پخش زنده
امروز: -
مدیرکل صمت مازندران گفت: همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز طرحهای نظارتی بر بازار کالاهای اساسی مورد نیاز مردم اجرا میشود. و نیازمند ورود جدی اتحادیههای اصناف برای حمایت از حقوق مصرف کننده هستیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، کهنسال مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران در برنامه گفتوگو ویژه خبری شبکه تبرستان گفت: ستاد تنظیم بازار کشور در امر کنترل قیمتها و تنظیم کالای اساسی تشکیل شده است و استاندار محترم به عنوان رئیس کارگروه تنظیم بازار بوده و از اداره تعاون، جهاد کشاورزی، امور اقتصادی استانداری و اتاق اصناف و... در این جلسه عضو هستند و تصمیمات کارگروه برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه با تقارن رمضان و عید نوروز تدابیر خاصی را در زمینه اجرای طرحهای نظارتی بازار اندیشیدیم افزود: از دو ماه قبل برنامه ریزی در این زمینه انجام شد و در جلسه هفتگی کارگروه اقدام مشترک تنظیم بازار هم اقدامات عملیاتی اجرایی میشود.
کهنسال از هماهنگی شهرستانی با فرمانداران برای کنترل و تنظیم بازار شهرستانها خبر داد و گفت: ادارات صمت برای ارائه خدمات بیشتر ورود میکنند و آنچه برای ما مهم است اینست، واحدهای صنفی طبق قانون در جشنوارههای پایانی سال در قالب فروش فوق العاده میتوانند شرکت کنند.
این مسئول تاکید کرد: اصناف و بازاریان با تخفیف مناسب میتوانند در ایجاد امنیت بازار نقش آفرینی کنند.
مدیرکل صمت مازندران با اشاره به گلایههای مردمی و چند نرخی بودن کالاها خاطرنشان کرد: در بازار نباید موضوعات را به گردن دیگران بیندازیم کسانی که خرید قبلی دارند باید به قیمت قبلی جنس خود را بفروشند.
وی همچنین تصریح کرد: واحدهای صنفی در درجه اول باید خودنظارتی داشته باشند و مهم اینست خریدهای قبلی با قیمت قبلی عرضه شود و بسیاری از واحدهای صنفی این موضوع را رعایت میکنند.
کهنسال ادامه داد: اتحادیههای صنفی و نیز واحدهای تولیدی نرخ کالا ارائه میکنند و اگر قانون را رعایت کنند مشکلی ایجاد نمیشود. اعضای هیئت مدیره هر صنف و اتحادیه باید بازرسی و نظارت داشته باشد و اتحادیهها و تعزیرات نیز باید ورود کنند.
وی با بیان اینکه در هر شهرستان استان گروه نظارتی وجود دارد تصریح کرد: طبق مصوبه تنظیم بازار با محوریت اتاق اصناف و استفاده از ظرفیت بسیج اصناف تنظیم بازار و نظارت بر آن انجام میشود.
کهنسال اظهار کرد: از ۸ اسفند طرح نظارتی صمت تا ۱۵ فروردین سال آینده انجام میشود و از ابتدای سال هم بیش از ۷۸۵۰۰ بازرسی انجام شد که ۱۹هزار پرونده به تعزیرات ارجاع شده که رقم بالایی است و امیدواریم با عزم ویژه، قانون نظام صنفی و تعزیرات اجرا شود.
مدیرکل صمت مازندران عنوان کرد: ممکن است افرادی بخواهند ناامنی در بازار ایجاد کنند، اما اگر اتحادیههای صنفی ورود کنند میتوان در کنترل و تامین مواد غذایی ورود داشت و نمایشگاههای عرضه کالا در ۷ شهر هم برگزار میشود.
حسام مدیرکل تعزیرات حکومتی مازندران نیز گفت: با ارسال پرونده از سوی صمت، اتاق اصناف، شکایات افراد حقیقی و حقوقی بازرسیها را انجام میدهیم و از ۵ اسفند طرحهای ویژه نظارتی به مدت ۴۰ روز انجام میشود.
وی گفت: بیش از ۲۷هزار پرونده از ابتدای سال در تعزیرات تشکیل شد که ۳۶۰۰ مورد در خصوص قاچاق کالا و بقیه در امر گرانفروشی و بهداشت است.
