، ۲۲ بهمن هم هست و میخواستم یک بار از زبان مسئولین نظامشان مستقیم همه کنار هم بشنوند این قضیه را ببینید من یکی دو مورد را میگویم که اینها باید تصمیم گرفته شود دیگر. مثلاً بودجه کشور؛ بودجه کشور معلوم است که کسری دارد کسی هست این را متوجه نشود حالا مجلس باید کمک کند به دولت، دولت پیشانی کار است، قوه قضاییه باید کمک کند، شفاف و روشن این کسری را برایش فکری کنند یعنی چی فکر کنیم یعنی شما روزی که میزان درآمدت با هزینههایت یکی نیست این میشود تورم چه دلت بخواهد چه دلت نخواهد. من یک نکتهای را مثال بزنم شاید روشن شود. منظور من از این حرفم تصمیم خاصی نیست من بودجه را توضیح میدهم. ببینید کل یارانهها را ببخشید کل فرآوردههای نفتی مان حاملهای انرژی مان چه داخل کشور چه صادر میکنیم همین پمپ بنزینی که شما میروید بنزین میزنید مردم ممکن است بگویند که پول این کجا میرود یک تیکه میگویم بقیهاش را بخوانید همه شفاف و روشن اینها را همه را ما میریزیم در یک صندوقی یک بار ما یک نفت خام صادر میکنیم، یک گاز آن جدا است، این فرآوردهها است یعنی بنزین صادر میکنیم، نفت کوره، نفت خام و در داخل مصرف میکنیم همه اینها را میریزیم در یک صندوق این صندوق را بهش میگویند صندوق هدفمندی یارانهها.
سال ۱۳۹۸، چون من مبتکر این کار بودم در صندوق درست کردنش در سال ۱۳۹۵ تا آن موقع این کار در حساب دولت نبود یعنی به خزانه نمیرفت، شرکت نفت میفروخت، سازمان برنامه میرفت جلوی در شرکت نفت میایستاد ماهی ۳۰۰۰ میلیارد تومان از آن میگرفت توزیع میکرد از سال ۱۳۹۶ که ما این را مصوب کردیم دیگر پول میرود در خزانه دولت. خود شرکت نفت هم باید برود در سازمان و برنامه پولش را دریافت کند. میخواهم دقت کنید این سال ۹۸ ما همه را که میریختیم در داخل یک صندوق بنزین را میدادیم ۱۵۰۰ تومان درست است و ۳۰۰۰ تومان قبول است. گازوئیل را که نرخش معلوم بود به همه فرآوردهها از پول این درآمدی که داشتیم اینها را کمیته امداد، بهزیستی ۴۵ تومان به مردم میدادیم، ۲۰ همت یارانه نان بود، ۱۴ همت هم یارانه دارو تمام. هیچ جای دیگر یک ریال هزینه نمیشد البته حاشیه داشت خیلی ریز قابل ترمیم بود که آن هم الان به کلی نیست. الان سال ۱۴۰۳ هستیم ما به هر کمیته امدادی به جای ۱۰۰ تومن اون سال میدهیم یک میلیون تومان، ۱۴ همت یارانه دارویمان شده ۱۴۰ همت، ۲۰ همت یارانه نان شده ۲۰۰ همت، ۴۵ تومن شده ۳۰۰ و ۴۰۰ تومان درست است. اینکه کدام خوب است و بد است من به این کاری ندارم این فاصله چیه هیچ اتفاق جدیدی هم که نیفتاده مصرف بنزینمان هم رفته بالا. یک قلم اینجا ۴۰۰ همت کسری وجود دارد این را باید یکی حل کند دیگر چگونهاش را باید بررسی کنند اقتصاددانها بگویند تا روزی که این هست تورم هست هیچ دولتی هم نمیتواند درستش کند.
سوال: یعنی با این وفاق و جلسات و دور هم جمع شدن هم نمیشود؟
حاجی بابایی: نه مسئله این است که وفاق اتفاقاً برای همین است
سوال: شما میگویید که اینها معادلات اقتصادی است هیچ کسی نمیتواند حلش کند؟
حاجی بابایی: نه با روندی که موجود است نمیتواند. یعنی باید تصمیم گرفته شود در کشور، هر تصمیم کارشناسی یعنی کشور کارشناسی اش این است، دولت بیاید بگوید که من اینجا اینقدر کسری دارم مجلس حتماً کمک کند مصوب کند، قوه قضاییه حمایت کند، کسری این را از کجا جبران کنیم که تبدیل به نشود این نکته کلیدی است من برای شما با عدد و رقم چن مورد را میگویم.
سوال: عرض من همین است میگویم که ما این چالشهایی که جناب عالی مطرح میکنید چالشهایی است که راهکارهای اقتصادی دارد؟
حاجی بابایی: من میخواهم بگویم که این چقدر مهم است، چون من دو بار هم توضیح دادم این را دولت از یک پشتوانه قدرتمند باید برخوردار باشد، بتواند کارهای مهم را انجام بدهد.
سوال: پشتوانه در کجا؟
حاجی بابایی: اول پشتوانه مردمی بعد قوای دیگر در این مسائلی که نان مردم را میخواهد تضمین کند و حتماً این تورم را سر جای خودش بنشاند نیاز به کمک دارد. هر دولتی که باشد و تمام همتها باید منصوب به این قضیه شود راهکار پیدا کنند حل کنند ۴۰۰ همت باید جبران شود. راهی ندارد که، شما از کجا میآورید میدهید این ۴۰۰ همت را از کجا میآورید میدهید یا باید بروید چاپ کنید یا باید عمرانی را کم کنید یا از یک جای دیگر کسر کنید دیگر. بالاخره از هرچه که برمیگردد کسر کنید تا این را جبران کنید این خودش یعنی تورم.
در دنیا اقتدار را حضور مردم همیشه رقم میزنند، مردم هم همیشه حضور داشتهاند و امسال از یک ویژگی خاص هم برخوردارند هستیم به دلیل اتفاقاتی که افتاده در دنیا و داخل و همه چی با همدیگر ۲۲ بهمن ماه یک اقتدار برای دولت از یک اقتدار برای هر قوه است ولی این سه قوه باید بدانند که مردم اینها را میشناسند، مردم که همیشه پای کار میآیند و همیشه هستند، اما اینها را میشناسند تصمیم باید گرفت ببینید ما تصمیم نمیگیریم چگونهاش را من کار ندارم باید تصمیم بگیریم سوال ما این ۴۰۰ همت را چگونه جبران نماییم سال ۱۴۰۱ وقتی من بودجه مینوشتم ما نوشتیم ۹ میلیارد دلار ما باید صادرات بنزین داشته باشیم و داشتیم سال گذشته ما ۲ میلیارد دلار ما واردات بنزین داشتیم نمیگویم که آن ۹ میلیاردش هم نیست یک جایی تهاتر و جابجا شده ولی ما دو میلیارد بنزین را وارد کردهایم. برای اینکه مصرف دارد به سرعت میرود بالا در کشور ما خودروگران و سوختش ارزان در خارج از کشور سوختش گران خودرو ارزان است.
سوال: این فرمول را کی باید پیدا کند آقای دکتر؟
حاجی بابایی: دولت باید پیشنهاد بدهد، مجلس باید کمک کند، قوه قضاییه باید کمک کنند.
سوال: یعنی تا الان فکر میکنید دنبال این فرمول کسی نبوده؟
حاجی بابایی: ببینید من گفتم یک جاهایی نیاز به یک کمکهای عمومی و اجتماعی است و همانطور که فرمودند در مورد بحث تجارت در بحث تجارت اگر ما واقعاً تجار را در کشور تقویت نکنیم شهامت پیدا نکند که سرمایهگذاری کند میگوید اگر من الان سرمایهگذاری کنم فردا چه اتفاقی میافتد؟ امنیت حرف اول را میزند در کشور برای سرمایهگذاری.