مدیرکل تعزیرات استان افزود: لازم است واحدها متناسب با تخلفات جریمه شوند و در صورت عدم درج قیمت و نداشتن فاکتور مشمول جریمه میشوند.
حسام عنوان کرد: ۲۰۰ هزار واحد صنفی در استان داریم که آمار تعداد بازرسان برای نظارت کم است و ۳۸۰ مورد شکایات به خط ارتباطی ۱۳۵ ارسال شد که در این زمینه هم پیگیری ویژه صورت گرفته است.
یوسفی رئیس بسیج اصناف هم درخصوص کنترل نظارتها گفت: با توجه به افزایش تقاضا کالای اساسی احتمال اختلال در بازار و یا کم فروشی و گرانفروشی وجود دارد و برای این منظور ۲۵۰ نفر از بسیج اصناف بکارگیری شدند تا در ایام رمضان و عید نوروز در امر نظارت ورود کنند.
وی در خصوص برنامههای حمایتی تاکید کرد: تهیه بسته معیشتی، بستههای کیف و کفش، و هزار بسته معیشتی ویژه نوروز و بکارگیری ۱۳۲ گروه جهادی اصناف را در رزمایش تخصصی با شعار با مردم برای مردم تدارک دیدیم که ارائه خدمات دارند.
بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم خاطرنشان کرد: استان مازندران تامین کننده امنیت غذایی کشور بوده و در محصولات استراتژیک استان رتبه اول کشور را دارد و امسال با ورود واحدهای تولیدی طیور، رکورد جوجه ریزی را خواهیم زد و صنعت طیور استان تأمین کننده نیاز جامعه هدف بوده است.
وی با تاکید بر اینکه بازار با ثباتی را در زمینه مرکبات داریم تصریح کرد: طرح ضیافت با تأمین مرغ انجام میشود و ۵۰۰ تن مرغ منجمد به استان اختصاص یافته است و در روستاهای محروم نیز توزیع مرغ انجام میشود.
مومنی بیان کرد: ۴۰۰ تن شکر و توزیع گوشت قرمز در دستور کار است و برای ماه رمضان ۵ تن خرما و میوه شب عید هم شامل سیب و پرتقال توزیع میشود.
وی خاطرنشان کرد: ذخیره سازی به میزان مناسب انجام شده و سازمان تعاون روستایی هم در این زمینه ورود میکند و اگر بیشتر از نیاز تعیین شده تقاضا داشتیم مشکل در تامین آن نداریم.
باقری مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران نیز با اشاره به توزیع طرح کالابرگ الکترونیکی اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان ۱۱ قلم کالا شامل شیر، لبنیات، ماکارانی، برنج، روغن و ... توسط یارانه بگیران دهک اول تا هفتم تعلق میگیرد و به ازای هر فرد تا یکماه در نظر گرفته میشود و بصورت رایگان اجرا خواهد شد و افراد میتوانند از برند دلخواه خرید کنند و از ۱۰ اسفند که این طرح آغاز میشود مبلغ به حساب سرپرست خانوار واریز میشود.
وی فعالسازی شبکه پاسخگویی به شکایات را از دیگر اقدامات عنوان میکند و بیان کرد: کسانی که اعتراض داشته باشند با سامانه "حمایت" میتوانند اعتراض خود را به نحوه دهک بندی کالابرگ وارد کنند و این طرح بعد یکماه تمدید نخواهد شد و افراد میتوانند بسته به دسته بندی دهکها از کالابرگ استفده کرده در فروشگاهها خرید کنند.
حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف مازندران نیز از آمادگی میزبانی در ضیافت الهی خبر داد و گفت: غبارروبی بقاع متبرکه انجام شد و قرائت ادعیه در اماکن متبرکه انجام میشود و در ۲۵۰ اماکن شاخص استان سفره افطاری ساده اجرا میشود.
وی جزخوانی قرآن و برپایی مراسمات شب قدر را از دیگر موضوعات برای برپایی در ایام ماه مبارک رمضان در بقاع متبرکه دانست و بیان کرد: امسال سبدهای معیشتی نیز برای کمک به نیازمندان اختصاص مییابد.