سوال: بسیار خوب آقای جهانگیر حالا اینکه قوه قضاییه میخواهد در یک وفاق و همدلی با دولت و با مجلس کنار کار کمک کند معنایش چه هست؟ بالاخره شما یک ماموریت نظارتی دارید، برقراری عدالت دارید، ضمانت اجرای قوانین هستید آیا بنا است که با یک تساهل و تساهمی برخورد کنید؟ آیا بنا است سختگیرانهتر با نظارتهای شدیدتری برخورد کند، چون اینها هر کدامش ممکن است یک تبعاتی داشته باشد آنچه که شما فرمودید آقای اژهای فرمودهاند که نگاهها باید تغییر پیدا کند، الان این نگاه تغییر یافته برای برقراری این وفاق و همدلی چه معنایی پیدا میکند چطور در اجرا پیاده سازی میشود؟
جهانگیر: نگاه که تغییر پیدا کند در درجه اول مردمیسازی امور است. یعنی ببینید در چند سال گذشته مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند ولی واقعیتش این است که به معنای واقعی تحقق پیدا نکرد یعنی بخشهای مختلف پی آن را نگرفتند که اگر آن سیاستهای مقاومتی عملیاتی شده بود با همکاری بین قوای سه گانه ما امروز شاهد این مشکلات نبودیم یا حداقل خیلی مشکلاتمان کمتر بود. الان امر واضح و روشنی است که ما از بیرون با تهدید روبهرو هستیم و تحریمها دارد ما را تهدید میکند به ویژه در حوزه اقتصادی ما را با کمبودهایی روبهرو کرده در داخل اگر ما سوء مدیریتهایی که داشتهایم و ترک فعلهایی که وجود داشته به اضافه کمکاریهایی که وجود داشته اینها را اگر به درستی رصد میشد و نظارت میشد و پیگیری میشد خیلی از این اتفاقات نمیافتاد. یعنی اقتصاد مقاومتی میتوانست جایگاه واقعی خودش را پیدا کند پس مردمی سازی امور به معنای این است که همه امور به مردم داده شود و تصدیگری از دولت گرفته شود اگرچه دولت از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون بحث کوچک سازیش مطرح بوده ولی واقعیتش این است که در هیچ دورهای کوچک سازی به معنای واقعی اتفاق نیفتاده بلکه روز به روز با مدلهای مختلف شاهد این هستیم که دولت دارد بزرگتر میشود به میزانی که دولت بزرگتر میشود بخش خصوصی و مردم در حقیقت جایگاهشان تنگ میشود، چون خلاصه تصدی را دولت به عهده میگیرد.
دستگاه قضایی در حقیقت به عنوان کمک کار است وگرنه بخش اصلی و نقش اصلی را دولت دارد در قضیه اقتصاد و مردمیسازی اقتصاد ما آنجاهایی که موانع تولید ایجاد میشود میتوانیم ورود پیدا کنیم اگر مانعی را اگر یک جایی حمایت از سرمایهگذار باید شود، داریم پیگیری میکنیم اتفاق بیفتد. امنیت سرمایهگذاری را پیگیری میکنیم همانطور که آقای دکتر حاج بابایی فرمودند امنیت مهمترین مسئله است در کشور چه برای اقتصاد و چه حوزههای دیگر اگر امنیت برقرار شود این امنیت هم فقط به معنای امنیت فیزیکی نیست بلکه به معنای این است که ما حتی قوانین خلق الساعهمان آیین نامههای روز به روزمان میتواند ناامنی اقتصادی ایجاد کند برای کارآفرین ما برای تولید کننده ما برای صادر کننده ما برای وارد کننده ما و ورشکستش کند و ناکارآمدش کند و مساوی شود با فرار سرمایهها و رفتن سرمایه، ما میخواهیم کاری کنیم یعنی این جلسه امروز به دنبال این بود که نه تنها تلاشی بکنند سه قوه که بتوانند از تولید حمایت کنند از تولید ثروت حمایت کنند از سرمایهدار نه سرمایه سالاری آن چیزی که مقام معظم رهبری فرمودند گفتند که ما با سرمایه سالاری مخالف هستیم که کسی با سرمایهاش بخواهد نفوذ کند و فساد ایجاد کند، اما سرمایهداری که از راه مشروع و قانونی به دست میآید حتماً پسندیده است، مورد احترام است و باید حمایت شود. خوب این حمایت را هم قوه قضاییه دنبال میکند هم مجلس دنبال میکند و هم به اصطلاح دولت دنبال میکند جلسه امروز برای این تشکیل شد که بشود راههایی را پیدا کرد که علاوه بر اینکه از سرمایهگذار داخلی حمایت بشود حتی سرمایهگذار خارجی هم چه هموطنان عزیزی که در خارج هستند سرمایههایشان را بردهاند در کشورهای دیگر سرمایهگذاری کردهاند بتوانند برگردند به میهن خودشان خدمت کنند یعنی راه برایشان باز شود اینکه آقای ریاست محترم قوه حاج آقا محسنی امروز فرمودند که در بحث گزینشها در بحث انتخابات در بحث انتصابات بایستی بازنگری کنیم بعد از چهل و خردهای سال که همه ملت بتوانند تا آنجایی که ممکن است جذب حداکثری داشته باشیم در چهارچوب قوانین در چهارچوب شرع. برای اینکه بشود ظرفیتهای لازم را برای حضور مردم حضور پررنگ مردم در صحنههای مختلف آفرید و قوه قضاییه هم حمایت کند که اگر جایی مانعی دارد ایجاد میشود به بخش خصوصی دارد ظلم میشود یا از سرمایهدار دارد بی جهت اجحاف میشود، حالا هر بخشی که میخواهد این کار را بکند ورود پیدا کند و اجازه ندهد که این اتفاق بیفتد.
سوال: آیا قوه قضاییه، چون در انتهای این زنجیره اگر تخلفی اتفاق بیفتد یا رویه غلط است یک بخش خصوصی را گرفتار میکند در رسیدگی به پروندهها چالشهایی که وجود دارد را در قالب گزارش به دولت و به مجلس بدهد برای رفع و اصلاح اگر این اتفاق تعاملی؟
جهانگیر: یکی از وظایف اساسی قوه است و سازمان بازرسی کل کشور دارد به صورت نوبتی دارد این کارها را میکند، رصد میکند بخشهای مختلفی که فعالیتهایی را انجام دادهاند که مخرب است یا خدای نکرده زمینه فساد را ایجاد میکند.
سوال: اگر چنین رویهای وجود دارد چرا الان آقای حضرتی باید بگویند که بخش خصوصی زیر پا تا الان له شده یا آسیب دیده؟ علی القاعده این رویه اگر رویه درستی میبود بخش خصوصی الان نباید این فشار رو تحمل میکرد؟
جهانگیر: نه ببینید این رویه که سازمان بازرسی و دستگاههای نظارتی به وظیفه خودشان عمل میکردند و میکنند منتها ما، چون رویههای متعدد داریم من یک مثقال زدم دیگر مثلاً گفتم شما در حوزه گمرک نگاه کنید ما یک رویه مثلاً داریم به عنوان ته لنجی، یک رویه داریم ملوانی، یک رویه داریم بازارچه مرزی، یک رویه داریم مناطق آزاد، این رویههای مختلف حالا وقتی که یک کالایی وارد میشود برای اینکه سازمان بازرسی یا گمرک یا تشکیلاتهای دیگر متوجه شوند که با کدام رویه وارد شده، چون اینها فرق میکند دیگر معافیتهای مختلف دارد این رویههای مختلف خودش میتواند زمینه ساز فساد شود ما باید مثل همه دنیا که آمدهاند رویههای خود را محدود کردهاند اگر خواستند امتیازاتی را هم بدهند در همین رویههای محدود دادهاند ما آمدیم رویههای را متعدد کردهایم این رویهها خودش فساد آور شده.
سوال: خیلی متشکرم ما دو دقیقه تا پایان برنامه فرصت داریم هر بزرگوار فکر میکنم هر کدام ۳۰ تا ۴۰ ثانیه فرصت برای جمعبندی دارند بفرمایید آقای حضرتی؟
حضرتی: ببینید پیام این جلسه که جلسه مهمی هم بود این بود که ما در گذشته کمکاریهایی داشتیم، افای تی اف یک چیز مسلم، سی اف تی یک چیز مسلم، پالرمی یک چیز مسلم، برجام یک چیز مسلم است. درست است بخشی از آنها از کارشکنیهای دشمنان ما بود، آمریکاییها یعنی ترامپ آمد پاره کرد، آتش زد امضایش را پس گرفت، اما بخشی نتیجه اختلافات ما بود الان این تصمیم قوی گرفته شده این هماهنگی این همدلی ایجاد شده که ما میخواهیم همبستگی اجتماعی را به عنوان مقدمهای برای امید اجتماعی و اعتماد کامل ایجاد کنیم و در این مسیر مصمم هستیم و با هم همدل و همزبان هستیم.
سوال: خیلی کوتاه آقای حاجی بابایی بفرمایید؟
حاجی بابایی: من اول تشکر میکنم از همه کسانی که زحمت کشیدند که این جلسه باشد البته برخی از مسائلی که آقای حضرتی الان فرمودند یک اختلاف نظرهایی بین مجلس و دولت وجود دارد. دیدگاههایی است که این دیدگاهها باید در جاهای خودش انشاالله حل شود در مجمع تشخیص در مجلس در جاهای گوناگون اختلاف نظرات هست در دیدگاهها من باید صمیمانه تشکر کنم از دولت از مجلس و از قوه قضاییه و از همه کسانی که زحمت کشیدند و تلاش کردند که این جلسه مهم برگزار شود.
سوال: خیلی ممنونم آقای جهانگیر؟
جهانگیر: من فکر میکنم که این جلسه تلاشش این بوده که هم افزایی بیشتری بین قوای مختلف ایجاد کند برای خدمت بی منت به مردم.